Peygamberler üzerine

P
  • Kullanıcı pan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Herşeye gücü yeten Tanrı, bir peygambere neden ihtiyaç duyar? Bizimle muhattap olmak istemiyor mu? Sınavsa eğer, peygamberle kopya mı yolluyor? Diğer yandan bakalım; nasıl ki Tanrı kavramını tam kavrayamıyorsak-cuzi irademizden dolayı- bu noktada da Tanrı'nın yapmak istediğini anlayamıyor muyuz acaba? Anlayamadığımıza nasıl inanalım?

tanrı yaratma gücüne sahip ancak yönetme gücüne sahip değil ki, insanları yönetememekte ve bir elçiye ihtiyaç duymakta ve bunun neticesinde de bir kurallar bütünü olan dinleri meydana getirilmiş.

Allah hiçbirşeyi ihtiyaçtan ötürü yapmaz. Peygamberler bizim gibi insanlardır, yani bizim cinsimizden , eğer bir elçi gerekiyorsa bu melekte olabilirdi ama insanlar en iyi insanlarla anlaşır. Aynı duyguları paylaşır aynı hisleri hisseder, ama başka varlıklarla bu böyle değildir.Bu sebepten ötürü eğer bize haber gelecekse bizim gibilerden gelmesi gerekir.Öyle de oldu. Bir sınıfta öğretmen sınıf başkanı seçecekse kimlerden seçer? sınıfın en haylaz en tembel öğrencisi mi seçilir ? hayır. Öğretmen bakar, takip eder hangi öğrenci iyi ve başarılıysa, sınıfı yönetebilecek gibiyse onu seçer. Peki öğretmen sınıfı yönetemiyor mu ?Yahut müdür bütün sınıfları yönetemez mi ? Elbette yönetebilir ama daha iyi iletişim kurabilmek adına bazı şeyleri daha iyi ve doğru yapabilmek adına bu gereklidir. İnsanlara kendi içlerinden peygamberler verilir ki , ( tabiki bu da iyi insanlar arasından seçilir ) Bütün peygamberlerin hayatlarına bakınız, peygamber olmadan önce zaten iyi güvenilir insanlardır. Allah o insanları seçer, onların o sorumluluğu kaldırabileceğini bilir , önce kendilerine dini öğretir anlatır, tabiki yine melekler vasıtası ile.Sonra peygamberlere görev verilir, dini insanlara tebliğ edin.Yani öğretin , anlatın.

Eğer hemen Allah bizimle iletişim kursaydı , bizler için cennet bir ödül olmazdı. Çünkü biz cennette Allahü tealayı göreceğimizi biliyoruz. Cennet ödül olmazsa bu dünyada ibadet yapmanın anlamı kalmazdı. Ben Allahı zaten görüyorsam böyle bir arzum yoksa neden kendimi yorayım diye düşünebilirdim.Zaten iletişim halindeyim. Yani maddeler uzun aslında, anlamak kolay. Önce gerçekten anlamayı istemek lazım, yoksa bana göre akla mantığa aykırı fazla birşey yok .Sistem belli

En basit bir işyerinde bile patron, genel müdür, müdür , ustabaşı vs vs diye gider hep.

Şunuda söylemeten bitirmek istemiyorum , başta söylediğim gibi Allah hiçbirşeyi gücü yetmedği için yapmıyor değildir, hiçbirşeyi düşünemediği yada yapamadığı için yapmıyor değildir.Herşey insanların kolaylığı içindir

bunun üstüne söylenecek pek birşey yok gibi...

Üniversite sınavlarında ÖSYM başkanı mı giriyor sınavlara ?!

Okula neden gidiyoruz? Kendimiz kitapları açıp öğrenemiyor muyuz?

Neden öğretmene ihtiyaç duyuyorsun?

Dünyanın varoluş ve insanların dünyaya neden gönderildiği, kulluk vazifeleri nelerdir gibi konularda biraz araştırma yapında ondan sonra Allah yazmayı vede Yüce Yaradana şu gücü var bu gücü yok diye haşa dil uzatmadan yorum yapmayı belki öğrenirsiniz. :)

Tanrı herşeyi gören, duyan, işiten, bilen vs. bir yaratıcıdır.
Geçmişi ve geleceği bilir. Geçmişi ve geleceği, yani bizim amellerimizi bildiği için kaderimizide ve cennete-cehenneme girecek olan kişiyi de bilir. Bu durumda imtihan etmesi bile gereksiz aslında. Aksini düşündüğünüzde tanrının gücünü sınırlandırmış olursunuz.
Bu bağlamda olayın peygamberler ile ilgili boyuntunda ise şöyle bir soru sorulabilir: madem geçmişimiz ve geleceğimiz(yani kaderimiz) belli ve biliniyor. Var olan ve bilinen birşeyi değiştirmek için neden kitap-peygamber gönderiliyor?
Yada neden değiştirmek isteniyor. Tanrı bir şeyleri değiştirmemeli.
Bir şeyleri değiştiriyorsa bir yerler eksik yada hatalıdır.

Birazdaha uzun yazın yarın çekirdek alıp okuycam.Sorgulanan konuya bak , liselilerin yorumlarıda olsun

''Var'' olan bir şeyin nesini tartışıyorsunuz.? Allah'ın yada Tanrı'nın peygamber'e ihtiyacı yok, peygamber'e ihtiyacı olan bizleriz. Ben insanın sırrıyım, insan beni sırrım diyor.

Tanrı herşeyi gören, duyan, işiten, bilen vs. bir yaratıcıdır.
Geçmişi ve geleceği bilir. Geçmişi ve geleceği, yani bizim amellerimizi bildiği için kaderimizide ve cennete-cehenneme girecek olan kişiyi de bilir. Bu durumda imtihan etmesi bile gereksiz aslında. Aksini düşündüğünüzde tanrının gücünü sınırlandırmış olursunuz.
Bu bağlamda olayın peygamberler ile ilgili boyuntunda ise şöyle bir soru sorulabilir: madem geçmişimiz ve geleceğimiz(yani kaderimiz) belli ve biliniyor. Var olan ve bilinen birşeyi değiştirmek için neden kitap-peygamber gönderiliyor?
Yada neden değiştirmek isteniyor. Tanrı bir şeyleri değiştirmemeli.
Bir şeyleri değiştiriyorsa bir yerler eksik yada hatalıdır.

Tanrı bir şeyleri değiştirmiyor, değiştirmekte istemiyor. Çünkü, düzen muazzam. Bu muazzam düzeni bozan ''O'' değil bizim nefsimiz. Var emriyle olan her şey, insana hizmet ediyor, insan da Yaradana. Allah bizim güzel insan olmamızı ve o'nu bilmemizi istiyor. Bunun için de peygambere ve kitaba ihtiyacımız var, örnek teşkil etmesi için.
Tekrar söylüyorum, başımıza gelen tüm olumsuzlukları, tanrı değil bizim nefsimiz değiştiriyor. Fiilerimiz doğrultusunda kaderimiz de değişiyor.

Geri