Plaza Dili

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Genel merkez oryantasyon eğitimlerinde sıklıkla karşılaştığım plaza halkının konuştuğu dildir
backup,forward,backround vb

benim farklı yerlerde de duyduğum backup'lar oldu kfc siparişi verirken kız diğerine backupa gel acil dedi
çağrılan kızın misyonu ortacıydı

bu da böyle bir anımdır

dilde gereksiz ingilizce kelime kullanımı bana yapay geliyor ama bazı kelimeler var ki o cümleye cuk oturuyor. sanki evrensel hale gelmiş gibiler. mesela “trollemek”, “cringe” vs ilk aklıma gelenler. gerçi plaza diliyle ne kast edildiğini anlıyorum, benim dediklerim buna girmiyor.
bizde de var, kontrol ettin mi demek yerine “check ettin mi” diyen… ama biz zaten ingilizce kullandığımız ve buna maruz kaldığımız bir departmandayız arada kaçıyor. boşverin zaten kontrol da türkçe kökenli değil, kafam karıştı devam edemiyorum

Normal karşılıyorum sonuçta yapılan iş ve kullanılan programlarla alakalı bir durum. Hele de ingilizce program kullanıyorsan Türkçesini söylemek mümkün olmuyor. Yalnız durumu abartanlar da oluyor ki bizde de var bir görgüsüz hem de üstüm. Ağzına çarpasım geliyo. Çünkü bazen dozunu öyle kaçırıyor ki anlamadığımız bile oluyor dfslkhaf Tamam en marji sensin de arada spik törkiş ya

Su ver la
dosyayı getir la
la abi nasıl iş yapıyon

bizim dilimiz bu kısa ve net

bu dilin doğuşu 2000'lerin başından itibaren türkiye'deki yabancı şirketlerin sayısının artması ile doğru orantılı olsa gerek. özellikle orta ve üst seviye yöneticilerin yabancı iş ortaklarıyla yaptıkları yazışmalarda ve görüşmelerde mecburen kullandıkları schedule, set, done, client, partnership, meeting, manager, team leader gibi kelimelerin yabancı dil bilmeyen personelde dahi kulak aşinalığı oluşturması ve böyle böyle yeni normal olmasıyla ilgili. bunu çok abartanlar, özenti seviyesinde yapanlar, bakın ben bu dile hakimimciler var elbette ama temelde böyle bir iletişim şeklinin oluşması etkileşim etkisi. baskın olan olmayanı dönüştürüyor da diyebiliriz.

eğer yeteri kadar zamanınızı köyde hasat toplarken ya da hayvan otlatırken geçirirseniz, özellikle aksine motive olmadığınız sürece "hadi gari gaynıngil gelesiye biz birazını halledek" derken bulabilirsiniz kendinizi.

Son düzenleme:
multinetle beslenen plaza yaşam formlarının ecüş bücüş dili

bkz: plaza dili ve edebiyatına giriş 101

Erkek kardesim 3 4 yildir istanbulda yasiyordu cocugun konusmasi degisti, agzini yaya yaya konusuyor bu sekilde. Lan sen burakgggsin ne bicim konusmalar bunlar....

Efendim öncelikle hoş geldiniz. Siz şöyle buyurun ben backround ile alakalı sizi bilgilendireyim. Bu sırada size mojito soft ikram edelim. Ssjsjssn
bi gün merkez yemeği yedim otel yemeği gibiydi üstüne mojito forwardlenir ama
: D

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Geri