Polis görevini yaparken görüntü ve ses kaydı almanın yasaklanması

• Kullanıcı juju
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 44 gün önce görüldü
E doğru. Maymun mu oynatıyoruz nedir yani herkesin elinde telefon olay kaydediyor. Empati yaptim çok rahatsız edici. Acilde yaralıya mudehale ediyorsun insanlar kameraya çekiyor düşünsene. Olmaz böyle.

Kendisini devletin sahibi sanan polis'lere gün doğdu desenize. Genelleme yapmak yanlış olur bu durumda pek tabii ki ama vatandaş haksız bir durumla karşılaştığında bunu nasıl ispatlayacak? Görüntü almaya kalksa adli işlem uygulanacak. Araç kullananların ön ve arka kısmına otomatik kayıt yapan kameralardan takmasını tavsiye ederim. Bütün Polis'lerimizin üstünde vücut kamerası olsun, insanlar buna tepki vermesin, haksızlık olduğunu düşünmesin o halde. Adil olunabilmesi adına bu bahsettiğim durum şart. Yoksa tepki çekecektir doğal olarak, muhalefet tarafından da, hukukçular tarafından da. Böylesine garabet bir kararnameyle olunacak iş değil.

Böylelikle her türlü hukuksuzluk ve rüşvetçilik serbest hale gelmiş oluyor. Hoş, görüntü ve ses kaydı alındığında da ali cengiz oyunlarıyla işlerine geldiği gibi davranıyorlardı. Her şeyi kılıfına uydurmakta bunların üstüne yok.

Aslında rahatsız edici olduğu fikrine bende katılıyorum. Düşünsene görev başındasın ve sürekli twitter a düşme ihtimalin var. Ama insanlar adaletin tecelli etmeyeceğinden ve sosyal medyada adalet arayacağından o kadar emin ki mecburen bu yola başvuruyor.

Zaten devlet kurumlarında görev yerini veya görevlileri çekmek yasak. Askerlik şubelerinin bazılarının önünde yazar. Hatta bir Baraj ziyaretine gitmiştim, orada da vardı çekim yasağı. Sebeb olarak ta "yasak kardeşim" demişti görevli. Gizlice çekin sizde.

Benim polisimi camide neden videoya çekmişler
Camiye ayakkabısıyla giren polis yapmışlar.
Gezi demişken çok manidar bir gün oldu. Anlayana.

Polislerimiz canımız ciğerimiz Allah ayaklarını taşa değdirmesin ama...

O mesleği yaparken psikolojik sorunlar yaşayan çok kişi oldu. Evde karısını çoçuğunu vurup öldüren. Eylemcileri sinirden vurup öldüren..

Bu tarz yasaklar yerine kurum içinde psikolojik sık sık eğitimler verilmeli. Testlere tabii tutulmalı. Çürük elmaların polislikle ilişkisi kesilmeli.

Daha dün gibi aklımda Ali İsmail Korkmaz ın öldürülmesi. Yakalamışsınız eylemciyi tutun götürün karakola 2 tokat atıp bırakın sinirinizi alın, ne o öyle düşmana vurur gibi çocuğu linç ettiniz. Böyle sürekli hadiseler yaşanıyor. Görüntüler olmasa haberimiz olmayacak. Sanırım bundan sonra da olmayacak

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası​

38. Madde​

C. Suç ve Cezalara İlişkin Esaslar
Kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez.

Suç ve ceza zaman aşımı ile ceza mahkumiyetinin sonuçları konusunda da yukarıdaki fıkra uygulanır.

Ceza ve ceza yerine geçen güvenlik tedbirleri ancak kanunla konulur.

Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz.

Anayasanın 38. Maddesine göre, bunun uygulanabilmesi için ancak ve ancak Kanunla yapılabilir, yani ben genelge yayınladım oldu bitti olmuyor.

İçişleri bakanı çıkıp, gazeteciler için sorun yok dedi ama 1 Mayısta eylemleri gözaltılarını çeken basına bile engelleme yapıldı bu çakma genelge gerekçe gösterilerek.

Polislik çok zorlu bir meslek ve bu adamları basın haricinde kimse çekmemeli. Doktor döverse, doktor vurursa muhabbeti yapmayın onu yolda geçen adamda yapar. Bende doktora gidip adama atar yapsam doktorda beni dövebilir yani.

"Shot fire shot fire! Officer down!"

Bodycam lazım.

Herkes de masum ya.

Geri