Peynirli Baklava Tarifi

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pasta-Tatlı-Reçel-Marmelatlar
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
mardin-peynirli-baklava.jpg

MALZEMELER

- 1 paket baklavalık yufka.
İÇ HARCI İÇİN.
- 500 g tuzsuz keçi peyniri.
- 5 yemek kaşığı tereyağ.
ŞERBETİ İÇİN.
- 4 su bardağı şeker.
- 5 bardak su.
- yarım limon.

HAZIRLANIŞI
sıvı yağ gezdirilen fırın tepsisinin üzerine 2 adet baklavalık yufka konur ve üzerine eritilen tereyağ gezdirilir. 25. Kata gelene kadar bu işlem uygulanır. 2 yufkada bir yağlamanız önemlidir. 25.kata gelince üzerine ufalanan tuzsuz peyniri bırakılır ve 25 kat yufka ile üzeri kapatılır. Börek dilimleri gibi büyük dilimler kesilir. Son olarak yine eritilen tereyağ gezdirilip 180 derecede fırına verilir.
5 bardak şekere 4 bardak su ile pişirilip yarım limon sıkılan şerbeti soğutulduktan sonra fırından çıkıp kaynarlığını atan baklavaya gezdirilir.

Özlem geçe n hafta çanakkale'deydim. Peynirli tatlıyı tadına bakmadan aldım eşe dosta da aldım.

Eve geldim tadına bakayım dedim yok yiyemedim ;)

Künefe bile yiyemiyorum. Tatlı ve tuzluyu ben ayrı ayrı seviyorum.

Baklavayı çok severim içine peynir girince işin tadı kaçar mı diye düşündüm.

Höşmerim miydi o tatlı aynen, tatlı ile tuzlu farklı ama onların peyniri farklı kullanıyorlar..

Özlem geçe n hafta çanakkale'deydim. Peynirli tatlıyı tadına bakmadan aldım eşe dosta da aldım.

Eve geldim tadına bakayım dedim yok yiyemedim ;)

Künefe bile yiyemiyorum. Tatlı ve tuzluyu ben ayrı ayrı seviyorum.

Baklavayı çok severim içine peynir girince işin tadı kaçar mı diye düşündüm.
güzeldir aslında tabi damak tadına görede değisir :) ayrıca sıcakken yemek lazım :)

tatlı ;tatlı olarak kalmalı : )

Tatlı ve tuzlu karışımlar bence çok şık :l Tulum peyniri ve vişne reçeli dilim ekmeğe sürüldüğünde şahane oluyor gibi :l

Geri