Platonik aşk mümkün müdür?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Derin Tartışmalar
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Aşkın var olması için öncelikle iki kişinin birbirine yakın ilişki içinde olması gerekir ki aşk hormonları faaliyete geçebilsin.

"Platonik aşk" diye tabir edilen takıntılı duyguların, gerçek aşk ile bağlantısı yoktur çünkü taraflardan birisi kendi zihninde yarattığı hayal dünyasına esir düşmüştür. Karşısındaki insanın ise bu duygulardan haberi olmadığı gibi kişi ile hiçbir alakası da bulunmayabilir.

Kişi kendi dünyasında bir insana karşı hayranlık geliştirip onunla ilgili hayaller kurar ve şayet duyguları kontrolden çıkarsa acı çekmeye başlar ve karşı tarafa da eylemleri ile zarar verebilir.

Aşkın ön koşulu; iki tarafın da birbirine çekim hissedip yakın ilişki içinde bulunmasıdır. Kişinin kendi zihninde yarattığı ve aşk zannettiği takıntılı duyguların gerçek aşk ile hiçbir alakası bulunmamaktadır.

platonik-ask_2266410.jpg

En güzeli hiç aşık olmamak birine… skljs

Bazen çok güzel oluyor ya çünkü karşılık alınca herşey bitiyor heyecan falan.
Hatta Aşkı şöyle tanımlıyorum ben - keşfedene ve çözene kadar aşk gerisi film kopuyor Sjsjs

az önce ayrıldım haberi yok diyor
vay arkadaş

En güzeli hiç aşık olmamak birine… skljs
Ayşe günlerdir bizi aşktan soğuttun ya, sürekli negatif.. ne yani şimdi dürüst, yakışıklı, imanlı, hafifçe kaslı, birazcık zeki bir yakışıklı hayatında olsa fena mı olur..
Zaten manitomuz yok, motive düşürme :)

Ayşe günlerdir bizi aşktan soğuttun ya, sürekli negatif.. ne yani şimdi dürüst, yakışıklı, imanlı, hafifçe kaslı, birazcık zeki bir yakışıklı hayatında olsa fena mı olur..
Zaten manitomuz yok, motive düşürme :)
Fena olmaz. Kaslı olmasa da olurdu hsjsn
Belki ters psikoljiyle manifest yolluyorumdur evrene. Bilemeyiz…

Tek platonik ask, ask'in kendisine duyulan asktir.
Kültürümüzde platonik ask yanlis anlasiliyor.
Cünki platona göre, platonik ask, iki insanin birbirine hisettikleri en yüce duygu diye aciklar.
Yani tek tarafli ask demek yanlis.

Bazen çok güzel oluyor ya çünkü karşılık alınca herşey bitiyor heyecan falan.
Hatta Aşkı şöyle tanımlıyorum ben - keşfedene ve çözene kadar aşk gerisi film kopuyor Sjsjs
Aşk değil o bahsettiğin ve kişinin kendi hayal dünyasında bir insana karşı duyduğu hayranlıktır. :(

Aşkın oluşması için iki tarafın da birbirine çekim duyup bir arada olmayı istemesi ve yakınlık gerekiyor yoksa uzaktan beğenmek ya da takıntı haline getirip sürekli o insanı düşünmek; aşk değildir.

İki kişinin de rızası olmalıdır yoksa kendi başına birine kafayı takıp da buna aşk demek maalesef mümkün değildir. Üstelik böyle insanlar çok tehlikeli de olabiliyor ve o kafayı taktığı insanı sürekli takip edip yaşamına karışmaya bile başlayabiliyorlar. Kişi, evli ya da ilişki varsa da o ilişkiye zarar vermeye çabalayıp kafayı taktıkları insanı zora sokuyorlar.

• Hımm
Tepkiler: ne
Aşk değil o bahsettiğin ve kişinin kendi hayal dünyasında bir insana karşı duyduğu hayranlıktır. :(

Aşkın oluşması için iki tarafın da birbirine çekim duyup bir arada olmayı istemesi ve yakınlık gerekiyor yoksa uzaktan beğenmek ya da takıntı haline getirip sürekli o insanı düşünmek; aşk değildir.

İki kişinin de rızası olmalıdır yoksa kendi başına birine kafayı takıp da buna aşk demek maalesef mümkün değildir. Üstelik böyle insanlar çok tehlikeli de olabiliyor ve o kafayı taktığı insanı sürekli takip edip yaşamına karışmaya bile başlayabiliyorlar. Kişi, evli ya da ilişki varsa da o ilişkiye zarar vermeye çabalayıp kafayı taktıkları insanı zora sokuyorlar.
Şunun bile bilimsel açıklamasını yaptın ya bişey demiyorum artık sana. Yapay zekalar seni örnek almalı Sjsjssj hissiz ve mekanik :d

Biraz da Allah aşkından bahsedin , ama nerede, enciğ bir de özel sipariş veriyo, yok kaslı olsa daha iyi olur da kaslı olmasa da olur filan saat daha 12 be kardeşim.

Günün anlam ve önemine binaen, hepinizi 1 kere Medine'ye varamadım dinlemeye davet ediyorum.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
mümkün ama sonu sağlıklı olmuyorr mutlaka level atlanmalı : P

Tek platonik ask, ask'in kendisine duyulan asktir.
Kültürümüzde platonik ask yanlis anlasiliyor.
Cünki platona göre, platonik ask, iki insanin birbirine hisettikleri en yüce duygu diye aciklar.
Yani tek tarafli ask demek yanlis.
diyosun.

Aşka inanmıyorum ki platoniği olsa…

Geri