'Perdeyi üstüne dola' diyen gelinlikçiye sinirlendi, 120 kilo verdi!

Konu sahibi son olarak 77 gün önce görüldü
Gelinlikçinin "Camdaki perdeyi sök üstüne dola" demesiyle travma yaşayan genç kadın tüp mide ameliyatı oldu. 1 yılda 120 kilo verdi.

perdeyi-ustune-dola-diyen-gelinlikciye-715985_1754_2_b.jpg

İstanbul'da yaşayan 37 yaşındaki Canan Başar Aytepe'nin başı uzun yıllar fazla kilolarıyla dertteydi. Obez bir çocukluk dönemi geçirdiğini söyleyen Aytepe, "Gece 3'te kalkıp, anneme makarna yaptırıp yiyordum. Fast-food ve asitli içecekleri çok fazla tüketiyordum. Eşimle uzun yıllar sevgili olduk. Evlenmeye karar verince gelinlik bakmak istedim, hayalim vardı. Gelinlikçiye gittim, katalogdan gelinlik beğendim, çalışan kadına gösterdim. O da bana 'kızım camdaki perdeyi sök, üstüne dola tamamı senin üstüne gelinlik olur' dedi. Söylediği benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Kafamdan aşağı kaynar su döküldü. Bu travmayı biraz zor atlattım." ifadelerini kullandı.

Doktor 'bu kiloyla hamile kalamazsın' dedi

perdeyi-ustune-dola-diyen-gelinlikciye-715985_8944_9_b.jpg

İnternette aşırı kilolu kişilerin çocuklarının olmayacağına yönelik haberler okuyunca doktora gitmeye karar verdiğini aktaran Aytepe, "Doktor bana ikinci bir travma yaşattı. 'Kızım sen bu kiloyla hamile kalamazsın, hadi kaldın zaten doğururken masada kalırsın, annesiz çocuk mu dünyaya getirmek istiyorsun?' dedi. Çok kötü oldum, ayrılmaya karar verdim. Eşim 'sen daha değerlisin, çocuk umurumda değil, yeter ki sen ol' diye beni sakinleştirdi." şeklinde konuştu.

perdeyi-ustune-dola-diyen-gelinlikciye-715985_6958_5_b.jpg

Gelinlikçide yaşadıkları ve doktorundan duyduğu sözler üzerine kilo vermeye karar verdiğini söyleyen Aytepe, "Sonra kilo vermeye karar verdim. Ya eşimin yanında çocuklarımla beraber olacaktım, ya da olmam diye düşündüm. Mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdim. Ameliyata girmek için 178 kilodan 158 kiloya düştüm." ifadelerini kullandı.

perdeyi-ustune-dola-diyen-gelinlikciye-715985_9528_8_b.jpg

Ameliyattan sonra çok hızlı kilo verdiğini dile getiren genç kadın, "Evlilik hayalim de olduğu için spor yapmaya başladım. İlk ay haftanın 5 günü sabahları beş, akşamları beş kilometre yürüdüm. Daha sonra haftanın 4 günü yüzmeye gittim. 6'ncı ayın sonunda 85 kiloya indim." dedi.

perdeyi-ustune-dola-diyen-gelinlikciye-715985_5657_4_b.jpg

Fast-food'u ve asitli içecekleri hayatından çıkardığını belirten Aytepe, "Haftada 1 bardak su içerdim, artık günde 2 litre su içiyorum. Aynı gelinlikçiye gittim istediğim bir gelinlik vardı, onu seçtim. Gittiğimde beni tanıyamadı, bir önceki gidişimde resim çektirmiştim onu gösterdim. 'Bu sen olamazsın' dedi. 1 yıl sonra yeni halimle yanına gittiğimde şoka girdi ve inanamadı." diye konuştu.

Şu anda 60 kilo olduğunu belirten Aytepe, "Gelinliğimin üstüne nazar değmesin diye, mavi çiçekler taktırdım. Önce nişan yaptık, ağustos ayında düğün yaptık. 78 kiloydum. Evlendikten sonra 1 yılı tamamladığımda sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim o zaman 58 kiloydum. Ameliyatımın üzerinden 5 yıl geçti şu anda 60 kiloyum." ifadelerini kullandı.

perdeyi-ustune-dola-diyen-gelinlikciye-715985_869_3_b.jpg

Çocuklarının sağlıklarının gayet iyi olduğunu söyleyen Aytepe, "Hamilelik dönemimde de çok kilo almadım, sadece bebekler kilo aldı. 68 kiloyla doğuma girdim. İkiz oldukları için erken geldiler, sezaryenla doğum yaptım.

perdeyi-ustune-dola-diyen-gelinlikciye-715985_5109_1_b.jpg

Annelik tarif edilemez bir duygu. Çünkü 'anne olamazsın' demişlerdi. Sonra kucağıma ikiz yavrularımı aldım. Bu anlatılamaz bir şey. Anne olamamak çok korkutucu bir düşünceydi. Sağlık durumları çok iyi, şimdi 2 yaşındalar." dedi.

perdeyi-ustune-dola-diyen-gelinlikciye-715985_5907_6_b.jpg

haberler.com​

İnsanların zayıf taraflarını sohbet konusu haline getirip, vurmak ne acıklı bir şey.
Psikolojik sarsıntıya girip, hayatınada mal olabilirdi.

Kilo irkciligi diyoruz buna, farkinda degiliz belki ama bu yuzden intihar eden insan sayisi azimsanacak kadar degil.

O gelinlikçiyi ve insanlara bu şekilde yaklaşan herkesi psikolojik destekle kendine getirmek lazım. Sen satıcısın o alıcı sadece. İnsanların boyuna, kilosuna laf söyleyince ne oluyor yani ne geçiyor ellerine? Resmen kendilerini karalıyorlar farkında bile değiller.
2-3 sene önce bir butiğe gitmiştik arkadaşımla, yan kabinde kilolu bir kız elbise deniyordu, olmayınca satış görevlisine verdi sonra gitti. Biz denedik kasaya doğru giderken satıcının ve butik sahibinin kızın arkasından "o g*tle de bu denenmez" dediğini duyunca direkt saldırıya geçtik tabii. Elimizdeki her şeyi de bırakıp çıktık. İnsanla birebir iletişim halinde olunan mesleklerde insanlara bu şekilde yaklaşan az gelişmiş beyinlerin olmaması gerekiyor.
Tabii kadının sağlığı için bunu yapması gerekmiş, çocuklarına kavuşmuş ne mutlu ona ama travmaları hiçbir ameliyatla gitmeyecek. Az anlayış.

anlaşılan gelinlikçinin karakteri de kendisi gibi zayıfmış. kilo sağlıklı yaşamın önünde bir kusur olabilir ama karşınızdaki insanın fiziki görüntüsüyle dalga geçmek, gururunu incitmek çok daha büyük bir kusur. üstelik bu ayıbı örtmeye perde de yetmez. haberdeki tek sevindirici kısım, kadın olması gerektiği gibi, doktorunun tavsiyelerini dinleyerek zayıflamış ve çocuk sahibi olmuş, mutluluklar. <3

Sonunda kazanan taraf olması mutluluk verici...

O perdeciyi yolarım.

Helal olsun kadına başarmış ve en güzeliii çocuk sahibi olmuş.Ay duyguladım.

Çalıştığım yerde de vardı böyle bir arkadaşım.
helal olsun 1 yılda 80 kilonun üstünde kilo verdi ve suan benden daha zayıf.
Bu işlerde birazda azim gerekiyor.

yok cnm seninki kilo değil, ödem, onlar da tarçın detoksuyla gidiyor diyen samimiyetsiz ve geçiştirici insanlar yüzünden nice insan obez geziyor...... gelinlikçinin tarafındayım, teşekkür etmesi gerek......

Terbiyesiz böyle insanlari ebediyen banlican aslinda ...
Ama bi yandan güzel bakalim olaya yaramis kadincagiza bu durum

Başkalarına güzel görünmek için değil, kendi sağlığınız için kilo verin lütfen. Kimse sizden daha önemli ve değerli değil çünkü.

Çok saygısızca evet hırslanıp kılo vermiş ama sonuç daha kötü olabilirdi

O perdeyı söküp ona dolardım orda

Nadiren de olsa yakışıksız sözler ilham kaynağı olabiliyor.

Ben de kilolu halimle gitseydim aynı tepkiyi alsaydım ve kilo verdiğim zaman geri o gelinikçiye giderdim hemde elimde perdeyle.
Bana da bu tarz tramva yaşatan çok oldu.
Kilo alınır verilir de Allah karakter eksikliği vermesin
Rezil böyleleri.

Geri