Platonik Aşk...

Konu sahibi son olarak 1269 gün önce görüldü

[YOUTUBE]CRYPv22RhbE[/YOUTUBE]

Platonik aşk, ünlü düşünür Platon'un adından gelir.

tumblr_lz8lyndV621qmlxwmo1_500.jpg

Günlük Türkçe'de ise, karşılığı sorgulanmayan aşk anlamında kullanılır.

Bilinenin aksine, karşılıksız, imkansız aşk gibi anlamlara gelmemektedir.

tumblr_mq82xu3keV1qjbryso2_500.gif

Gerçekleşmesi mümkün olmayan, ama gerçekleşse ne kadar da güzel olur denilen arzulara tercüman olan bir deyim olan "Platonik" deyimini oluşturmuştur

"Platonik aşk" demekle, üremeye yönlendiren, üreme kurgulu "doğal-tanrısal" aşk değil, aslında ideal aşk ifade edilmektedir

70f8c06b3f8b478f7c8efc7a8504927a

Platonik aşk, Platon'un "Devlet" adlı eserinden türemiş bir deyimdir.

1-1389453255.jpg

Devlet adlı eserinde Platon, olamayacak kadar ideal bir devleti tarif etmektedir. Devlet sadece ve sadece vatandaşlarının çıkarları için var olmalıdır. Hatta o kadar ileriye gider ki, devleti yönetenlerin filozof olması gerektiğini bile söyler.

Terketme, kavga, anlamsız bakışlar yoktur, yalnız kalmayı seven insanın aşkıdır bu.

06a93d48-e808-4343-b8f5-66430ca017bb

Var olan tek sevme biçimidir. kimse size beni sev demez kimse de sizin hayalinizi yıkamaz herkes kendisi sevip kendi hayalini kendisi yıkar aslında.

En sade, hiçbir şekilde karşılık beklenmeyen aşk.

1a479a1dd678c257b6d93d2c532a91b5.jpg

Tek taraflı olduğu için, enerji istemediği için, karşılıklı olanlara nazaran kolay olan ve sevilen kişiye olan hayranlığı uzun tutan tür.

En uzun süren aşktır.

5694461418_7842126146_b.jpg

Uzaktan bakmaktır, arkadaş gibi davranıp dokunmamak, öpmemek, sarılmamak için kendini zor tutmaktır ama aslında her gece o platonik aşkla beraber uyumaktır.

cute-love-story.jpg

"tüm yaşamadığım aşklarım sen olsan,
hiç dokunulmamış yerlerimden kessen acımaz" dedirten.

Yaşanmamışlığın aşkıdır. Hiç tanımadığınız ya da az tanıdığınız birine mantık, fizik, gerçek ötesi bir şekilde tutulursunuz

1432c63ec39ad858.jpg

Kaybedeceğini bilen kişileri, bunun verdiği acıdan bile anlamsız bir zevk alacak duruma düşüren dünyanın en garip duygu halidir.

Sekülerlikten çıkarak tinsele dönüşen aşk anlamına gelmektedir.

lovers57.jpg

Aşkların en güzeli, en safı ve en çok özlenenidir.

1WwX3os

Yılmaz Erdoğan'nın da deyimiyle; "ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim."

Her aşkın ilk halidir. "ben sana aşığım" diyene kadar yaşarsınız bunu. sonra oyun bozulur.

packing-tape-art-by-max-zorn-9.jpg

[YOUTUBE]LGCng91q4vY[/YOUTUBE]
tumblr_nixswz7WAi1u8e4fso1_1280.jpg

platonik-candir.png

tumblr_nnblbzMRpF1so1hi6o1_500.jpg

Geri