Pineapple'ın Kütüphanesi

Konu sahibi son olarak 2174 gün önce görüldü
Pineapple'ın Kütüphanesi
:çy:

Kitapları çook sevdiğim için benimde böyle bir konum olsun istedim. Okul yükümden dolayı çok sık okuyamasam bile fırsat buldukça okurum. Bakalım, umarım güzel paylaşımlarımız olur :hppy:

LbbzYV.jpg

2 ay içerisinde bu 4 kitabı okudum. Hepsi oldukça ince kitaplar. Ama bir o kadar da güzeller.

- Baştan başlayacak olursak Satranç, Stefan Zweig'ın okuduğum ilk kitabıydı ve gerçekten o kadar beğendim ki diğer kitapalarını da alıp okumama sebep oldu. Bir gemi yolculuğuyla başlıyor kitap. Biz olayları bir yolcu tarafından dinliyoruz. Kitabın asıl kısmında 'Dr. B.' denilen gizemli kişinin kendisinden daha da gizemli olan satranç hikayesini derinlemesine dinliyoruz. Satrancın derinliklerine girişini bize öyle bir anlatıyor ki siz de bu duyguları birebir ve çok yoğun olarak hissediyorsunuz.

- İkici olarak Amok Koşucusu, doktorun anlatılan hikayesinde yapması gereken fakat yapamadığı için pişmanlık duyduğu bir olay anlatılıyor. Fazla anlatılacak bir konusu yok, adından belli her şey. Baştan sonuna kadar akıcı. Kesinlikle tavsiye ederim.

-Hayvan çiftliği, aslında daha önceden aldığım ama bir türlü okuyamadığım bir kitaptı. Sosyalizm ve Stalin'e eleştirel yaklaşan ve bunu çok harika işleyen bir kitap.

-Son olarak bilinmeyen bir kadının mektubu, ben bu kitabı okurken hem aşırı sinirlendim hem de çok üzüldüm. Bitirdiğim de içimden "Neden yaa nedeen" dediğim bir kitap oldu. Kitap adını bilmediğimiz bir kadının bir adama ölmeden önce mektupla aşkını itiraf etmesini okuyoruz. Benim bir gecede okuduğum ve bitmesini istemediğim bir kitap oldu.​

Geri