Poğaça tarifi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Süt ve unu olan hemen mutfağa koşsun! Pamuk gibi poğaça tarifi: Tadına bakana parmak yediriyor​

Kahvaltı sofralarında ve beş çayı davetlerinde "Ne pişirsem?" derdi sona eriyor. Pastanelerdeki o yumuşacık poğaçaların sırrı çözüldü. İşte adım adım, püf noktalarıyla tam kıvamında sütlü pamuk poğaça tarifi!​

SIRRI YOĞURMA VE MAYALAMADA

SIRRI YOĞURMA VE MAYALAMADA!​

Uzmanlar, bu poğaçanın pamuk sıfatını hak etmesi için hamurun en az 8-10 dakika boyunca sabırla yoğurulması gerektiğini vurguluyor. Unun kontrollü eklenmesi ve hamurun pürüzsüz bir yapıya kavuşması, pişme sonrası dokunun dağılmamasını sağlıyor.​

TAM ÖLÇÜLÜ MALZEME LİSTESİ

TAM ÖLÇÜLÜ MALZEME LİSTESİ​

Hamur İçin: 4-4,5 su bardağı un, 1 su bardağı ılık süt, yarım su bardağı ılık su, 100g oda ısısında tereyağı, 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına), 1 paket instant maya, şeker ve tuz.
Patatesli İç Harç: 3 adet haşlanmış patates, 1 yemek kaşığı tereyağı ve baharat şöleni (tuz, karabiber, pul biber).​

ADIM ADIM PAMUK POĞAÇA YAPILIŞI​

Ilık süt, su, maya ve şekeri karıştırarak mayayı uyandırın.
Yağ ve yumurta akını ekleyip, unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru 1 saat kadar, hacmi iki katına çıkana dek ılık bir köşede dinlendirin.​

Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içine hazırladığınız patatesli harcı koyun ve tepsiye dizin.
Tepside 20 dakika bekletmek, o pofuduk yapının anahtarı!

180 derece fırında üzerleri altın sarısı olana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.​

USTASINDAN ALTIN DEĞERİNDE TÜYOLAR​

Poğaçalarınızın fırından çıktıktan sonra da yumuşak kalmasını istiyorsanız fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir mutfak beziyle örtün. Kendi buharıyla nemlenen poğaçalar çok daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır.​

hiç poğaça yapamıyorum ya..:( tarifi tam uyguluyorum olmuyor anacım..sert oluyor anlamadım 🎃

Olsada yesek, eline saglık @Gül 34

Geri