Ben kendi dinlediklerimden bir liste yapayım. Yalnız listeye çok popüler olanları katmayacağım.
Açık Radyo'nun Ahşaptan Betona, Mecidiyeden Jetona adında çok klas bir podcasti var. İstanbul ağırlıklı olmak üzere geçmiş dönemin dünyasına eserler üzerinden bir bakış atma fırsatı veriyor.
Odtü Tarih Topluluğunun Tarih Söyleşileri. Yalnız konuklar değil, konular da enfes. Muhakkak dinlenmeli diye düşünüyorum.
Vailant ile Kafa Rahatlatan Sohbetler. Türk podcast camiasının en yetenekli ikilisi İ.Tolstoyevski ve Nilay Örnek'in kendi yayınları dışında harikalar yarattığı bir diğer yayın. Burada maksat dinleyiciyi sıkmadan belirli konular ve sorular etrafında bir hedefe ulaşma ya da ulaşmaya çalışma.
Yerli kategorisinden son olarak Potacast'i anayım. Podcast kavramının bu ülkede hakkını veren nadir yayınlardan birisi. Sanıyorum en eski ve en uzun podcast yayınlarından da birisi aynı zamanda. Kaan Kural ve Orkun Çolakoğlu gibi alanında uzman iki devin Nba özelinde basketbol konuşmasına eşlik etmek büyük keyif.
Yabancı kategorisinde BBC 4 ve NY Times'ın çok güzel yayınları var. Ben fırsat buldukça BBC'nin yayınlarını, bilhassa BBC 4'un yayınlarını dinlemeye çalışıyorum. Çok sağlam yapımlar var. BBC 4'dan In Our Time serisini tavsiye ederim. Hoş çok da bilindik bir seri. History, Culture, Science gibi alt başlıklara ayrılmış yayınlar mevcut.
Çoğunlukla playstation oynarken, işe giderken ve büyük market alışverişi yaptığım zaman dinliyorum podcastleri. Bu vesileyle gün içerisindeki çöp zamanın büyük bir kısmını geri dönüştürme fırsatı bulmuş oluyorum. Özellikle playstation oynarken harcadığım zamanın 1 dakikasını bile geri alabiliyorsam benim için büyük kazançtır bu.