Pırasa Kilo Aldırır Mı - Zayıflatır Mı?

• Kullanıcı Volina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Konu sahibi son olarak 2620 gün önce görüldü
Pırasanın içinde B,C, ve K vitaminleri bulunmaktadır bu açıdan oldukça besin değeri yüksek bir sebzedir. Pırasa bildiğiniz gibi sarımsak ile aynı aileden gelmektedir. Kışlık besin olarak tüketilen pırasa içerisinde vitamin değeri yüksek besinler sayesinde vücut direncini arttırmaktadır. Ayrıca kan yapıcı bağırsaklarımız için son derece faydalı bir besindir. Pırasa bağırsakları hızlı çalıştırmasından dolayı Zaten uzmanlarda mide ile ilgili bir rahatsızlığı olanların kesinlikle pırasa tüketmeleri gerektiğini söylemektedir. Diyet açısından sindirimi hızlandırdığından dolayı. Oldukça faydalıdır diyetinizin yanında az miktarda pırasa yemenin hiç bir zararı yoktur..

kaygan zeytinyaglı veya sıcak ustune limon sıkılarak yenen bol vitaminli sebze yemeği arnavutlar çok sever

Hiç sorun degil kilo aldırıp aldırmaması yemiyorum çünki :p

Ben sana faydalarından bahsedeyim...Pırasa kan şekerini dengelemeye yardımcıdır, kolestrolü dengeler, bağışıklık sistemini destekler, yüksek lif içeriği ile bağırsakları çalıştırır.
Düşük kalorili olduğu için kilolarımızı korumaya yardımcıdır.

Geleneksel yemeğimizdir.Özellikle annem haftada 1 ayda 1 yapar çünkü olmazsa olmazımızdır eğer kilo aldırsaydı ilk beni aldırırdı malum arnavut kültüründen kopamayız buz gibi limonlu zeytinyağlı pırasayı pek severimde :D

Allah günah yazmasın ama bu nasıl çirkin bişeydir :T:
Çok gereksiz bir sebze.Iyyy kokusu tadı :T:

Tek sevmedigim yemektir. :T:

Pırasadan yemek mi olur ya..

Biz böreğini yapıp tüketiyoruz kilo yapar mı acaba :sırıt:

Pirinc katilirsa yapar.p

Bol limonlu ve zeytinyağlı bir pırasa bana kaç kalori olarak dönecek diye hesap edemem anında yerim :(

Geri