Haber Piyasa Notları

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ons Altın fiyatı 50 günlük hareketli ortalamanın altına sert düştü. Teknik anlamda OBO görünümü de var. Birkaç ay yükseliş olacağını sanmıyorum;

IMG_5759.jpeg

1 haftadır ortalığı bunla meşgul edip herkese belirsizlik yarattılar. Tartışma halen devam ediyor. Çok sert düşüşler yaşandı. Manipülasyonun çok farklı şekillerini gördük de devlet eliyle yapılanı en kötüsü;

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan NTV’de önemli açıklama “Borsada kazançlar üzerinden vergi yok..Borsada işlemler üzerinden bir cüzi bedel alma, on binde 1-2 olur mu olmaz mı tartışması yapılıyor.”

Keşke ekonomi bakanı sen olsan sayın pasaran kjkjkj

notlarınızı bir bir hafızama not edıyorum efenim hayli işime yarıyorlar kjkjkjkh

ABD’de Mayıs enflasyonu %0,0 oldu. Beklenti: %0,2 idi. Açıklanan oran hemen bizde yankı buldu ve pozitif hareketin öncülüğünü yine bankacılık sektörü çekiyor. ECB’nin faiz indiriminden sonra gözler FED’e çevrilmişti zaten. Halihazırda faiz indirimi olacağı söylentileri varken bu veriler bu kararı biraz daha öne çeker mi bilemem tabi.

Bunu anlatmaya çalıştım.
Borsanın ucuzlamasi gerekti yabancı girişi için.
Ben böyle olmaz, önce deval olur böylece kağıtlar yabancı için ucuzlar ama yerli küçük yatirimci da hiç olmazsa nominal olarak zarar etmez diyordum.

Ama doğrudan geçirmeyi tercih ettiler :) Çünkü TL faizde bekleyen yabancı yatırımcılar henüz tahvilden çıkmak istemedi.

Bu kadar eloğlu için çalışan bir ekonomi ve para politikası göremezsiniz dünyada.

Malda olan malda kalsın. Nasıl olsa yükselir.

Bunu anlatmaya çalıştım.
Borsanın ucuzlamasi gerekti yabancı girişi için.
Ben böyle olmaz, önce deval olur böylece kağıtlar yabancı için ucuzlar ama yerli küçük yatirimci da hiç olmazsa nominal olarak zarar etmez diyordum.

Ama doğrudan geçirmeyi tercih ettiler :) Çünkü TL faizde bekleyen yabancı yatırımcılar henüz tahvilden çıkmak istemedi.

Bu kadar eloğlu için çalışan bir ekonomi ve para politikası göremezsiniz dünyada.

Malda olan malda kalsın. Nasıl olsa yükselir.
Maldayız zaten. Çizdiğim teknik grafiklerde de vaziyet bu;

IMG_4587.jpeg

@No Pasaran Kripto forumları çok eğlenceli. Oralara bakarsan acın hafifler. Karısının bileziğini satıp giren mi ararsın arabayı satıp giren mi. Piyuuu..

@No Pasaran Kripto forumları çok eğlenceli. Oralara bakarsan acın hafifler. Karısının bileziğini satıp giren mi ararsın arabayı satıp giren mi. Piyuuu..
Yok ya ben öyle boşta duran bir miktarı değerlendiriyorum sadece. Maksat piyasayı takip edelim, geri kalmayalım. Arada 3-5 kuruş yolumuzu bulalım : ddd
Benim bir çalışanım babasından habersiz tarlasını satıp kriptoda batırmıştı. Canlı örneklerini görüyorum : dd

İstanbul serbest piyasada dolar 34,2450 liradan, euro 37,0890 liradan güne başladı.

Serbest piyasada 34,2430 liradan alınan dolar, 34,2450 liradan satılıyor.

37,0870 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 37,0890 lira olarak belirlendi.

Dün doların satış fiyatı 34,2620 lira, euronun satış fiyatı ise 37,1890 lira olmuştu.

Kaynak

Bunu ancak teşvik ve destek paketleriyle hayata geçirebilirler. :) Umarım geçen yıllarda ki gibi millete GES tarlaları kurdurup teşvikleri geri çekmezler, bir çok yatırımcı mağdur edildi o dönem.
Teşvikler getirilmez ve genişletilmezse bir çoğu batar zaten. Panel fiyatları m2 bazlı olarak diplerde. Bunun temel sebeplerinden ilki; Çin’in aşırı oranda durmaksızın üretim yapması. O kadar çok üretiyorlar ki küresel talebin bile üzerine çıkmışlardı ve bu işin en büyüklerinden olan Longi zararına vermeye başlamıştı. İkinci sebep olarak ülkemizin içinde bulunduğu enflasyon ortamı, paranın görece “değerli” olması ve bu nedenle birçok firmanın GES yatırımlarını ertelemiş olması.

Türkiye ekonomisinin en büyük kronik sorunlarından biri enerji ithalatı. Devasa bütçeler ayrılıyor bunun için. GES yatırımları bu anlamda önemli olsa da solar enerji işi yapan firmalar için aslolan karlılıktır. Üreticiyi koruması adına bakanlığın attığı önemli adımlar oldu. Çin’e antidamping vergisi uzun zaman önce gelmişti zaten. Birkaç ay önce bu vergi sektörü etkileyebilecek başka ülkelere de uygulandı. Bunun yanısıra önem arz eden başka parçaların ithalatına da ek vergi getirildi. Daha önce ne kadar ve ne şekilde teşvik uygulandığını tam bilmiyorum ama teşviklerin kapsamının birileri için değil, genel olarak sektör için yapılandırılmasını temenni ediyorum.

Gümüş hakkında iyi söylentiler var :emoji_spy:

1 Bitcoin 73 bin dolar oldu.

• Bitcoin, yaklaşık 2 milyon 507 bin TL ile Türk Lirası bazında rekor kırdı.

Geri