Sanıyorum ki programı kullanmaya başlayalı pek fazla olmamış.
Naçizane birkaç eleştirim var. Bunları lütfen çalışmalarınıza hakaret olarak algılamayın, yapıcı olması ve değerlendirip çalışmalarınızı daha da güzelleştirebilmeniz açısından yazacağım bunları.
- Öncelikle kolaj yaptığınız çalışmalarda kullandığınız her materyal yada objenin ışığını, tonunu daha iyi ayarlamalısınız. Yani çalışmaya bakıldığı zaman tek bir parça gibi görülmelidir. Çalışmalarınızda kullandığınız materyallerin farklı tonlarda ve farklı açılarda ışığa sahip olması görsel dengeyi bozmakla birlikte çok yapmacık bir görüntü oluşmasına sebebiyet veriyor.
- Kullandığınız obje, kişi vs. materyallerin birbiri ve fontlarınız ile hem şekil hem konsept hem de renk açısından uyumlu olmasına dikkat ederseniz daha estetik görüntüler elde edebilirsiniz.
- Gördüğüm kadarıyla croplama olayında başarılısınız, tebrikler.
- Son olarak da eklemek istediğim bir şey var, bu da benim naçizane görüşüm tabii. Photoshop yada benzeri programlarda programı kullanabiliyor olmak güzel tasarımlara açılabilen bir kapıdır. Program araçlarını gayet güzel kullanabildiğiniz aşikar. Benim tavsiyem biraz daha yaratıcı ve deneysel işlere yönelmeniz ve daha güzel, oturaklı, estetik duran planlar yaratmaya çalışmanız yönünde. Burada plandan kastım da; objelerinizin konumu, giflerdeki hareket animasyonları, renk, efekt ve çalışmayı tercih ettiğiniz alan gibi birden çok varyasyonun oluşturduğu ana taslak.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar ve başarılar.