Politika işleri de bir anlamda boş bir stadyumda (temsiliyetin boş biçimi) cereyan eder, GEÇEK seyirci çoktan stadyumdan kovulmuştur;

Konu sahibi son olarak 807 gün önce görüldü
Politika işleri de bir anlamda boş bir stadyumda (temsiliyetin boş biçimi) cereyan eder, GEÇEK seyirci çoktan stadyumdan kovulmuştur; çünkü aşırı coşkulara kapılmaya elverişlidir.

Politika hala faaliyette ve hala bizi kendisine tutsak etmeyi sürdürüyor, ama daha ince bir şekilde. Sanki Uluslararası Politika Federasyonu belirsiz bir süre için halkı askıya almış ve maçın sonucunu garanti altına almak için seyirciyi bütün stadyumlardan kovmuştur.

jean Baudrillard, Kötülüğün Şeffaflığı, s:85

Türkiye'yi düşünün.
Mesela mevcut hükumet, GERÇEK seçmeni kanının her zerresine kadar Filistin'i desteklerken onun POLİTİKALARI ilk günden itibaren resmi alanda Eyzrai'Li korumaktan hatta günlük logistik desteğini sağlamaktan yanadır. Dikkat edilirse bu durumda stadyumu dolduran yani İKTİDARI destekleyen ana kitle stadyumdan kovulmuştur.

Aynı şey aile politikalarında, küreselci dayatmalarda, tarım politikalarında, üretim, eğitim ya da şehirleşme politikalarında da gözlenebilir.

POLİTİKACI kitle üzerindeki gücünü korurken seyircinin MAÇA müdahale imkanı kalmamıştır.

Maç, iktidarlar ve GÜÇ odaklarının arasında HALKIN etkisi dışlanarak devam etmektedir.

Ancak, Stadyumdan kovulan seyirci garip şekilde POLİTİKACIYA kendini mahkum hissetmeye de devam etmektedir, diyor sanırım. Ahmet hakan çakıcı 1710311493596.jpg

Stadyum alegorisini sevdim..kitlenin dislandigini sanmiyorum,yalniz uyusturuluyor

Geri