Piyanist - The Pianist

Konu sahibi son olarak 3043 gün önce görüldü
Piyanist-1280187741.jpg

Yapım : 2002 - İngiltere , Fransa , Almanya , Polonya
Tür : Biyografi , Dram , Savaş
Süre : 150 dakika
Yönetmen : Roman Polanski
Oyuncular : Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Roman Polanski, Emilia Fox, Ed Stoppard
Seslendirenler : Yekta Kopan
Senaryo : Ronald Harwood
Yapımcı : Roman Polanski, Robert Benmussa, Alain Sarde, Lew Rywin, Daniel Champagnon, Henning Molfenter, Andrew Bernard, Timothy Burrill, Gene Gutowski

Wladyslaw Szpilman, savaş patlak verdiğinde 27 yaşındaydı ve Polonya'nın geleceği en parlak konser piyanistlerinden biriydi. Luftwaffe'de radyo istasyonu bombalandığında Chopin'in C minor Nocturne'nü çalıyordu.Tüm Yahudiler gibi o ve ailesi de evlerinden çıkartılarak Varşova gettolarına sürülmüştü. Bu çok yetenekli genç adam yeni yaşamında karaborsacıların ve işbirlikçilerin eğlendiği barlarda çalmaya başlamıştır.İşte bu işbirlikçilerden biri onu ve ailesini ölüme götüren esir kampı trenlerinden birinden kurtarmıştır. Savaş fısıltıları, direnişçiler ve sürpriz bir Alman subayı sayesinde Szpilman savaşta hayatta kalmayı başarır.

Hayatimda izledigim en acikli filmlerden biriydi:/
Hele bi sahnesi var yazamayacagim.
ayrica bu filmi izlemeyen ben sinema seveeim demesin bence.

savaşın çok kötü bir şey olduğunu gözünüze gözünüze sokan ve bunu bir sanatla anlatan çok muhteşem bi film. film boyunca almanlara sık sık sövmüşlüğüm, film sonunda piyanist olmak istemişliğim var.

Harika bir filmdir.

Unutamadığım sahne ;
-Kimsin sen ?
-Durun durun ateş etmeyin ben polonyalıyım.
-Neden üstünde nazilerin asker üniforması var
-Çünkü;üşüyorum !

Yahudi katliamını anlatan daha güzel filmler izlemişliğim var, ama bu filmde fena sayılmaz. Lakin her ne kadar üzücü olsa da biraz hak ettiklerini düşünüyorum. Nerelere gittilerse hep fitnelik yaydılar. Önce kutsal topraklardan kovuldular, sonra ispanyadan, ardından almanyadan. Bunlar sürekli bir yerlerden kovuluyorlarsa demek ki bir haltlar karıştırıyorlar. Lakin şuanda da ortadoğuyu karıştırıyorlar. Kendi peygamberlerini öldürmeye çalıştıklarından ve Allah'ın ayetlerini saptırdıklarından dolayı Allah'ın gazabı sonsuza dek üzerlerinde olacak.

Mükemmel bir film..Adrien Brody'nin sevdiğim bir iki filminden biri..İnsanlığı, savaşın devam etmesine rağmen tutunacak dal aranmasını iyi açıklamışlar..

Soykırımdan kacmayı basaran yahudı bır pıyanıst. Sanatı ırktan ayrı tutan yardımsever alman subayı. Chopın bestelerı ıle suslenmıs, savasın tum acı yonlerını hıssettıren harıka bır fılm

Geri