Pinocchio

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Guillermo del Toro’nun Stop-Motion Filmi Pinocchio’nun Seslendirme Kadrosu Şekilleniyor

tilda-swinton-hail-ceasar-filmloverss.jpg

Guillermo del Toro’nun Netflix’te yayınlanacak stop-motion filmi Pinocchio’nun seslendirme kadrosunda Tilda Swinton, Ewan McGregor, Christoph Waltz, Ron Perlman ve David Bradley yer alabilir.

The Shape of Water‘la Oscar kazandıktan sonra hem sinema hem de televizyon dünyasında senarist ve yapımcı olarak ortaya koyduğu işlerle adından söz ettiren, şu sıralar yeni filmi Nightmare Alley‘nin çekimleriyle meşgul olan Guillermo del Toro‘nun, yeni bir Pinocchio uyarlaması üzerinde çalıştığını sizlerle paylaşmıştık.

Klasikleşmiş Pinocchio masalını yeniden anlatacak olan film, Netflix’te yayınlanacak ve stop-motion olarak çekilecek. 2018’in sonunda ortaya çıkan bu haberden sonra filmle ilgili yeni bir gelişme ortaya çıkmadı. Tam bu projenin rafa kalktığını düşündüğümüz dönemde filmle ilgili çok önemli bir haber gün yüzüne çıktı.

David Bradley, Guillermo del Toro’nun Yöneteceği Pinocchio Filminde Geppetto’yu Seslendirecek

david-bradley-filmloverss.jpg

Polonya’da yayın yapan Na Ekranie sitesinin haberinde Harry Potter serisinin Argus Flich’i olarak tanınan, Game of Thrones dizisinde Walder Frey karakteriyle karşımıza çıkan David Bradley, Guillermo del Toro’nun yöneteceği Pinocchio filminde Geppetto’yu seslendireceğini açıkladı.

ewan-mcGregor-filmloverss.jpg

David Bradley ayrıca filmin seslendirme kadrosunda birbirinden başarılı filmlerde rol alan başarılı oyuncu Tilda Swinton, en son Birds of Prey filminde izlediğimiz Ewan McGregor, Inglourious Basterds ve Django Unchained filmleriyle Oscar kazanan Christoph Waltz ve Guillermo del Toro ile Hellboy serisinde birlikte çalışan Ron Perlman gibi isimlerin de yer aldığını belirten dikkat çekici bir açıklamaya imza attı. Guillermo del Toro ya da Netflix cephesinden bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

christoph-waltz-filmloverss.jpg

Öte yandan Guillermo del Toro, daha önce Collider’a verdiği bir demeçte Pinokyo’yu Frankenstein’a çok benzettiğini ve kişisel olarak karakterle derin bir bağ kurduğunu açıklamıştı. del Toro, faşizmin yükselişi sırasında yaşayan bir kukla olduğu için Pinocchio’nun politik bir film olacağını sözlerine eklerken; 1930’ların İtalyası’nı, filme iyi bir şekilde yansıtacağını da belirtmişti.

https://www.filmloverss.com/guiller...inocchionun-seslendirme-kadrosu-sekilleniyor/

Ewan McGregor, Guillermo Del Toro’nun Pinocchio Filmi Kadrosuna Katıldı

Disney Plus için geliştirilen “Obi-Wan Kenobi” dizisinin başrol oyuncusu Ewan McGregor, Guillermo Del Toro‘nun “Pinocchio” uyarlamasında “Jiminy Cricket”ı seslendirecek.

Ewan McGregor, Ace Universe‘in Youtube kanalına röportaj veren ünlü oyuncu Ewan McGregor, Guillermo Del Toro‘nun Netflix için geliştirdiği “Pinocchio” animasyon filminin kadrosuna katıldı.

pinokyo-ewan-mcgregor-jiminy-cricket-1.jpg

Hikayenin karakterlerinden “Jiminy Cricket”ı (Cırcır böceği Jiminy) seslendirecek olan McGregor, “Guillermo Del Toro‘nun Pinokyo versiyonunda Jiminy Cricket‘ı oynuyorum. New York‘a gitmeden önce üzerinde çalışmaya başladım ve bir bölümü kaydedildi. Stop-motion animasyon olduğu için bu filmi çekmeleri uzun zaman alacak elbette ama diyalogların kaydedildiği ilk bölümüm neredeyse bitti. Kaydedilmesi gereken bir şarkı olabilir ya da olmayabilir” dedi.

İtalyan yazar Carlo Collodi‘nin 1883 yılında yayınlanan ve klasikler arasına giren “The Adventures of Pinocchio”nun orijinal karakterlerinden “Jiminy Cricket”, konuşan bir cırcır böceği olarak okurların karşısına çıkmış ve Disney‘in 1940 yapımı filminde de “When You Wish Upon a Star” şarkısını söylemişti.

Jiminy_Cricket_standing_up_to_Lampwick.png

Oscarlı yönetmen Del Toro‘nun senaryosunu da yazdığı “Pinocchio” animasyonunun yapımcılığını “Dark Crystal: Age of Resistance”a da imza atan The Jim Henson Company üstleniyor. Netflix‘te yayınlanacak animasyon filminin izleyiciyle buluşacağı tarih ise henüz bilinmiyor.

Yönetmen Robert Zemeckis, Pinokyo Filmi İçin Disney’le anlaştı

Geleceğe Dönüş serisi, Forrest Gump ve Cast Away gibi filmlerin ünlü yönetmeni Robert Zemeckis, Pinokyo filmi için kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor.

pinocchio-robert-zemeckis-1-1024x576.jpg

Son olarak 2018 yılında “Welcome to Marwen” filmini çeken ünlü yönetmen Robert Zemeckis, live-action Pinocchio (Pinokyo) filmi için Disney ile anlaştı. Filmin yönetmen koltuğuna oturan Zemeckis, ayrıca Chris Weitz ile senaryoyu da yazacak.

Zemeckis‘in Pinocchio filmi; Disney‘in orijinal çizgi filminin hikayesini anlatacak. Weitz‘ın yanı sıra Jacqueline Levine, Andrew Miano ve Jack Rapke‘nin yapımcılığını üstlendiği filmin kadrosu ve gösterim tarihi henüz açıklanmadı. Çekimlere ise bu yılın sonunda başlanması planlanıyor.

Luke Evans, Pinokyo Filminin Kadrosuna Katıldı

Disney+ üzerinden yayınlanması planlanan yeni Pinokyo uyarlamasında Luke Evans‘ın da yer alacağı açıklandı.

Çocuk masalları arasında özel bir yeri olan ve 1940 yılında animasyon filmi olarak Disney tarafından uyarlanan Pinokyo’nun yeni filmi için çalışmalar devam ediyor. Robert Zemeckis‘in yönetmenliğini yapacağı yeni uyarlamada Luke Evans’ın da yer alacağı açıklandı.

luke-evans-pinokyo.jpeg

Filmin kadrosuna ilişkin daha öncesinde Tom Hanks‘in de yer alacağı haberini almıştık. Oscar Ödüllü Hanks, filmde Pinokyo’yu yapan Gepetto Usta‘yı canlandıracak. Kadroya yeni dahil olan Luke Evans ise The Coachman olarak bilinen karaktere hayat verecek.

Bu Luke Evans’ın ilk Disney projesi olmayacak. 2017 yılında vizyona giren Beauty and the Beast filminde de Gaston karakterini canlandırmıştı.

Guillermo Del Toro ''Pinocchio'' İçin Tarih Verdi!

Oscar'lı yönetmenin Pinokyo uyarlaması 2022 yılında Netflix'te olacak.

Oscar ödüllü usta yönetmen Guillermo del Toro (The Shape of Water, Pan's Labyrinth), İtalyan yazar Carlo Collodi'nin klasik kitabı Pinokyo'yu kendi bakışıyla yorumluyor. Gerçek bir çocuğa dönüşen tahta kukla hikayesini daha karanlık bir boyutta ele alacak olan animasyon film Pinocchio, del Toro'nun 2008 yılından beri üzerinde çalıştığı ancak finansal nedenlerle hayata geçiremediği bir projeydi. Filmin 2018 yılında Netflix tarafından satın alınmasıyla, yapım süreci 2020'de nihayet başladı.

Guillermo del Toro, Collider'a verdiği röportajda, filmin 2022 yılının son çeyreğinde Netflix'te yayınlanacağını açıkladı. Yönetmen ayrıca kendi Pinocchio yorumunun ''hikayenin şimdiye kadar gördüğümüz herhangi bir versiyonundan farklı olacağını'' da vurguladı. Guillermo del Toro'nun açıklamasının tamamı aşağıda:

''Benim için çok, çok, çok kişisel bir film. Pinokyo ve Frankenstein, benim için her zaman aynı madolyonun iki yüzü olmuştur. Çünkü esasında bunlar aynı hikaye. Çok derin olduğunu düşündüğüm şeylerden konuşan ama aynı zamanda eğlenceli ve müzikal olan bir Pinokyo fikrini gerçekten inanılmaz derecede etkileyici buluyorum. Açıkçası, animasyonda, filmi baştan sona birçok kez storyboard'larda görürsünüz ve ardından hareket eklersiniz. Şu anda %50 animasyon ve %50 storyboard'dayız. Filmi her izlediğimde bebek gibi hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Olabildiğince kişisel, olabildiğince hareketli. Hikayenin şimdiye kadar gördüğünüz hiçbir versiyonuna benzemiyor. Ondan tamamen farklı. Orijinal masalın ahlaki temellerini yıkıyor, yani gerçek bir çocuk olmak için değiştirmeniz gerekiyor. Et ve kan olacaksın. Bu, gerçek bir insan gibi davranarak gerçek bir çocuk olmakla ilgilidir, nokta.''

Filmin seslendirme kadrosunda Gregory Mann, Ewan McGregor, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Cate Blanchett, Finn Wolfhard, Ron Perlman ve David Bradley gibi yıldız isimler bulunuyor.

3403713.jpg

Guillermo del Toro'nun Stop Motion "Pinocchio" Filmine İlk Bakış

Filmden, Ewan McGregor'un seslendirdiği "Cricket" karakterinin yer aldığı bir fragman yayınlandı.

Netflix, Oscar'lı yönetmen Guillermo del Toro'nun sıradaki filmi "Pinocchio"dan ilk fragmanı paylaştı. Filmin 2022'nin sonlarında yayınlanması planlanıyor. Guillermo del Toro, stop motion olarak çektiği müzikal filmde, İtalyan yazar Carlo Collodi'nin tahta bir kukladan gerçek çocuğa dönüşmesini anlattığı klasik öyküsünü yeniden, farklı bir bakış açısıyla ele alıyor.

Film, seyircilere, dünyada kendisine bir yer edinmeye çalışan Pinocchio'nun "yaramaz maceralarını" takip etmeyi vadediyor. Guillermo del Toro, verdiği röportajlarda bunun karanlık bir Pinokyo hikayesi olacağının altını çizmişti. Fragmanda da Ewan McGregor tarafından seslendirilen "Cricket" karakterinin "Bildiğini sandığın bir hikaye ama bilmiyorsun... Pek sayılmaz." dediği duyuluyor.

Guillermo del Toro'nun Mark Gustafson ile birlikte yönettiği filmin seslendirme kadrosu adeta bir yıldızlar geçidi. Ewan McGregor'un yanı sıra David Bradley, Pinocchio'yu yapan yaşlı marangoz Geppetto Usta'yı, Gregory Mann ise Pinocchio'yu seslendirecek. Kadroda ayrıca Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz ve Tilda Swinton gibi yıldız isimler yer alıyor.

3283810.jpg

ben bu adamın işlerini seviyorum. ama stop motion olması beni biraz itti. yine de nasıl yorumlayacak merak ediyorum. izlerim.

Adamı tanımıyorum, stop motion neymiş gidip bakacağım ama filmi merak etmedim izlemeyeceğim galiba. Yani stop motion ne demekmiş onu daha çok merak ettim filmden düşünün. Kim 1 milyon istere katılırsam telefonla arama jokerime ya lariyi ya da divineyi yazacağım. Film sorusu gelirse onları araycağım. hangisinin klavyesi hızlıysa o kazanır….

Geri