-
-
-
-
-
Polonya Başbakanı Donald Tusk: "Türkiye'nin AB üyesi olmasını istiyoruz."
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü?
Yıllardır NATO’yu hem ekonomik hem askeri anlamda tek başına ABD göğüsledi. Haksızlar mı? Bence haklılar. Amerikalı coni vergisini versin nato savunmasına dolaylı yoldan katkısı olsun, Avrupalı maykın vergisini arttır hemen eylem yapsın. Doğru ama ABD bunun kaymağını yıllardır da yiyordu. Bu sayede bütün Avrupa, dolaylı yoldan dünya üzerinde söz sahibi oluyordu.Trump sonrası ABD Avrupa'nın ve diğer dünya ülkelerinin bekçiliğine soyunmak istemiyor. Daha fazla para harcamak istemiyor. Bunu defalardır hem kendisi, hem bazı senatörler, hem de Musk dillendiriyor. Hatta açık açık ''para verin yoksa sizi korumayız, düşmanlarınızın size saldırması için kışkırtırız'' diyecek kadar ''ileri'' gitti. Bazıları manyak/deli filan dese de bunun siyasi bir alt yapısı, ideolojisi var(O ayrı bir tartışma konusu). Dolayısıyla NATO'nun parçalanması, parçalanmasa bile işlevsizleşmesi söz konusu(bir ara Macron'un Avrupa ordusu kuralım, Nato'nun beyin ölümü gerçekleşti lafı da buraya oturuyor). Bu da her ülkenin kendi savunması için yeni yollar aramasına yol açıyor. NATO'nun en büyük ikinci ordusu Türkiye'ye ait olduğu için AB ülkeleri tarafından bir anda sempatik görünmeye başladık. Nasıl bir iş birliği yada pazarlık çıkar, AB'ye alırlar mı almazlar mı bilmiyorum. AB tehdit olarak kendisine Rusya'yı görüyor ve bu konuda askeri açıdan en iyi işbirliği yapabileceği ülke Türkiye. Bu da TR'ye hem siyasi alan açıyor, hem de ekonomi açısından bir hikaye oluşturuyor.
Ben seni hemen alırım, şimdiden gelebilirsin yani. Diğerleri için artık Polanya uğraşsın.@melnur hazırlan geliyoruz
Sadece birazcık gaz almış.Güzel gelişme, bakalım sonu nereye varacak?