Polis'in Olaylara Karşı Müdahelesi Nasıl Olmalıdır ?

Konu sahibi son olarak 976 gün önce görüldü
Polis'in Olaylara Karşı Müdahelesi Nasıl Olmalıdır ?

Polis olaylar karşısında bu kadar sert ve tepkili olmalımıdır yoksa olmamalımıdır ?
(Gaz bombası, ilaçlı su, plastik mermi, jop dahil)

Bunu tartışmak yersizdir. Elinde silah, taş, molotof olan insana bayram şekeri tutacak değiller.

Polislerin hepsinin, özellikle Çevik kuvvetin ciddi bir eğitimden geçirilmesi gerekiyor. 250 puan alan herkesin polis olduğu bir ülkede bir düzenin düzgün işlemesini beklemek saçmalık olur.
Polislerin gerekli psikolojik eğitimi aldıklarını düşünmüyorum ve sağlıksız insanlar polis oluyorlar. Torpil olayına hiç girmiyorum bile.
Bu yıl 650.000 kişi 180 puan barajını geçemedi bile. Her geçen yıl bu oran artarak devam ediyor, gençler daha sağlıklı birer eğitim alamadan 250 gibi komik bir puan ve yer yer torpil ile polis oluyorlar.
Toplumda yer edinemedikleri için, üniformanın altında egolarını şişiren binlercesi aramızda ağa, paşa gibi geziniyor.
Polis devleti olma yolunda emin adımlarla gidiyoruz. Polis hata yapmamalı, topluma örnek olmalı, toplumun güvencesi olmalı.
Fakat daha Türkiye şartlarında kavga esnasında polisin geldiği görülmemiştir, olay biter ölen ölür. Polis teşrif eder, kim varsa toplar ifade için götürür.
Hepsi ciddi bir psikolojik eğitim almalılar düzenli bir şekilde, ondan sonra her şey kendiliğinden olacaktır. Polisi aşırı şiddetten şikayet ettiğin zaman, o da seni şikayet ediyor darp yaptı diye iş kısır döngüye giriyor.
Eğitim şart özellikle polislerimize.

Kurum başlı başına gereksiz iken bir de görev dayatılması kuruma, oldukça komik bir durum ortaya çıkarıyor.

Cekirdek veya patlamis misir olmazsa olmaz. Cay da olabilir sanki. Ama cay riskli ya dokulurse yakabilir.

çiçeklerle karşılayıp lütfen taşkınlık yapmayın dağılın (artık neyse) demeliler.

Geri