pokemon firered

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
sadece ilk jenerasyon pokemonlarını içeren (bence) en iyi pokemon oyunudur.
tanım: 2004 yılında piyasaya çıkmıştır. kapağında tüm ihtişamıyla bir charizard bulunur.

fantezi amaçlı kurduğum blastoise, butterfree, raichu, flareon, dugtrio ve vileplume kadrosuyla elite four'da şamarlanınca baştan başlamaya karar verdim...

başlangıç pokemonu olarak charmander'ı seçtm bu kez. viridian ormanında bir pikachu yakalayıp üstüne bir de nidoran çekip ilerlemeyi düşünüyorum.
lesgo!!!!1​

İlk jenerasyon Tarabya'da çıkan uşaklar gibiyse, diğer jenerasyonlar Etiler'de çıkan yumuşaklar gibidir. Şu eski pokemon oyunları mobile niye gelmiyor yavs.

güncelleme 1: bu tipitiplerle birlikte ilk rozet için brock'u tokatladık. pikachu neredeyse hiç bir işe yaramadı charmender ile ember + metal claw ile kazandık. şimdiki rota ay dağı. lesgo!!1

Ekran görüntüsü 2026-01-16 115446.png

frieren diye okudum la

Handheld konsol yoksa ve eski sistem oyunlarını ille de mobilde oynamak istiyorsanız ios üzerinden Delta uygulamasını indirip ilgili oyunun rom’unu uygulamaya atarak oynayabilirsiniz. Mobilde epey sarıyor oyunlar. Bundan da iyisi bulunabilirse Anbernic, yoksa Trimui el konsolları. Fiziksel tuşlarla keyif daha da artıyor.

güncelleme2: ikinci rozet için misty'nin staryu ve starmie'sini pikachu'nun ceyranı ile hakladık. güncel durum bu şekilde.

Ekran görüntüsü 2026-01-16 132813.png

ve evet bir abra yakaladım. abra sadece cerulean şehrinde çıkıyor (marketten de alınabilir) kendisini ya uyutacaksınız ya da çıkar çıkmaz poke topu sallayacaksınız. başka türlü yakalanmıyor. hemen sıvışıyor savaştan teleport ile...

Geri