Plasebo Nedir Ne Anlama Geliyor

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Plasebo, Latince kökenli bir kelime. 'Hoşnut etmek' anlamına gelen plasebo, etkisiz bir ilacın telkine dayalı bir etki ortaya çıkartması hali olarak tanımlanabilir. Yani vücuda ağız, burun ya da enjeksiyon yolu ile verilebilen bu ilaç, fiziksel anlamda tedaviye yönelik bir güce sahip değil.

Plasebo aşı nedir?

Plasebo, "gerçek" bir tıbbi tedavi gibi görünen ama gerçek olmayan her şeydir. Hap, iğne veya başka bir tür "sahte" tedavi olabilir. Tüm plaseboların ortak noktası, sağlığı etkileyecek aktif bir madde içermemesidir.

Bazen bir kişi bir plaseboya tepki verebilir. Yanıt olumlu veya olumsuz olabilir. Örneğin kişinin semptomları iyileşebilir. Veya kişi tedavinin yan etkileri gibi görünen şeylere sahip olabilir. Bu tepkiler "plasebo etkisi" olarak bilinir.
alıntı​

Psikedelik trans partileri vardir, bilirsiniz.
Istanbul olmak uzere turkiyede de duzenlenen,
dekorasyonundan muzigine kadar her seyin kendi icinde bi matematik icerdigi,
isin asli lsd mantar gibi saykodelik urunlerin otla pekistirildigi cinsten. Renk cumbusu.
2020 nin basinda Psikofarmakolojinin yayimladigi bir deneyi okumustum,
bi salon psikedelik trans partileri gibi dizayn edilip
belli sayıdaki insana sentetik bi psikedelik ilac olan iprocin veriliyor.
Iprocin. Sanat filmi. Tablolar. Muzik.
yuzde altmisi saykodelik deneyim yasadiklarini soyluyor.
Sesin renk, rengin cumbus oldugu zihinsel bi akis hali yani.
Oysa yalnizca plasebo verilmis gizli gizli. :) Draje sekerden farksiz olan.
Saykodelik deneyimler cok kuvvetli ve bagmsiz oldugu icin "inanc" faktorunun buna sebebiyet vermesi muazzam bi veri aslnda. Ben ziyadesiyle etkilendim.
Bilim insanlari simdi plasebo urunlerle depresyon onarimi uzerine calisiyorlar. Bu deneyden sonra ilimli bi giris yapti tip alanina.
Bakalim.

Geri