Pkk/Ypg sorunu savaşçıl yolla mı yoksa barışcıl yolla mı çözümlenmeli ?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Almanynın alacağı işçiler Afganistan'dan seçilecekmiş. Onların hepsi Alman vatandaşlığna geçiş yaparsa, sana "kontenjanımız doldu" diyebilirler ve doğru Konya havaalanına. Tabi orada bir havaalanı varmı? onu da bilmiyorum. Bence önlemini almalısın. Merkel er veya geç sandalyeden düşecek. kadının iki de bir başı dönüyor. Sonra beni kim davet edecek?
Kesin sana bu saçma bilgiyi Talat Atilla vermiştir. Kendine güveniyorsan beni dinle ve git Alman konsolosluğuna başvur. İlk etapta yıllık 100 bin nitelikli eleman alacaklar yurtdışından. Senin işin oynamak istemeyen gelin yerim dar demesine benziyor. Beni düşünme sen, paçayı herhangi bir şekilde kurtardım. Sen kendini kurtar yoksa Recebim seni koyun gibi sağacak, baksan doymuyor zsm üstüne zam. Kendi keyfine göre saçma sapan projeler yapıyor,....

İnsan bi yardım eder. Konsolosluğa gitmesini herkes biliyor. Orda kim oturuyor bilmiyorsun. Sen gel bi ziyarete. Sana hamsi buğulama, yanında da boğma rakı ismarlayım. Sonra gözgöze konuşuruz. Bana beziyorsan, işimiz kolay. Ben senin Pasaportunla çıkarım, sen sonra pasaportumu kaybettim diye başvuru yaparsın ve arkadan gelirsin. Sonra milleti bi güzel traşlarız seninle. Üç senede yatımız, katımız ve özel uçağımız bile olur. Sen bana güven, ben gerisini halederim.

İnsan bi yardım eder. Konsolosluğa gitmesini herkes biliyor. Orda kim oturuyor bilmiyorsun. Sen gel bi ziyarete. Sana hamsi buğulama, yanında da boğma rakı ismarlayım. Sonra gözgöze konuşuruz. Bana beziyorsan, işimiz kolay. Ben senin Pasaportunla çıkarım, sen sonra pasaportumu kaybettim diye başvuru yaparsın ve arkadan gelirsin. Sonra milleti bi güzel traşlarız seninle. Üç senede yatımız, katımız ve özel uçağımız bile olur. Sen bana güven, ben gerisini halederim.
Sen bunları bay Recep den öğrenmişe benziyorsun. Tüm söylediklerini kendisi 18 yıldır yapıyor. Milleti 18 yıldır taşlıyor,..... ama hala gözü doymadı.

Mumları bu gece mi yakıyorduk? Oranın yaşamına şimdiden alışmalıyım da.

2020’ye kadar sürecek bu tartışma galiba.
“1 senedir tartışıyoruz ehehehe : )))” diyip tatlıya bağlarsınız inş.
Kolay gelsin, devam :kaç:

Barış? kim barış istiyor, bu olaylardan canı yanmış üç beş gariban dışında? hem devlet barış yapmak istese kiminle masaya oturacak? amerika ile mi? pkk ile mi? peki pkk tüm kürt halkını temsil ediyor mu ki devlet pkk yı kürt halkının sözcüsü olarak karşışına alıp barış konusunu tartışacak?

Kaldı ki terörden beslenen bir hükümet neden barış istesin? veya pkk nın böyle bir amacı yokken niye barış diye devletin kapısını çalsın?
Barışçıl konuşmalar hayalperestlerin en şatafatlı hayallerinden başka bir şey değildir.

Ne pkk biter (ki devletin gerçekten bitirmek gibi bir amacı olsa ben bunun mümkün olduğunu düşünüyorum) ne devlet.

Mumları bu gece mi yakıyorduk? Oranın yaşamına şimdiden alışmalıyım da.
Son mum geçen pazar günüydü. Toplam 4 mum yakılıyor. Desene seninle işimiz daha çok İsmail.
Neyse sen buraya erken ayak uydursun yeterki buraya gelip çalışmak için başvur. Elini çabuk tut ve pasaport için bu ay başvuruda bulun. Biliyorsun senin Recep milleti traşlamaktan usanmadı ve yeni yıla hediye olarak yeni zamlar geliyor. Pasaport harcı %22 zamlaniyor. Hadi kendini artık traşlatma ve gel buraya hayat neymiş gör. Bir dahami geleceksin dünyaya? Zaten beyin göçü hızla devam ediyor birde yandaşlar göçerse yandı garibim Recep.

İsmail bak bugün okuyunca aklıma geldi. Hani senin bay Recep yerli araba üretmeye başladı ya, hatta kendi ürettiklerini bizlere gösterdi. Şimdi sen git bir bayilik al ve Almanya'a gel ve tüm firmalara karşı "yerli arabayı" burada sat. Bu kaliteyle senle kimse yarışamaz, hem fiyatı da uygunmuş. Mecedes, porşe, VW, Renault, Toyota, Ford, .... vallahi bunların tümü iflas eder sen gelirsen. İşte o zaman Merkel hanım hapı yutmuş olur. Hadi canım benim el at sen bu işe. İhracat mucizesi yap ve görsünler "dış mihraklar" bay Recebimin gücünü,...... Sonrasında o çok istediğin hatunları da rahatça bulursun.

Son düzenleme:
Ben bu konuyu nasıl kaçırmışım ya.
Bir ara uğrayıp naçizane fikirlerimi beyan edeyim.

Geri