Photoshop cs3 Fırçalarda desen kullanımı-Feronia

• Kullanıcı AHU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Photoshop & ImageReady
Konu sahibi son olarak 3165 gün önce görüldü
Çok kolay bir ders olduğu için resimlere başvurmadım(tembellikten değil yani) :sleep:

1.ADIM:Yepyeni tertemiz bir sayfa açıyoruz kendimize istediğiniz boyutta olsun eğer Png istiyorsanız saydam olsun:DSayfayı açtık atla 2. adıma.

2.ADIM:BRUSH arşivinizden beğendiğiniz fırçayı alıyorsunuz (-ki boyutu büyük olsun resmi daha ayrıntılı alsın)Sonra açtığınız sayfaya fırçayı kullanıyorsunuz,ne kadar çok fırçayı tıklatarak kullanırsanız kullanıcağınız desenin yani resmin keskinliği o derece artar eğer fazla kaçarsa opaklıktan düşürürsünüz.3 adıma geçelim.

3.adım:Sağ tarafta Layerımız varya türkçesi "Katman 1" yazar işte ona fareyle ters tıklıyorz,Türkçe ps'lerde karıştırma seçenekleri der yabancı ps'de blending options yazar neyse tıklıyoruz bunlara,tıkladığımzda sol taraftan Desen kaplama(pattern plating)diyoruz.Ama tik işreti yapmıyoruz butonun üstüne tıklıyoruz ve desen seçenekleri çıkar ordan istediğiniz deseni kullanabilrisiniz hangi şekil fırça kullandıysanız içi seçtiğiniz resim olur..

BİTTİ:D

Kendimce anlatmaya çalıştım umarım faydası olmuştur

..Feronia..

Güzel paylaşım, bilgiliyiz yani..

Faydalı olmuşsa ne mutlu,Profesyonel bir bilgim yok çünkü tamamen kurcalayarak öğrendim,:) resimli konu anlatımları yapıcam elimden geldiğince.:)

Sonuç olarakta az önce hazırladığım,böyle basit ve güzel imza çalışması yapabilirsiniz.

AMK3.png

Geri