Müstehcen tabii. Bizim bazı türkülerimizde de var bu müstehcenlik. Hatta benim sanırım böyle metaforlarla dolu tek sevdiğim türkü, “ben bugün yarin bağına girdim, ay benim canım bir hoşum bugün” dırırım. Şahsi düşüncem Mabel şarkısının ve sözlerinin kötü olduğu yönünde , yani erotik anlamda da hoşlanmadım ama şarkının kendisi de bana hitap etmedi. Ama bizim şarkı ve türkülerimizde çok var bu tarz bir sembolizm. Şeftalisi ala benziyor, ne bileyim “ocağı yakacağım, suyu ısıtacağım tanyeli ağrırken” jdjd Bence Mabel Matizinkinde sıkıntılı birkaç yer var, onların üzerinde de epey açıklama yapmış. İşte oğlan, toy bebe vs. Ben beğenmedim, sözlerini de beğenmedim. Dinlemem ama şeye inanıyorum, kendisinin toy bebe ve oğlan konusundaki açıklamalarındaki samimiyetine inanıyorum.
Liseli vardı ya ah o liseli, diye aptal ve sapık bir şarkı da var, o bayağı rahatsız edici mesela. Bana çok iğrenç geliyor.
Şarkılardaki müstehcenliğe ya da sembolizme karşı değilim aslında şahsım adına (sapkın olmadığı müddetçe) ama belli bir yaşa kadar çocuğumun maruz kalmasını istemem mesela. Bana zarif gelmesi önemli, Barış Manço’nun “lambaya püf de”sinde de erotiklik vardır ama melodisinden mi ne bir eğlence, espri hali de taşır.
Mabel’e gelince erişim engeli hak ediyor mu bilemiyorum. İşin o kısmı beni aşar. Ha bazı şeylerin mesela toplumsal ya da bireysel ahlakın bu kadar kırılgan olduğuna yani bir şarkıyla bozulabilecek kadar kırılgan olduğuna ben de inanmıyorum. Olmasın da. Ahlaki yönden de bakmıyorum zaten, hissi yönden beni rahatsız edip etmemesine bakıyorum ki baştan beri anlatmak istediğim buydu.
edit inanılmaz müstehcen ve erotik şarkılar var sembolizm taşımayan, onlar herhangi bir değer taşımıyor, çöp benim gözümde. Az önce tesadüfen bir tanesini duydum da (pom… bu benim misyon gibi saçma sapan bir şeydi)