Ahmet adında genç bir adam wardır ve lise son öğrencisidir. o sene okula gelen güzel bir kız vardır: arzu.. aynı sınıfta değil de karşılıklı sınıftadırlar. bir de arzunun yakın arkadaşı dilek wardır. gerçeğin ne kadar acı olduğunu bir süre sonra ahmet dilekten öğrenecektir. ahmet her teneffüs arzunun sınıfına gider. ilk zamanlar ahmet ve arzu çoğu sefer gözgöze gelirler hep birbirlerini düşünürler. zaman geçtikçede artık birbirlerine olan duygunun aşk olduğunu anlarlar. fakat bunu nasıl syleyeceklerini düşünürler ikiside çekingendir bu konuda . arzu dilekle paylaşır ahmetle yakınlaştıklarını ona karşı bişiler hissettiğini dilek her defasında bunu ona sölemesi gerektiğini çok geç olabileceğini anlatıyordu. artık her teneffüs arzu ve ahmet yanyana vakit geçiriolardı.derslerde birbirlerini düşünüolardı. birbirlerinden ayrı kaldıkalrında zaman geçmez oluyor yanyaneyken ise zaman su gibi akıp geçiyordu. arzu dileke ahmete çok aşık olduğunu ama söyleyemediğini anlatıyordu dilek ise bunu ahmete kendisinin söylemeseni isteyip istemediğini sorduğunda arzu karşı çıkıordu. ahmette arzuyu deli gibi sewiyor ama oda bunu arzuya söyleyemiyordu. artık ikiside sewgili gibiydiler beraber dolaşıolardı ayrı kaldıklarında hep birbirlerini düşünüolardı ama bir türlü açılamamışlardı. daha sonra bir gün arzudan ahmete telefon geldi. okul sömestr tatilindeydi. arzu ahmete izmire büyükailesinin yanına gideceğini otobüs bileti aldığını söylemişti. ahmette iyi yolculuklar dileyip telefonu kapattılar. 1-2 gün ahmet arzunun telefonuna ulaşamayınca endişelendi ve dileke sormaya karar werdi. dilek ise telefonda anlatamayacağını we yanına gelmesi gerektiğini söyleyince endişelendi ahmet. hemen dilekin yanına gitti. çok panik bir şekilde arzuya ne olduğunu sorunca dilek onun sakinleşmesini herşeyi birbir anlatacağını söyledi. "bak ahmet dilek senlede konuştumu bilmiorm 2 gün önce otobüsle izmire yolculuğa çıkmıştı fakat otobüs çok ağır bir trafik kazası yapmış bunu sana söyleyip söylememekte düşündm ama öğrenmen gerek" daha sonra elindeki defteri ahmete werir " bu arzunun günlüğü içinde öğrenmen gereken şeyler war lütfen oku " der. ahmet okumaya başladığında pişmanlık duygusuyla gözyaşları karışmıştır günlükte şunlar yazar: ' okulda ahmet diye bir çocuk war gerçekten çok sıcakkanlı çok ii bir çocuk zaman geçtikçe birbirimize dahada yakınlaştık we ben ona aşık oldum ama bunu bir türlü söyleyemedim ona ne olurdu ondan bir kere seni sewiyorum sözünü duysaydım" ahmet geç kaldığını anlamıştı. o gün dilekin yanından çok sakin ayrılmıştı tek bir söz etmeden. ama bir o kadar içi içini yiyordu. dileke daha sonra ahmetin intihar ettiği haberi gelmiştir.
arkadaşlar hiç bir şey için geç kalmayalım seviyosak söyleyelim ama asla geç kalmayalım...