Peynir Bağımlılığı

Konu sahibi son olarak 1270 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

peynir.jpg

Doğanın en zeki türü olabiliriz ama kesinlikle en şanslı türü değiliz. Kahve bağımlılık yapıyor, alkol bağımlılık yapıyor, sigara bağımlılık yapıyor, bazı ilaçlar bağımlılık yapıyor, kola bağımlılık yapıyor, öteki bağımlılık yapıyor, beriki bağımlılık yapıyor. Fizyolojik bağımlılığı var, psikolojik bağımlılığı var. Böyle iradesiz bir metabolizma/bünye her neyse olmaz arkadaş. Ne yese muhtaç kalıyor, ne içse sürekli onu arıyor. Gelen son araştırmalar da bunun aksini söylemiyor.

Bağımlılık listesine eklenen son yiyecek peynir. Gecenin bir vakti televizyon karşısında yarım kilo peynir yememizin en azından mantıklı bir açıklaması var artık. Durduk yere gelen “Canım peynir çekti galiba” hissini de bir yerlere koyabiliyoruz. Serpme kahvaltı diyerek serpme peynir gömdüğümüz hafta sonu sabahlarını da mantıklı bulabiliriz artık.

pey.jpg

Gelelim işin bilimsel kısmına. 500 katılımcının dahil olduğu araştırmayı Michigan Universitesi yapmış. Yola çıktıkları tez şu: İşlenmiş yiyeceklerin daha çok bağımlılık yapması ihtimali.

Peynirin içindeki bağımlılık yapan madde ise, bir protein olan kazein. Kendisi bir fosfoprotein hatta. Peki bunu nasıl yapıyor? Kazein sindirim esnasında, bir çeşit morfin türevi olan kasomorfin salgılıyor. Kasomorfin de beynin bağımlılıktan sorumlu devlet bakanı dopaminin reseptörlerini tetikliyor.

xeNSrZQMR1D_62yq6u6E5A.jpg

Her ne kadar pek de resmi bir dil kullanmış olmasak da eğer yeryüzünde bir yiyecek bağımlılık yapacaksa bu peynir olsun. Sonuna kadar destekliyoruz. Bağımlılık dediğin böyle olmalı.

Son olarak da evet, araştırmayı yapan arkadaşların da notu üzerine, aklınıza gelenin doğru olma ihtimalini ortaya koyalım: Peynir bağımlılık yapıyorsa, pizza da bağımlılık yapabilir, peynirli poğaça da.

k211.jpeg

tumblr_ns7uy52Ubs1uy8t0qo1_500.jpg

dışarda satılan o peynirli şeyler bilmiyorum tadı çok kötü geliyor bide aşırı tuzlu
ama kahvaltıda o tam yağlı ekmeğin üstüne kayıp giden yok mu puff onu var ya bir yerim izini bulamazlar :)) bide aşık olduğum yeşil zeytin var neyse

Kuzey kore lideri kim jong un isviçre peyniri bağımlısı olduğunu duymuştum

Neyseki ben peynir sevmiyorum .p

Her şey dahil otellerde kahvaltı tabağımda neden sadece peynir çeşitlerinin olduğunu şimdi anladım. :))

dışarda satılan o peynirli şeyler bilmiyorum tadı çok kötü geliyor bide aşırı tuzlu
ama kahvaltıda o tam yağlı ekmeğin üstüne kayıp giden yok mu puff onu var ya bir yerim izini bulamazlar :)) bide aşık olduğum yeşil zeytin var neyse

Benim bu konuda ki erkek versiyonum:)))

Olsa da olur olmasa da olur sıkıntı yok :haha:

Peynire bagimli degilim ama sarisina eroin bagimlisi gibi olurum :)

Kahvaltıda peynirsiz kahvaltı yapmıyorum tam bir peynir severim.

Nerede hangi peynir iyidir bilirim her peyniri dolabıma sokmam çünkü. Favorim sert tam yağlı keçi ve koyun peyniri.

Rakılık, mezelik ve hatta salatada bile yemeğin cibilliyetine göre peynir seçerim.

Ayy peynir mi yiyorsun derdin var yani .d

Allahtan peynir yemiyorum,sevmiyorum kokusuna tahammül edemiyorum. Anca çok çok çok zorlarsa bir dilim yerim o da bana bir sene yeter .d

peynirine göre değişir mesela süzme en bağımlılığı yapar

Okurken tamam bu benim dedim...........
Peynirsiz asla kahvaltı yapamam, gece kalkıp bir kalıp peyniride yerim :oy:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri