PHP Adres Defteri Alma

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Asp & Php
php-150x150.jpg

Sitelerin tanıtım, tavsiye, davetiye vb.. amaçlarla “E-Posta adresinizi ve şifrenizi yazarak tüm arkadaşlarınızı sitemize davet edebilirsiniz” tarzında çalıştırdıkları uygulamaları görmüşsünüzdür. Genel olarak site tanıtımı için etkili bir yöntemdir. Bu yöntem için ücretli çözümlerin yanı sıra, test etme imkanı bulduğum openinviter contacts importer scriptini tavsiye edebilirim. Çok çeşitli e-posta servisini desteklemesinin yanısıra scriptin kullanımına dair istatistik tutabiliyor. Kendi web sitenizde dilediğiniz gibi kullanabilme imkanınız olduğu gibi wordpress, joomla, SMF, Vbulletin, phpBB, Drupal gibi platformlar için de hazır paketleri bulunmaktadır.​
Scripti indirebilmek için öncelikle openinviter üyesi olmanız gerekmektedir. Üye girişi yaptıktan sonra scripti indirebilirsiniz.
Kurulum için;

Welcome to siteniz.com.Php dosyasını çalıştırmanız yeterli olacaktır.
Scriptin çalışabilmesi için gerekli olanlar;
  • config.Php dosyasında openinviter sitesine üye olurken kullandığınız kullanıcı adı ve o kullanıcı adına bağlı API anahtarı olmalıdır. (Üye girişi yaptıktan sonra indirdiğinizde zaten bu bilgiler otomatik olarak geliyor, fakat sonrasında bu bilgileri kaybederseniz siteye üye girişi yaparak Get API key sayfasından alabilirsiniz.)
  • Minimum PHP5 versiyonu gereklidir.
  • Php Dom extension veya DOMDocument classı yüklü olması gerekmektedir.
  • cURL kütüphanesi yüklü olmalıdır.
  • Eğer scriptde kaç kişinin davetiye gönderdiği vb gibi bilgileri istatistik olarak tutmak istiyorsanız SQLite yüklü olmalıdır.
Script başarıyla kurulduktan sonra example.Php dosyasını çalıştırarak scriptin çalışmasını görebilir ve kendinize göre düzenleyebilir, tasarım giydirebilirisiniz. Scriptin kullanımına dair istatistikleri stats.Php dosyasını çalıştırarak görebilirsiniz.
İstatistik özelliğini kapatmak için config.Php dosyasında default olarak TRUE gelen “stats” parametresini FALSE olarak değiştirmeniz gerekmektedir. Eğer istatistiklere şifreli erişim sağlamak istiyorsanız; yine config.Php dosyasında “stats_user” parametresine istediğiniz kullanıcı adını ve “stats_password” parametresine dilediğiniz şifreyi girerek istatistiklere şifreli erişim sağlayabilirsiniz.
Ben scripti sadece sosyal ağlardan değil de sadece e-posta servislerinden yararlanmak amacıyla kullanmak istedim ve bu yüzden Provider menüsünde gördüğünüz sosyal ağ isimlerini kaldırıp sadece e-posta servislerini bırakmak istedim. Eğer siz de böyle birşey isterseniz, conf ve plugins klasörleriden kaldırmak istediğiniz servisleri silmelisiniz. Sonrasında config.Php dosyasında “cookie_path” parametresinde tanımlı olan dizini boşaltmanız gerekmektedir. Bu parametre default olarak /tmp klasörüdür.
SSH’da /tmp klasörünü boşaltmak için;

• cd /tmp yazarak tmp klasörüne girilir.
  • rm -rf * yazarak bu klasör boşaltılır.
Bu klasörü temizledikten sonra sayfayı yenilediğinizde provider menüsündeki sildiğiniz servis isimlerinin görünmediğini göreceksiniz.

Geri