Pilavın Tane Tane Olması İçin Ne Yapmalıyım

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
pilavın tane tane olması , pilavın tane tane olmasının sırları , pilavın tane tane olması için ne yapılmalıdır , pilavım tane tane olmuyor ne yapmalıyım , pilavın tane tane olması için ne yapmalıyım​

gzdkv.jpg

* Pilavı pişirirken içine ince dilimlenmiş bir limon parçası koymak pilavı tane tane yapar. Aynı zamanda beyazlatır.​

* Bir diğer yöntem de pilav piştikten sonra bir kağıt havlu ile tencerenin ağzını kapatmaktır , bu da buharı alarak lapalaşmasını önleyip tane tane yapar.​

* Tabiki pirincin kalitesine göre de değişir bu durum.​

kandirmislar sizi :p
pilavi iyicene yikayip ilik suda bekletin, rengi bembeyazz oluyo.
bi de suyu ekliyosunuz ya, demlenene kadar karistirmayin hic, demlendiginde distan ice dogru karistirin.
kapagi kapatip sarip sarmalayin, oh mis, afiyet olsun :D

bi de suyu ekliyosunuz ya, demlenene kadar karistirmayin hic, demlendiginde distan ice dogru karistirin.

Doydummmm :p

hatunun tekinin bana sözü vardı telefondan bana pilav yaptıracaktı eğer bu teknikleri bilmiyorsa hayatta bulaşmam bulaştırtmam :p

,

Aynen anlattığı gibi. Karıştırmaya gerek yok ama güzelce yıkanıp ılık suda bekletilmeli kesinlikle. Hı bu arada ben çok güzel pilav yaparım :p

Pirincin kalitesi önemli. Bir de pirinç soğuk suyla su berraklaşana kadar yıkanmalı. Ölçülü yapmak da çok önemli. 1 su bardağı pirince 2-3 su bardağı su koyulmalı. Pirinç yağda iyice kavurulmalı.

Pilav, teorik olarak karıştırılmaz ama tam tamam dediğinizden 1 dk önce ve sadece 1 kere karıştırın ve kapağını kapatın. Tane tanesi bir kenara daha güzel olacaktır. Tabi bu işlemden öncesi de önemlidir...

İyice kavurmak gerek :p ayrıca herkes yapamaz pilavı:blum:​

ben beyaz sevmiyorum plavi
ama tane tane olmasini istiyorsaniz bir bezle hic karistirmadan kapagini kapatin demini alsin afiyyetle yiyin (:

20 dk tuzlu sıcak su ile ıslat ardından pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavur suyunu ekle tane tane olur :p

Geri