Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer-Thomas Cathert,Daniel Klein

Konu sahibi son olarak 40 gün önce görüldü

Thomas Cathert,Daniel Klein
· Aylak Kitap
· Basım Tarihi : 04 - 2010
· ISBN : 9786055691226
· Sayfa Sayısı : 200
· Etiket Fiyatı : 14.00 TL

Dikkat! İçerde Felsefespri var!

“Yılın en matrak çoksatarı” –The Boston Globe

“Çok güldüm, çok şey öğrendim, çok sevdim” –Roy Blount Jr.

Felsefe mi? Felsefeyi anlamak için büyük bir dehanın zekâsına ve peygamber sabrına sahip olmak gerekir. Bu doğru değil! Bu komik, ele avuca sığmaz, çok yönlü ve zengin içerikli kitap bu efsaneyi yerle bir ediyor.

“Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer…” ile birlikte kendinizi olağanüstü eğlenceli bir felsefe dersinin içinde bulacaksınız. Felsefi kavramların esprilerle nasıl aydınlatılabileceğini, mizahın da aslında büyüleyici bir felsefi içerik barındırdığını göreceksiniz. Ama bir dakika… Bu iki kavrayış yolu, yani felsefe ile espri aynı şey mi yoksa? Fıkra ve esprilerin kuruluşu ve etkisiyle felsefi kavramların kuruluşu ve etkisi aynı malzemelere dayanmaz mı? İkisi de aynı şekilde aklımızı gıdıklamaz mı? Şey, biraz düşünüp sonra söylesek?

Harvard'lı iki felsefe profesöründen “güldürürken düşündüren” bir Stand-Up…​

Müthiş keyifli bir kitaptı..

"Yetmişine merdiven dayayan Thompson, daha uzun yaşayabilmek için yaşam tarzını tamamen değiştirmeye karar verir. Sıkı bir diyete başlar, koşar, yüzer ve güneşlenir. Üç ay içinde on kilo verir; göbeği on santim daralırken göğüs kafesi beş santim genişler. İyice dinçleşen ve bronzlaşan Thompson başarısını yepyeni bir saç modeliyle taçlandırmaya karar verir. Yeni saç modeliyle berberen çıkıp karşıdan karşıya geçerken bir otobüsün altında kalır.

Son nefesini verirken, "Tanrım," diye haykırır, "nasıl yapabildin bunu bana?"

Yukarıdan yanıt gelir: "Valla kusura bakma Thompson, tanıyamadım seni."

(Sayfa 11 - Öncülük adlı bölümden)

Geri