Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Misal bu şahıs ve türevlerine sorsan en büyük milliyetçi, vatanperver kendileridir. Ama ne hikmetse Türkçeyi dahi doğru düzgün kullanabildikleri şüphelidir.
Hoş,şimdi birileri çıkıp "en azından Türkçemiz bozuk, kanımız değil" diyebilir ıyy...
Profilime yazıyorsun cevap vermiyorum. Konuya yaptığım yorumu alintilayip laf sokmaya calisiyorsun.
Alper bu adama üstteki üye hakkında ne düşünüyorsun konusunda agresif genç dediğim için banladin. Ban sebebine de yapmadığım halde "uyarılara rağmen ilgili üyeyi etiketleyip satasti" yazdın.
Konu bu adamı banlayin değil yanlis anlaşılmasın. Rica etsem bu kişiyi bana satasmamasi adına uyarır misin? Ben söyleyince anlamıyor çünkü.
PKK ve PKK gibi diğer örgütler bir fikir etrafında birleşip gelişir. Bu tarz örgütleri silahla yok edemezsiniz, çünkü siz silah kullandıkça onun haklılığı ve propaganda alanı artacaktır. Bu örgütlerden kurtulmanın yolu propagandadır yani örgütün birleştiği fikri yok etmeniz gerekiyor.
Bölge halkına zulmederek PKK'dan kurtulabileceğinizi sanmak sahanda su dövmektir. Bu yöntem senelerdir deneniyor ve işe yaramıyor. Siyasileri hapse atıyorsunuz yenileri geliyor. Teröristleri öldürüyorsunuz yenileri geliyor. Bunun masraftan başka bir amacı yok. Genel kurmay 3 ayda bir 400-500 terörist öldürdük diyor, iyi de o mağaralarda o kadar terörist yok. Oradakilerin hepsi şu an Suriye'de meşru bir zeminde ilerliyor.
İster kabul edin ister etmeyin, bu insanlar AKP sayesinde dünya da Türkiye'den bile daha çok kabul görüyor.
Sahsim adina cok uzulerek bu soylediklerini kabul ediyorum. Bu adamlarla mucade tabi ki edeceksin, eline silah alip askerine polisine sIkan insana ne yapilirsa onu yapacaksin ama isin fikri mucadele kismi cok zayif. Dağa taşa ne mutlu turkum diyene yazarak olmuyor keşke olsa.
Amerika civarda söz sahibi kalabilmek için bahsi geçen oluşumların kurulmasını sağladı. Doların değerinin düşmemesi için ticareti elinde tutmak zorunda. Bu güruhlara silah göndererek doları dengede tutmaya çalışıyor. Çünkü bir yandan da ülke de deli gibi fazladan dolar basılıyor. E talep var da basıyoruz diyorlar (yersen) e bunun bir de toprak mevzusu var tabi. Sadece dolar için bu kadar tantana çıkarılmıyor aynı zamanda ülkelerin kafasına vura vura üstün gelmeye çalışıyorlar. Amerikadan bir şeyler satın almayı kabul etmezsen ülkende savaş çıkar vs. Bizim ülkemize doğrudan savaş açamamasının nedenlerinden biri de ülkenin ticareti onların elinde. Petroller, yemek zincirleri vsvs her şey onların elinde. E hal böyle olunca kızdırdığımızda hemen ekonomimizle oynayıp bizi sündürebiliyorlar. Konuyu fazla dağıtmadan toparlamak gerekirse terörün bitmesi ancak kendi ülkende bir şeyler üretebilip "ben de bu pastanın sahibiyim" diyebilirsek olur. Hırsız içeride olunca kapılarımız kilit tutmuyor. Ne zaman hırsızlardan kurtulursak kapılarımızı da o zaman sağlama alabiliriz.
Çok ama çok yanlış sulardasınız,
Dolar dünyada kıymetli olduğu için rezerv para olarak anılır. Senin dediğin gibi kolay kolay para basılmaz. Ticaretin ve PKK'nın uzaktan yakından alakası yok. Bak petrol dersen onu kabul ederim.
Bu gün paylaşılan sözde kürdistan haritalarında şehirler sınırlar değişir ama tek bir şey değişmez. O da Dicle ve Fırat nehirleridir, dikkat edin her haritada bu iki nehir kürdistan sınırları içerisinde gösterilir. Nedeni ise su olmadan petrol çıkarılamaz.
Bizim ülkemize savaş açmama nedenleri ticaret değil İran'dır. İran'a karşı Türkiye her zaman güvenli bir limandır. İran parçalanırsa Türkiye 1 ay dayanamaz. O yüzden etrafımızdaki ülkelerin toprak bütünlüğünün korunması için çabalamak gerekiyor.
Ticarette söz sahibi olabilen bir ülkeyle savaşa girmeyi, sınırını tehdit etmeyi kimse göze alamaz. Dolar konusunda aynı fikirde değilim. Dolar şu dönemde ciddi bir düşüşe geçti. Çinin ticaret yaptığı ülkelerle kendi paraları üzerinden ödeşmesi de buna büyük bir etken tabi. Doları dünyada kıymetli yapan şey, bretton woods anlaşması(ikinci dünya savaşı sonrasında dünya bankası ve imf kuruldu. Dolar altına bağlandı bundan dolayı da diğer ülkeler kendi para birimlerine dolar üzerinden değer biçti) fakat günümüz şartlarında artık dolar tek değil. Ortada bir çin gerçeği var ve dolar da buna ve diğer ülke nedenlerine göre düşmeye başladı. Bizim ülkemizde doların bu denli değerli olmasının tek nedeni kendi para birimimizi değersizleştiriyor olmamız. Sadece Türkiye'ye bakarak doları yorumlayamayız. ve evet hala sözümün arkasındayım ne zaman ki söz sahibi olabilecek kadar üretim yaparsak o zaman sınırlarımız gevşer.
Siz ülke olarak iç ve dış sahada ne kadar sağlam bir ticaret yaparsanız o kadar arkanızı sağlama alırsınız. Bugun amerikayla da rusyayla da ipleri tam olarak koparmıyor olmamıza rağmen her iki ülke de bizden vazgeçmiyor. Bunun tek nedeni bizle ticaret yapıyor olmaları. Yani bize bir şeyler satıyorlar. Peki eğer bizde silah, uçak, araba, gıda gibi bir çok şeyi üretip en az onlar kadar satış yapabilseydik ne olurdu dersiniz? Ben söyleyeym Pkk düşünülecek bir baş ağrısı dahi olamazdı. Çünkü insanların kaybetmek istemeyeceği bir ülke haline dönüşmüş olurduk. Petrol konusunda katılıyorum tüm bu savaşların zemininde petrol gerçeği yatıyor ama sadece petrol demekte haksızlık olur. Bu işin ticari, dini, maddi, manevi bir çok nedeni var. Bizi ise bu curcunadan tek kurtaracak olan şey ticari anlaşmalar yapabilmek. [emoji849]
İran konusuna ise ben bambaşka bakıyorum. Buralarda konuşabileceğim gibi basit bir konu değil o. Yine de fikirleriniz için teşekkürler.
Konu ticaret değil, dünyada dolar rezerv paradır ve anlaşmaların halen çoğunluğu dolarla yapılır. Çin buna karşı kendi para birimini öne çıkarmayı denedi. Bunu kabul eden arap şeyhlerinin bir kısmı düşen helikopterde öldü geri kalanları ise tutuklandı. Hepsini biliyorum ama konumuz değil.
PKK'nin ülkeler arası ticaretle bir alakası yok. PKK'nin var olma amacı tamamen petrol ve su havzalarıdır. Önceki mesajımda belirttiğim durumla ilgili videoyu izlemen gerek.
https://www.youtube.com/watch?v=IEXhfyttZV4