Haber Piyasa Notları

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
teessüff ediyorum öyle bişi ima etmedim...
buralara siz atardiniz genellikle hani " kat kat parayı bulunca " uğursuzluk olmasın diye gelmiyorsunuz zannettim..

dedikodu varsa aktarabilir misin? (ugrastiginiz kisiyi)
200.gif
Yok yok benim öyle huylarım yoktur. Bilgim varsa da paylaşmayı severim eheh. Teşekkür ederim, yokluğumun farkedilmesi beni mutlu etti. Özel bir dedikodu değil ya, herhangi bir kişi bile değil belki de. Pek eğlenceli değildir yada ilginizi çeker mi emin değilim ama paylaşayım: dd

Bu haftanın en önemli gelişmesi buydu. FED’in Faiz artırma ihtimali ortadan kalktı. Piyasalar bunun gölgesinde serinleyip hareket edecek, yeni gelişmeler gelene dek;

Bu hafta ABD'de beklenenden zayıf gelen Haziran istihdam verisi Fed'in ek faiz artırımı ihtimalini kenara iterken, tahvil faizleri gevşedi ve Dow rekor tazeledi, teknoloji tarafı ise yapay zeka değerleme endişeleriyle satış gördü.

IMG_3067.png

Vadeli tarafta Brent +6’ya yakın bir yükseliş gösterdi. Yükseliş sabahtan beri yavaş yavaş yaşandığı için yine insider olma ihtimali ağır basıyor. Denk geldiğim haber akışları şu şekilde;

IMG_3121.png

IMG_3122.png

IMG_3123.jpeg

malumunuz
nitelikli yatırımcı olduğum için
fonlara ağırlık vermeye başladım

70’i gören Brent savaşın tekrar başlamasıyla 90’lara doğru yol alıyor. Vadeli tarafta şu an 88-89 aralığında işlem görüyor.
IMG_3333.jpeg

Ağlar Bence önümüzdeki 10 yılın materyali kesinlikle Gümüş olacak. Kendimce sebebim var mesela şundan dolayı. Takdir edersiniz ki enerji küresel bir gereksinim bunun artık yeraltı rezervlerinden üretilmesi oldukça riskli ve zor ama güneş gibi su gibi doğal kaynaklar üzerinden rahatlıkla elde edilebilir. Ayrıca inovasyon alanında büyük gereksinimler ortaya çıkacak bu da Dolayısıyla inovasyon cihazlarında kullanılan gümüşün değerini artıracak.

Uzun zamandır bakmıyordum piyasanın konsolide hareketinden mütevellit konuyu görünce kısa bir yorumlama bırakayım HTF 'de işlem alanlar için. Crypto piyasası için piyasadaki kurumsal likidite sağlayıcıları artificial intellegence hype 'ı ile birlikte likiditeyi yapay zekaya kaydırdılar ve ai metası bitmediği sürece +100k$ 'ları görmek net olarak hayâl. google alpha bet 'in quantum makalesinden sonra düşüşler daha da derinleşmişti. makale ise #BTC & #ETH kriptolojisinin çözülme potansiyelinin sanıldığından daha kolay olabileceği yönündeki görüşler üzerineydi.

hem trend metasının AI tarafında olması, kurumsalların yatırımlarını kronik global düzenin bozukluğundan dolayı farklı alanlara kaydırması, iran - abd çatışması gibi stabil olmayan ve ani büyük problemlere gebe potansiyellerden şu an "crypto" tarafında potansiyel döngü yerlerinden istediği tepkiyi alamıyor. AI 'ın günden güne güncel olarak gelişimiyle birlikte algoritmik botlarda chart üzerinde okumak günden güne zorlaşıyor çünkü eski stil gibi potansiyel döngü ve fraktallarda bozulmalara neden oluyorlar.

higher time frame 'de trade veya yatırım yapanlar için halâ daha dollar cost avarage mantalitesi iyi bir metadoloji olabilir ama.. çünkü kısa vadede grafiklerin bozulmasına etki etse de AI trading botları ve gündem, uzun vadede analizlerdeki doğruluk oranı daha yüksek oluyor. Uzun zamandan beri takip ettiğim potansiyel tepkime ve takip bölgeler..

BTCUSDT.P_2026-07-19_18-14-04_658bb.png

ETHUSDT_2026-07-19_18-14-39_ceeef.png

millet yükselecek diye
altın almaya başlamış
hayırlısı

Geri