Planlarınızı sonuçlandırmakta ne kadar başarılısınız?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İnsanı yaşam yolunda motive eden en önemli detaylardan birisi; hedefler ve bu hedeflere başarı ile ulaşmaktır.
Kimi zaman engeller kimi zaman da koşullara bağlı gecikmeler olsa da bir şekilde bitiş çizgisine varmak gerekir yoksa yaşanan hayal kırıklığı ve kaybedilen zaman insanı yoracaktır.

Sizlerin hayatında motivasyon sağlayan planlarınız var mıdır ve olur da bir şeyler yolunda gitmezse kolayca pes eder misiniz?

3165681_orig.jpg

hayatimda bir gun yasayacagim, ulasacagim ve tadacagimdan emin oldugum bir kac hedefim var. bu hedefleri genisce yaydim omrumun bilmem-ne-kadar-kaldi geneline. yani hizli sonuc almama gerek yok. bu genel yasam/amac/hedef konularinda ''hizli sonuc alayim da basariyla sonuclandirayim'' gibi dusuncelerim yok kisacasi, cunku olacagini biliyorum zaten. zamanla. guzellikle. genel kucuk seylerden bahsediyorsak, planli programli calisip, normal-guzel sonuclandirdigim seyler de var. vaktimi harcadigim her seyde, her konuda istedigim sonucu aldim aslinda. bu konuda basarili miyim, bilmiyorum, herkes yapabilir isterse. ben biraz sansliyim, biraz caliskanim, biraz sinirli ve hirsliyim (is konusunda, haksizliklar ve istediklerim konusunda), cokca da istedigim zaman olmasini saglayabiliyorum. inanmalisin kendine. korkmamalisin. veeee tabi ki annemin bitmeyen, tukenmeyen dualariyla da oluyor bazi seyler. inanirim buna. kadin her gun, ama her gun kardeslerim ve benim icin uzun uzun dualar ediyor. mama, seni seviyom :emoji_hugging:

Planlarımı sonuçlandırmak noktasında yaşadığım en büyük handikap sakin oluşum, tez canlı değilim. Kanımca bu bir eksiklik. Planları istemek ve bu noktada istikrarlı olmak kadar önemli, hızla alınacak aksiyon.. Haricinde bir planım varsa o plana dair tüm yolları muhakkak dener ve zamana yayarım.

"tanrıyı güldürmek istiyorsan ona planlarından bahset" söylevini basit insanlardan sıklıkla işitir olmuştum ki azaldılar. bana göre planlama her şeydir, allaha emanet bir hayat yaşanmaz-yaşanmamalı. iktisadi hedeflerimi planlayarak 100% gerçekleştirdim keza tökezlediğim zamanlarda oldu fekat toparlananıyorum. hiç bilmediğim bir sektöre girdim 3. ve 4. çeyrek planlarımı bayram sonrası uygulamaya alacağım, 2024 hedeflerim doğrultusunda programım belli, muvaffak olacağımı umuyorum..

Plansız yaşamak her insana hitap etmiyor ve ulaşılabilir hedefler ile hayat daha anlamlı hale getirilebilir.

Koşullar sebebi aksamalar olduğu zaman da ulaşılabilirliğini yeni baştan gözden geçirmekte fayda var. İnsanın asla olmayacak şeylerin peşinden gitmesi zaman kaybından başka getirisi olmaz.

Şubat ayına kadar benim de aklımda bir hedef var ve başarı ile sonuçlanması için gerekenleri yapacağım. Genel anlamda kolay kolay pes etmem ancak mantığıma yatmayan bir durum yaşanırsa da uzatmadan vazgeçebilirim.

sanırım hedeflediğim pek çok şeye ulaştım ve sahip olmak istediklerime de kısmen sahibim. bundan sonraki bazı hedeflerim de ulaşabileceğim uzaklıkta gibi duruyor. sonrası yeni hedefler, bakacağız. que sera sera.

Büyüdükçe büyüyen yani beni zorlayacak planlar benim hoşuma gidiyor.Kıvrak laleli esnafı zekam yok yok kıvrak zekam ve stratejilerim sayesinde ulaşıyorum. @yeLda dediği gibi tez canlılığın ekstra katkısı bende çok büyük.

Yas aldikca bu konudaki dusuncelerim de degisiyor galiba. 20 sene sonrasini bile dusunen biriyken, bu sene gordum ki bazen ne kadar planlarsan planla, hayat farkli bir yonde ilerleyebiliyor. Eskisi kadar bundan etkilenmiyorum, plan mevzulari da bundan dolayi daha kucuk capli durumlara evrildi.

bazen çok akışkan bazen yol haritası belirlenmiş şekilde
istediğim şeyler sonuçlanmışsa başarılıyımdır

Planlı yaşamayı da abartmamak gerekiyor çünkü önünüze her an o planları alt üst edecek bir durum çıkabilir ve işte o noktada vazgeçebilmek ve ısrarcı olmamak da önemlidir. Bu durum da başarısızlık sayılmaz ve koşulların yarattığı olumsuz bir etkidir.

ben çok planlı bir insanımdır, hafta sonu giyeceğim kıyafetten ne yiyeceğime kadar planlayabilirim.
planımın bozulacağını anladığım anda da hemen ekstra aksiyon alıp yeni bir şekle sokarım plan dahilindeki arzularımı.
ancak tao felsefesiyle az buçuk ilgilenince planlı yaşamanın da çok bir numarası olmadığını, bazen sadece anın içinde kalmak gerektiğini.
direnmenin, diretmenin yarardan çok zara getirebileceğini öğrendim.
bu yüzden planlanması gereken şeyler ve anlık yaşanması gereken şeyleri ayırt etmeye çalışıyorum.
iş konusunu planlıyorum, eğlence konusu rastgele yaşanıyor artık.
yanisi planladığımı her daim nihayete erdiririm.

Geri