Pes 2015 Yarım Ekran Sorunu, Pes 2015 Siyah Şerit Sorunu

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
pes 2015 siyah şerit, pes 2015 yarım ekran, pes 2015 yarım ekran sorunu, pes 2015 siyah şerit sorunu, pes 2015 yarım ekran hatası çözümü, pes 2015 siyah şerit sorunu çözümü

PES-2015-thumbnail-300x192.png

Yeni oyunla beraber ortaya çıkan, ekranın alt ve üstünde yaklaşık 5'er santim çıkan siyah şerit sorunu çoğumuzun başına gelmiş olan bir problemdir. Bu sorunu ortadan kaldırmak adına yaptığım araştırmalar sonucunda 2 farklı yöntem buldum. Bu yöntemlerden ilki şahsen benim işime yaramış bulunmakta.

FC128434E3DF5AD2AD5E7139DB9D28B1.jpg
1. YÖNTEM

• Eğer Nvidia marka ekran kartı kullanıyorsak, kartın kontrol merkezine girip, Ekran > Masaüstü boyutunu ve konumunu ayarla yolunu izleyerek açılan ekranda Tam Ekran ve GPU seçeneklerini seçiyoruz. Kaydedip çıkıyoruz.

• Eğer ATI marka ekran kartı kullanıyorsak, kartın kontrol merkezine girip, VGA Ekranlarım > Görüntü Ölçekleme (VGA) yolunu izleyerek açılan ekranda GPU ölçeklemeyi etkinleştir seçeneğini seçiyoruz. Kaydedip çıkıyoruz.
2. YÖNTEM
Oyunun kurulduğu Program Files klasöründe bulunan Settings dosyasını açıp, Çözünürlük kısmından en boy oranı 5:3 olan herhangi bir çözünürlüğü seçiyoruz. Kaydedip kapatıyoruz.

Sorununuzun çözüme kavuşması dileğiyle, Luxor

Geri