Pilavın Hamur Olmaması için Ne Yapılmalıdır?

• Kullanıcı Volina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 2617 gün önce görüldü
Pilav yaparken özellikle bekar erkeklerin sıklıkla başına geliyor :p pilavın hamur olmaması için neler yapılmaktadır? tane tane pilav yapmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Pirinci soğuk suda nişastası gidene kadar yıkamak. Yıkanan pirincin suyu berraklaşana kadar yıkamalı.
Teflon tencerede pişirin. Pirincin kalitesi de önemli. Piri pişerken sürekli kapağını açmayın, karıştırmayın.

Pirinci soğuk suda nişastası gidene kadar yıkamak. Yıkanan pirincin suyu berraklaşana kadar yıkamalı.
Teflon tencerede pişirin. Pirincin kalitesi de önemli. Piri pişerken sürekli kapağını açmayın, karıştırmayın.

Kopya Çekme

Iyi bir tencere alin. Tencere kalitesizse ne yapsan bos .P

suyunu çok koymayın o zaman hamurlaşmaz :d

Ben pirincini suda bekletmeden sadece yikayarak yapiyorum.
Yagda iyice kavuruyorum üzerine sıcak su dökerek yapiyorum.Suyla beraber tuzunu atıorum.Suyuda ölçüyle değil pilavın üzerini örtecek şekilde yapıp bi karıstiriyorum miss gibi oluyor :p

Daha beyaz olmasını istediğimde de bi damla limon ya da bi küp şeker atmak işe yarıyor.

Pirinci kaba koyun üstüne biraz tuz dökün,kaynamış suyu üstüne dökün karıştırın.
15-20 dakika o şekilde beklesin,suyunu süzün,temiz suyla yıkayın.teflon tencere içine koyun bir iki kez cevirin,yağ kızmış olsun tabii sonra pirinçlerin biraz üstüne çıkacak sekılde sıcak su ekleyın tencereyı kapatın kısık ateste pişirin. suyu iyice çekince zaten pilav tamam demektir,bir bezin üstüne koyun tencereyi buharında kalsın biraz sonra yemeye hazırdır.

Tane tane anca bu şekilde oluyor,ben böyle yapıyorum :)

Ya işin sırrı ölçüde. Eşit ölçüde yapacaksın. Sıcak su kullanacaksın çok kısık ateşte hiç karıştırmadan kapağını açmadan pişireceksin. Piştikten sonra sadece kenarlarını karıştıracaksın ve nemini alacaksın bu kadar. Çok basit. :T:

Super pilav yapan bi hatun olarak hemen sirrimi sizinle paylasiyorum Forumsal.net sakinleri.

İlk once guzel bi teflon tencere temin edin.
Pirincleri kaynar suda 2 tatli kasigi tuz ekleyerek 45 dakika bekletin
Pirincleri guzelce hirpalamadan soguk su ile yikayin
Tereyag ve sivi yagi erittikten sonra pirincleri icine atin tek tek dokulene kadar pirincler bi bes dakika karistirarak kavurun.
Bire 2 olcusunde kaynar suyu pirince ilave edin tuzunuzu ekleyin ve pismeye birakin.
İlk once hızlı ateste iyice kaynayana kadar alti acik kalsin sonrasında yarıma alın atesi.
Pirincler suyunu iyice cekmesine yakin en kisiga varla yok arasi bir atese ayarlayin aygazinizi ve demlenmeye o sekilde birakin.
5 dakika sonra altini kapatin suyu iyice cekmis olucaktir.
Afiyet olsun :)

Baktiniz hamur olmus israf etmeyin yayla corbasi yapin sonra efenim ne soylim kofte haline getirip misir ununa batirip kizartin harika oluyor .P

Geri