Polis halk için midir hükümet için midir?

Konu sahibi son olarak 3334 gün önce görüldü
Az önce bir reklama denk geldim. Hatırlayanlarınız varsa bu reklamlar daha önceki yıllarda slogan olarak "huzurunuz için" kullanıyordu. Bu yeni izlediğim reklamda "huzurunuz için, hükümet için, sizin için" yazıyordu. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

"Hükümet" için değil de, "Devlet" için denmiş olsaydı anlardım ve daha doğru olurdu. Çünkü hükümetlerin siyasi bir kimliği vardır, Ancak devletin siyasi kimliği yoktur. Devletlerin rejimleri olur. Her rejimin olduğu gibi, o rejimlerin de kendini koruma ve kollama gibi bir sorumluluğu vardır.

Polis; devletin ve toplumun huzur ve barışını sağlamakla görevli ve aynı zamanda iç güvenlikten sorumlu bir kuruluştur.

Şahsen o ilanda geçen "hükümet" terimini uygun bulmadığımı belirtmek isterim.

Günümüz içinse soru, cevap;

tumblr_msm3arhmsq1r5l518o1_500.jpg

Konuyu dagitmadan Arsun a katildigini ifade ediyorum.

Jose %100 haklilik payi olan fotograf bulmussun aferim :D

Yaparım bilirsin gözü kara deliyim..

Polis iç işleri ve başbakanlığa bağlı olarak çalıştığından her zaman hükümet emrindedir. Ama hükümetin amacı vatandaşa hizmet etmektir. Aynısı doktorlar içinde geçerlidir onlarda sağlık bakanlığına bağlıdır, ve sağlık bakanlığıda halka hizmet vermektedir. Ve Türk Ceza Kanunu der ki her vatandaş TCK yı bilmelidir, bilmemesi savunma olamaz. Yani biilinçli bir toplumda Polis sadece kanunların uygulanmasına yardımcı olur ve güvenli bir ortam sağlar. Ama hukuk bilgisi zayıf bir toplumda yanlış politikalar üreten hükümetler polisi mahallesinin kabadayısı şekline sokar.

ülkemizde polis maşadan başka bişey değildir. ama polis dediğimiz kavram normalde devlet denen düzenin devam etmesi için vardır, halk için değildir yani, halkı devletin istediği yönde terbiye etmek içindir.

Geri