Haber Piyasa Notları

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
piyasa dediğimiz şey paracıklarımız değil mi
bana yine bi yerlerden para gelmiş
he piyasa iyi

Geçen gün FT'de Jensen Huang'ın, Yapay zeka yarışında Çin, Abd'yi kaynak bolluğu ve regülasyonlar sayesinde geçecek temalı bir açıklaması vardı. Bu açıklamanın akabinde OpenAi'ın yatırımları sürdürebilmek adına ABD'den maddi destek talep ettiği haberi düştü piyasaya. Dün de Çinli Moonshot AI'ın açık kaynaklı "düşünebilen" modeli Kimi K2 Thinking epey etkili test sonuçlarıyla piyasaya sürüldü.

Hem Brent hem de WTI 4-5 yıl önceki seviyelere kadar çekildiler. Bizde ise hala tarihi zirvelerde;

Bakalım ne diyecek;

SON DAKİKA — ABD BAŞKANI TRUMP

Yarın saat 21’de Beyaz Saray’dan CANLI OLARAK ULUSA SESLENİŞ konuşması yapacağım.

(Türkiye saati ile perşembe sabaha karşı 05:00)

Piyasalar merakla Japonya Merkez Bankasının(BOJ) vereceği kararı bekliyor. Beklenti 0,25 bp faizleri artıracağı yönünde. Fiyatlamalar ona göre yapıldı. Daha fazla gelmesi durumunda birçok kişi için batış, bazı kişiler için ise servet kaynağı. Özellikle bitcoin piyasalarında ve ABD borsalarında volatilite had safhaya çıkabilir diye sanıyorum. Spot piyasa neyse de vadeli tarafta kaldıraçlı işlem yapmak şu aşamada çok sıkıntılı bence.

astor düşerken topladıydım
nasılsa çıkar dedim

bizim astora bak
yiğidim ya

bu yıl bakır konuşulacak gibi. tge fonu ilgimi çekti, befas fonlarında yok, tefas kısmında var.

Altın ve gümüş tarafının önü açık daha. Hiç bu kadar yanılmamıştım. Meğerse fiyatlanan yeni bir konjonktürmüş, biz ise hadiseler üzerinden yorumluyorduk. Buyrun yeni konjonktürün olağan hale gelen olaylarından birine. Altın rekorlara devam etmesin de ne yapsın…

gezegenimizin emniyeti demiş
adamım ya

bizim astor nerde duracak acaba
nazar etmeyin
tü tü maşallah deyin

bizim astor nerde duracak acaba
nazar etmeyin
tü tü maşallah deyin
Kripto’da fena harcadılar. ABD ve Avrupa arasındaki muhabbetten bize hikaye çıktı. Nato korumuyor, dağılıyor vs ayağına kimse TR’yle kötü olmak istemiyor. Endekste risk iştahı ondan yükseldi bence.

Valla muz elmadan ucuza gidiyor şu sıralar stok yapmak lazım. Limon gereksiz pahalandı. Roka tere forever yani

bizim görünüm pozitif olmuş

Lanet olsun, lanet olsun.
En ucuz Premiata 20 bin olmuş, eskiden 13 bine filan alırdık, bira tekelde 110 olmuş, Adana'da taksi in bin 170 lira olmuş. Ekmek, ekmek ıı... ekmek de herhalde bi' 45 lira filan olmuştur, tam emin değilim.

Bu ülkede artık yaşanmaz.

Altından alacağını aldın, oradan zıplayabilirsin yavaştan .d

Bist için de cumayı bekle. Hangi kurumdasın bilmiyorum ama agesaysa AVR alabilirsin bist yerine. Tefastan bakarsın ya da AVR benzeri fon yaparsın, içinde zaten %10bistkyd-repo var.

örnek; %10 altın, %40 avr, %40 gümüş, kalan %10u da istediğin sepetlerden birisini alırsın.
Ekran Alıntısı.PNG

altından alacağımızı almadık. yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. altınla devam..
borsada yeşil ışığı görünce biraz o kısmı artırdık.

Geri