Pezeşkiyan’dan Hamaney Suikastı Mesajı: Müslümanlara Karşı Açık Bir Savaş

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
qq7h9Qj.md.jpg

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney'e yönelik suikastı "başta Şiiler olmak üzere dünyanın her yerindeki Müslümanlara karşı açık bir savaş" olarak nitelendirerek, İran'ın "intikamı görev ve meşru bir hak" olarak gördüğünü söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hamaney'in ölümüne dair yayımladığı taziye mesajında, "İslam ümmetinin büyük komutanının suikastı, dünyanın her yerindeki Müslümanlara, özellikle Şiilere karşı açık bir savaştır" ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı "İran İslam Cumhuriyeti, bu suçun faillerine ve komutanlarına karşı kan dökmeyi ve intikam almayı görevi ve meşru hakkı olarak görmektedir" dedi.

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.

İran Kızılayı, ülkeye yönelik bombardımanlarda 201 kişinin hayatını kaybettiğini, 747 kişinin de yaralandığını duyurdu.

KAYNAK

Yalnızsın kanka.

Müslüman ?

Sokak da azcık ucundan saçı göründü diye kırbaçlanan vatandaşlar ne olacak?

Din polisi dediğiniz ucube yapının sokaklarda sopayla halkı dövmesi ?

Azerbaycan - Ermenistan çatışmasında, Hristiyan Yerevan yönetimini desteklemeniz ?

Zengezur koridoruna karşı çıkmanız ?

90'larda PJAK ile anlaşıp, PKK'nın TSK'ya saldırılarına destek vermeniz ?

"Husiler" gibi Yemen'e zulmeden, "Hizbullah" gibi Lübnan'a zulmeden ve Suriye ve Irak'taki Şii milis çetelerine destek veren, Ortadoğu'yu karıştıran siz değil misiniz?

İran'daki bütün yeraltı zenginliklerinden gelen parayı (doğalgaz-petrol), halkın refahına değil de Ortadoğu'daki silahlı çetelerinizi finanse etmeye harcamanız?

İran halkının fakirlik ve geçim sıkıntısı çekmesine sebep olmanız ?

12 gün savaşında İsrail sizin refleksinizi, tepkinizi denedi. Aynı bir boksörün rakibini maçın ilk başlarında tartıp biçmesi gibi.
Siz ise ABD savaşı durdur İran deyince, emre itaat edip İsrail'e füze atmayı bıçak gibi kestiniz. Bütün en üst düzey askeri yetkiliniz öldürüldü ve hiçbir şey olmamış gibi ABD isteyince füze saldırısını aniden durdurdunuz.
Kardeşim siz beyin özürlüsü müsünüz?
Adamlar orada dediler ki ; Ben bu İran'ı yok edebilirim. O kadar vuruyorum, devletin zirvesini vuruyorum, öldürüyorum, Tahran'ı bombalıyorum ama bunlar beyin yoksunu şekilde bize karşı topyekün bir savaşa girişmiyorlar.
İsrail orada şunu dedi; İran'ı çok da güzel yok edebiliriz, bunlarda beyin yok.
Bugün ise 12 gün savaşında, kafasına koyduğu, İran'ı tamamen yok etme planını devreye soktu.
Ne olur ne olmaz diye de, kuklası olan ABD yönetimi ve ABD ordusunun götünü kollamasını istedi.
Biri İsrail kıyılarında, diğeri Umman açıklarında iki ABD uçak gemisi de bu amaçla buradaydı zaten.
Sağdaki soldaki kıytırık ve boşaltılan ABD üssünü vurarak bir sonuç elde edemezsin İran.
Bu bile savaştan anlamadığın, beyin dediğimiz organı kullanamadığın, zeka özürlüsü olduğunun kanıtıdır.
Şuanda İsrail-ABD, İran'a varoluşsal tehdit değiller, direkt varoluşlarını sonladırmak için bombalayan ve muhtemelen zafer kazacak olan iki ülke.

• Beğen
Tepkiler: RK
Kendi halkına zulm yaparken her şey iyiydi demi. Niktirin gidin be, bu savaşın müslümanlıkla zerre kadar ilişkisi yok. Kendiniz şikayet ettiklerinizden daha betersiniz çünkü, kendi halkınıza yıllardır emsali görülmemiş zulm ediyorsunuz. Kendi halkına böyle davrananın masumu oynamaya, şikayet etmeye,..... asla hakkı olamaz.

Geri