Pınar Gültekin cinayeti davasında karar

Konu sahibi son olarak 1198 gün önce görüldü
Davayla ilgili çok şey okudum. Savunma avukatı; pınarın sürekli olarak şantaj yaptığını, para aldığını, hatta sanığın ilaçla bayıltılıp tecavüz edildiği ve bunun kameraya alınıp şantaj ve tehdite devam edildiğini dosyaya koyuyor ve bu sebeple tahrik indiriminin yerinde olduğunu savunuyor. Bu iddiaları doğru varsayarsak olayda tahrik indirimi olması absürd mü?

Ne yaşandığını ben de bilmediğim için hiç yorum yapmadım çünkü oldukça karışık bir dava ancak öldürme şekline bakılırsa büyük bir hırs içinde yani psikolojik olarak yoğun nefret var. Elbette hiç kimse bu şekilde öldürülemez ancak öncesinde yaşananları bilip de karar veriyorlardır ve belki de basına, halka açıklanmayan detaylar var.

Ne yaşandığını ben de bilmediğim için hiç yorum yapmadım çünkü oldukça karışık bir dava ancak öldürme şekline bakılırsa büyük bir hırs içinde yani psikolojik olarak yoğun nefret var. Elbette hiç kimse bu şekilde öldürülemez ancak öncesinde yaşananları bilip de karar veriyorlardır ve belki de basına, halka açıklanmayan detaylar var.
Benim de ilk yorumum, bir insanı öldürmek beraatle de sonuçlanabilir ağırlaştırılmış müebbetle de, tüm dünyada böyle. Aralık baya geniş. Kadın cinayetine indirgememek lazım her olayı. Hakim tarafsız olmalı ve objektif karar vermeli, benim sorum burada neden tahrik indirimine karşı olunduğu.

olayı tersten düşünelim, evli kadın ilişkiye girdiği adam tarafından tehdit edilip parası koparılsa ve sonunda kadın adamı aynı şekilde öldürüp cesedini yok etmeye kalksa tahrik indirimi uygulanmasının saçmalığından bahsedecek miydik?

Benim de ilk yorumum, bir insanı öldürmek beraatle de sonuçlanabilir ağırlaştırılmış müebbetle de, tüm dünyada böyle. Aralık baya geniş. Kadın cinayetine indirgememek lazım her olayı. Hakim tarafsız olmalı ve objektif karar vermeli, benim sorum burada neden tahrik indirimine karşı olunduğu.

olayı tersten düşünelim, evli kadın ilişkiye girdiği adam tarafından tehdit edilip parası koparılsa ve sonunda kadın adamı aynı şekilde öldürüp cesedini yok etmeye kalksa tahrik indirimi uygulanmasının saçmalığından bahsedecek miydik?

Kendi adıma hiçbir cinayete kadın ya da erkek diye bakmam çünkü ortada bir kayıp var ancak erkeklerin bazı bahaneler üretip kadına / çocuğa karşı uyguladığı şiddeti de görmezden gelemiyorum.

Bahsettiğin detaylar varsa elbette indirim yapmış olabilirler ancak tam cevabı sanırım @juju daha sağlıklı verebilir.

Hulya hokenek cok tuhaf aciklamalarda bulunmus. Gerekceli karar aciklanana kadar gececek bir aylik surede bu karardan gaz alip insanlar karisini dovmesin diye hukuka aykiri bir karar verilmesini daha mi mantikli bulmus. Anlamadim.

Yoo o zaman evli kadin nasil böyle bir iliskiye girer diye tartisilacakti Egiş bey.
Cifte standart.
Simdi soruluyor mu,evli erkek nasil baska bir iliski yasar diye?Hayir Kadin tahrik etmismis.
Yoo.iste konu tam da bu.

Yoo o zaman evli kadin nasil böyle bir iliskiye girer diye tartisilacakti Egiş bey.
Cifte standart.
Simdi soruluyor mu,evli erkek nasil baska bir iliski yasar diye?Hayir Kadin tahrik etmismis.
Yoo.iste konu tam da bu.
O da sorulsun, benim itirazım yok.
standart her cinayetin cezası müebbet hapis mi olmalı o zaman?

O da sorulsun, benim itirazım yok.
standart her cinayetin cezası müebbet hapis mi olmalı o zaman?
Sorulmuyor iste.
Bu da toplumun ayibi.
Taammüden islenilmis bir cinayetin cezasi ne olmali?
Juju daha iyi bilir.

Töre cinayetlerinde de agir tahrik gerekcesi defaatle kullanilir.
Olmamali.

Sorulmuyor iste.
Bu da toplumun ayibi.
Taammüden islenilmis bir cinayetin cezasi ne olmali?
Juju daha iyi bilir.

Töre cinayetlerinde de agir tahrik gerekcesi defaatle kullanilir.
Olmamali.
Dediğin kısım değil ki benim takıldığım konu.

Tahrik diye bir gerçek var ve tüm dünyada uygulanır. Dediğim gibi, o zaman ceza hakimlerine gerek kalmaz, her cinayetin cezası müebbet olurdu.

Konu töre cinayeti de değil ki? Başlığını konusunu aç, orada da fikrimi beyan edeyim.

hukuken bu olayda tahrik var ve tahrik indirimi uygulanması yerinde bir karar.

Kararı verenlerden öte, bu kanunları koyanlara eleştirileri sıralamak daha mantıklı. Mahkemelerin üzerine bu kadar gidilmesini de ben yanlış buluyorum. yanlış kararlar yok mu tabi ki var ama hiçbir şey bilmeden hakimleri hedef haline getirmek bi saçma. hakimin önüne gelen dosyada ya bu dosya da çok infial yarattı ben bu maddeyi uygulamayayım gibi bir lüksü olamaz. ki gerekçeli kararda bahsedildiği üzere çoğu haksız tahrik nedenini inandırıcı bulmamış, sadece şantajı bulmuş. ha başka bir mahkeme başka bir karar veremez miydi? olabilirdi. o da yargının sorunlarından biri.

Konu twitterda tekrar gündeme geldi. Hem sanığın hem tanıkların ifadeleri yer alıyor. Kimi yorumlar da mevcut;

IMG_1912.png

IMG_1913.jpeg

IMG_1914.jpeg

Davayla ilgili çok şey okudum. Savunma avukatı; pınarın sürekli olarak şantaj yaptığını, para aldığını, hatta sanığın ilaçla bayıltılıp tecavüz edildiği ve bunun kameraya alınıp şantaj ve tehdite devam edildiğini dosyaya koyuyor ve bu sebeple tahrik indiriminin yerinde olduğunu savunuyor. Bu iddiaları doğru varsayarsak olayda tahrik indirimi olması absürd mü?
Ben de buna benzer bir tweet okudum. Kızın zengin erkekleri tuzağa düşürüp şantaj yapan bir çetenin elemanı olduğu yazılmış. Ne kadar doğru bilemiyorum ama davada da varmış sanırım bunlar.

Geri