Pişman olmadan seçim yapmak mümkün mü?

Konu sahibi son olarak 1415 gün önce görüldü
nv22u6.jpg

Bazen en mantıklı görünen, ilerleyen günlerde çok da akla yatmayabilir. Konuya ve seçime bağlı olarak değişecektir ancak her olasılığı baştan hesaplamak mümkün olmayacağı için, her seçim sonrası bir pişmanlık yaşama riski vardır.

Düşünmeden verilen kararlar pişmanlık verir. Acele etmemek lazım.
Emin olduktan sonra ise o durumu kendin seçtiğin için çekmen ve ders alman lazım pişmanlıksa pişmanlık.
Sonuçta yapmadan bilemezsin.

Böyle beyin yakan konuları çok arıyor musunuz? Yaptığınız seçimlerin doğru olduğuna inanıyorsanız pişmanlık duymazsınız, bu durumda pişman olmadan doğru seçim yapmış olursunuz, yani mümkündür. Aksi olursa da pişman olmuş olursunuz.

Seçim yaptıktan sonra pişmanlık olur.

Her seçimin ardından bir tereddüt olur. Sonuçlarına göre de pişmanlık hissedilir ya da hissedilmez. Yani ben düzüm, bu herkeste böyle işlemiyor mu?
Ben şeyi anlamıyorum, ben hiç pişman olmam lafını. Keşkelerim yoktur cümlesini. Benim de kurmuşluğum var ama saçma geliyor artık. İnsan dediğin pişman da olur keşke de der. Mühim olan öğrenmek. Mühim olan hissedilen hüznü kendinden intikam alır gibi bütün yaşamına yaymamak.

Erol günaydın O kadın filminde der ki ;

"Neyi seçersen seç aklın hep seçmediğinde kalacak. Aklınla davransan yüreğin, yüreğinin sesini dinlesen aklın sana bu soruyu hep soracak."

Pişmanlık her daim var olacak, bunu kendine itiraf etmiyor olman ya da dillendirmiyor olman olmadıgı anlamına gelmiyor.

Pişman olacağını biliyorsan neden seçiyorsun ki? Seçtiysen pişman olma, git o kapıdan.

Olabilir ama bizler pişman olacağımız işler peşinde koşmaya çook hevesliyiz

Riski sevenler bu olasiligi göz önünde bulundurmali.

mantıklı seçimler yapmak tarzım değil...Aşırı hedonistim.Her neyse tadı önemli

Izmite gitmeden pismaniye yemek mumkun.

Her karar kaçınılmaz bir biçimde feragate yol açar: her evet için bir de hayır olması gerekir, her karar öbür seçenekleri safdışı bırakır ya da öldürür.

demiş I. Yalom. Kitaptaki dipnotta, karar vermek anlamına gelen decide kelimesindeki "-cide" kökü, öldürmek anlamına gelir, diyor.

Bkz. Homicide, suicide.

pişman olmamak için
şişman oldum
biraz pişman olayım

Hayır, değil ama pişmanlık da normal bir duygu.. İnsani yani..

Geri