#polislerintiharediyor

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Merhaba, bugun twitterda denk geldim, gundemin ilk sirasindaydi

Bilgiler soyle ;

1 ay içinde 8 polis, 1 emniyet müdürü, 1 bekçi, 2 emekli polis memuru toplam 12 mensup intihar etti.

Sizce bunun sebebi nedir arkadaslar?

Askerde de çok vardı intihar eden.
Sonuçta onlar da insan. Sıkıntı, buhran, psikolojik bunalımlar onlarda da baş gösterebilir.
Hepsi ölmüş mü, yoksa intihara teşebbüs mü etmiş X?

Biraz önce o gündemi gördüm ama huzurumu bozamam deyip okumadım detayları. Madem yazmaya niyetlendim, okumalıyım o zaman.
Yazar burada yazmak, okumanın ürünüdür dedi.
Emniyettekilerin özlük hakları ve çalışma koşulları ile ilgili istekleri var. Ekonomik bir soruna pek rastlamadım.
Bu arada, ülkenin cinnet geçirdiğini düşünüyorum. Akıl sağlığı yerinde bir iş grubu kalmadı ülkede.

Sorun para değil, tr ortalamasının üstünde alıyorlar, asker gibi o kadar fazla doğu batı mekik dokumuyorlar. Asıl sıkıntı eve gidememeleri. Ülkede ne asker ne polis kaldı, iş yükü de kalanların omzunda. 48 saat nöbet mi olur allasen? 15-20 gün eve gidemeyen polis var. Bundan kaynaklanan özel yaşıntılarındaki sorunlar tetikliyor olabilir. Bir yerde okumadım, sadece tahmin.
Salt geçinemiyoruz sıkıntısıysa neden, polisten önce min. bir 15-20 milyon insan var intihar etmesi gereken

Abim polis ve bu konuya ciddi bir yorum bırakacağım. Eve gider gitmez mülaki oluruz

Bu intihar edenlerin aktif çalışan kısmı genç mi yaşlı mı acaba? eminyet müdürünün yaşı vardır muhtemelen de diğerlerine bakmak lazım. neden bunu sorguluyorum çünkü polis alımları arttıkça ve işsizlik çoğaldıkça binlerce insan iyi maaşı cazip bulduğu için polis olmaya karar veriyor, tamamen mecburiyetten bu mesleği seçen çok fazla insan var.
haliyle seçerken maaşı göz önünde bulundursalar da kolay bir meslek değil, bölümden bölüme değişiyordur muhtemelen ama gece nöbeti, görevi, cartı curtuyla birlikte bütün zamanını ve enerjisini mesleğine harcayıp gecesini gündüzüne katılıyorlar. hal böyle olunca da psikolojik olarak bunu ne kadar kaldırabiliyorlar, ne kadar hazırlar? para kazanıp geçim sağlamak mecburiyetinde hissediyorlar orası aşikar ama sosyal hayattan tamamen izole, sevdiğini geç kendine bile vakit ayıramayacak duruma gelmeleri polisleri bu intiharlara sürüklüyor olabilir. yani sırf maaşı için ne yazık ki tercih edilmemesi gerekiyor ama ülkenin durumunu da biliyoruz tabii ki, bir şekilde hayatını garantiye almak istiyor insanlar.
duymadığımız bilmediğimiz kim bilir kaç ölüm vardır daha, farklı meslek dallarında da ama bu gündeminde bu kadar karışık zamanda oluşturulması biraz garip geldi.
tivitleri okuyunca çünkü yine abidik gubidik yok onu öyle diyeceğinize polislerimize sahip çıkın, yok maaşlarına laf ediyorsunuz ama ölüyorlar gibi gereksiz bir sürü tivit.
keşke bu gündemi bu kadar polisi kaybetmeden oluştursalardı da, şimdi çığın altında kalanlarla intihar eden polisleri kıyaslayıp salak salak konuşmasaydı kimse.
polis olarak tivit atanlarda özlük haklarından bahsetmiş, ciddi bir problem ama çözümü için ne yapılır muamma.
bu kadar alım yapacağınıza mevcut çalışanların haklarını düzenleyin, sonra yenilerini alıp adapte edersiniz.

En son yayınlanan 2018 verilerine göre ülkemizde 3.161 kişi hayatını intihardan kaybetmiş. Dünyada ise yaklaşık 800 bin kişi. Ülkemizde yaşanan 3161 olaydan 1155'inin nedenin belirlenemediği ifade edilmiş. İntihar etmeyi düşünen kişi aslında yardım çığlıklarını önceden yakın çevresine hissettirir. Lütfen bu çığlıkları görmezden gelmeyin ve kişinin sosyal, ekonomik, psikolojik sorunu ne ise yardım çığlıklarına cevap verin ve yaşama tutunmasına destek olun.

İntihar olayi icin google 'i acip, son 1 hafta suzgecinden gecirip; intihat kelimesini aratirsaniz; yaklasik 300 intihar oldugunu gorebilirsiniz. Yani sadece polisler intihar etmiyor, tum kesimlerden insanlar canlarina kiyiyor. Degisen yasam sartlari, alim gucunun dusmesi, kimi zaman kiz & erker arkadas muhabbetleri, belki de zengin ile fakirin arasinda ki makasin bu nebze acilmasi intiharlardan belli basli bazilarinin sebepleri olabilir. Muhakkak olan tek sey ise, yasamlarimiz artik eskisi kadar onemsenmiyor, can sahipleri tarafindan bile.

Dipnot: Bir ay icinde 7 si faili mechul olmak uzere 27 kadin cinayeti islendi(Ocak 2020). Bununda onune gecemiyor olusumuz, toplum olarak bizim ayibimiz olarak kalsin bir yanimizda. Bu sadece polis ile, asker ile olacak sey degil; toplum olarak bilinclenecegim diyecegim de.. Biz hala Akp Mhp Chp zirvaliklari icin birbirimizi yiyoruz.

Birçok sebebi var bence.
Bunlardan en önemlisi mecburiyetten polis olan adamlar var. (Öğretmen,mühendis vs. )

Atanamayan adam mecbur kalıp polis olmak zorunda kalıyor. Lise mezunu gençler uzman çavuş oluyor.
Ne yapsın mecbur! Sevdiği kız onun keyfini mi bekleyecek :) Çocuk biran önce ekmek paramı kazanıp sevdiğim kızı alayım diye alakası olmadığı halde polis asker oluyor.

Diğer bir sebep ise toplum baskısı.
Toplumun özellikle gezi parkı olaylarında "hükümetin polisi" diye baskı yapıp hakaretler edip "şerefli ol simit SAT" gibi acımasız hakaretleri sonucu bu baskı ve buhrandan etkilenip kutuplaşma yaşıyorlar.

Üstüne iş stresi psikolojilerinin bozulması evde hanımıyla yaşanan kavgalar boşanmaya varan evlilikler derken intihar kaçınılmaz oluyor maalesef.

Allah yardımcısı olsun askerimizin polisimizin. Ağır görevleri var, gördükleri, yaşadıkları özellikle psikolojik olarak oldukça etkiliyor olmalı. :(

Polis intiharları konusunda daha önce de bir şeyler yazmıştım. Aynı cümlelerle konuya yaklaşmak zorunda olmak üzücü. Polisler hem halk hem hükümet tarafından yalnız bırakılan memurlar. Kendilerine ait sendika bile kuramıyorlar mesela. Neden kuramıyorlar? Çünkü polisler sadece 1 saatlik iş bırakma eylemi yapsa bu ülkede çok şey değişir. Fakat hem bunun olmasından korkup hem hala insan dışı çalışma saatlerine maruz bırakılmaları da ayrı.. çevik olarak başlayanlar yeri geliyor 1 ay evine gidemiyor. Maaşlarını iyi bulanlar şaşıyorum. Polisler gerçekten hak ettiği maaşı mı alıyor ? Bu insanlar daha aldıkları maaşı harcayacak ortam, imkan bile bulamıyor gerçi. Asayiş çalışanlar hergün işte mesela. Bazı birimeleri 8/24 yapmayı başardılar ama tüm polisler de tek birim de çalışmıyor neticede. Çalışma saatleri dışında emeklilikleri de olaylı. Öğretmenler gibi ek mesai ücretlerine de tabi değiller. Hoş olsalar polislerin maaşlarını ödemeye güç yeter mi orası da muamma.

Kendi ailelerinden, zevklerinden, yaşlarından ve daha nice şahsi şeylerden feragat edip bu mesleği yapıyorlar, devleti geçtim millet de onları eziyor. Araç durdurup sorgulamak isteyene sıradan vatandaş bile "sen benim kim olduğumu biliyor musun?" gibi cümlelerle yaklaşıyor. Bu ülkede polisler keyfe keder sürgün yiyorlar. Taş yiyorlar, sopa yiyorlar yetmiyor hakaret yiyorlar. Sonra bu hakaret edenler gelip süslü cümleler kurup polislere destek olmaya çalışıyor, [emoji19] Pastadan bende payımı alayım diyor. Sizin gibiler tarafından rahat bırakılmaya ihtiyaçları var bu insanların. Saygı görmeye, insan muamelesi görmeye ihtiyaçları var. Toplumun kafasında linç yemiş bir mesleği olan hiçbir polis memuru yüzde yüz refah içinde olamaz.

Son düzenleme:
Geri