Penisine 80 Volt Elektrik Verip Her Şeyi Öğrendiler

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Moskova'da 137 kişinin ölümüne sebep olan IŞİD militanları hakim karşısına çıkarken, saldırıdan hemen sonra çekilen yeni görüntüler ortaya çıktı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da geçen hafta IŞİD militanlarının terör saldırısı uluslararası kamuoyunda büyük bir üzüntü yaratırken, teröristlerin saldırıdan sonra nasıl yakalandığı ve sorgulandığına dair yeni görüntüler geldi.

Dün yayınlanan görüntülerde Türkiye'den 4 Mart'ta Rusya'ya gittiğini söyleyen Şemseddin Farridun isimli teröristin sorgusunun daha sonra çok daha şiddetli bir şekilde yapıldığı görülüyor.

Görüntülerde bir spor salonunun zeminine yatırılan Fariddun'un ağzından salyalar çıktığı görülürken bu sırada pantolonunun indirildiği ve penisine elektrik kabloları takıldığı anlaşıldı. Kabloların diğer tarafında ise 80 voltluk pile sahip askeri radyo bulunuyor.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasından sonra bazı hesaplar, bu yöntemin Rusya'da yaygın olduğunu aktardı. Bu sorgunun Tapik lakabıyla bilinen TA-57 isimli askeri telefon aracılığıyla yapıldığı belirtilirken, "80 volta kadar elektrik verilebiliyor ve bu da genelde mahkumların parmak, kulak ve cinsel organına verilebiliyor. En etkili yöntem de mahkumun üzerine su dökmek" yorumu yapıldı.

Fariddun, dün yayınlanan görüntülerde Türkiye'den Rusya'ya geldiğini söylemiş ve Telegram'da tanıştığı kişilerin kendisine bu kanlı terör saldırısını gerçekleştirmesi için para verdiğini duyurmuştu.

SALDIRININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ GELDİ

Öte yandan sosyal medyada dört teröristin Crocus Şehir Merkezi'nin lobisine giriş yaptığı anlar yayınlandı. Amatör bir kamera ile çekilen görüntülerde önce uzaktan gelen silah sesleri ile insanların kaçışmaya başladığı fakat daha sonra silahlarla cam kapıları tuzla buz eden teröristlerin insanların üzerine ateş açtığı anlaşılıyor.

Görüntüyü çeken kişi de yürüyen merdivene çıkarak canını kurtarmaya çalışıyor.

Dört saldırgan dün gece Rusya'da hakim karşısına çıktı. Yaralı teröristler camekanın arkasında basın mensuplarının önüne çıkarılırken teröristlerin davası ertelendi ve saldırganların 2 ay boyunca tutuklu kalacağı belirtilerek saldırganlar cezaevine gönderildi.

Saldırganlar gece saatlerinde Moskova'daki Rusya Soruşturma Komitesi'nin merkez binasına getirildi. Görüntülerde teröristlerin gözleri ve elleri bağlı olduğu görülürken bir süre kafaları duvara dayanacak şekilde eğilerek bekletilmeleri de dikkat çekti.
1711347207307.jpeg
1711347225417.jpeg
1711347234483.jpeg

alıntı

bizde de hudutta lahmacun ısmarlamışlardı teröristlere. ülke farkı işte.

terörle, teröristle mücadele böyle olur. insan haklarını geçeceksin. arkadaşını şehit veren asker dağda terörist yakaladığında iki tokat atıyor diye bizimkiler ortalığı ayağa kaldırıyor.

İşkence insanlık suçudur. İstisnası olmaz.

Yargılayın, cezası neyse verin. Bu kadar.

bunu bir arkadaşım da söyledi, pembe g*tlü hümanist diye cevap verdim. sanırım sen yapılan vahşetin götüntülerini seyretmedin. diri diri insanların boğazlarını kestikleri, kafalarına sıktıkları videolar telegram gruplarında paylaşıldı sosyal medyada pek bir şey görünmüyor. psikolojisi sağlam olmayan biri asla seyredemez bile o derece görüntüler. bir yakınına, annene, babana, kardeşine ailene yapmış olsalardı eminim ki insanlık suçu sözünü ağzına bile almazdın bence azizim.

bunu bir arkadaşım da söyledi, pembe g*tlü hümanist diye cevap verdim. sanırım sen yapılan vahşetin götüntülerini seyretmedin. diri diri insanların boğazlarını kestikleri, kafalarına sıktıkları videolar telegram gruplarında paylaşıldı sosyal medyada pek bir şey görünmüyor. psikolojisi sağlam olmayan biri asla seyredemez bile o derece görüntüler. bir yakınına, annene, babana, kardeşine ailene yapmış olsalardı eminim ki insanlık suçu sözünü ağzına bile almazdın bence azizim.
Emin ol pembe götlü hümanist değilim. Umarım yaşamazsın, ama bir gün işkence mağduru olursan yahut annen, baban, kardeşin bir gün işkence mağduru olursa pembe götü o zaman görmek isterim azizim. Uzaktan davulun sesi hoş geliyor.

Gelelim işkence meselesine ; İşkencenin karşısında durmak, yaşanan vahşeti, yapılan zulmü mazur görmek anlamına gelmiyor. İkisini kıyaslamak, ad hominem.

Her ne olursa olsun, suçlu ne yapmış olursa olsun, yasalarda o suça karşılık gelen bir ceza vardır kişiye o cezayı verirsin konu kapanır.

Hele ki sen devletsen. Devlet, meşru bir organizmadır, illegal bir örgüt/yapılanma değildir. Bizzat seçimle gelmiş parlementerleri vasıtası ile kuralları koyan da bakanları ile kuralları yürüten de yargı vasıtası ile vatandaşlara cezayı müeyyide uygulayan da devlettir. Devlet bir terör örgütü gibi hareket etmez, işkence yapmaz, kafa kesmez, elektrik vermez. Bunları yaptığı anda meşruiyetini yitirir ya da İsrail gibi bir terör devleti halini alır.

İlkenin istisnası olmaz, işkence insanlığa karşı suçtur.

Emin ol pembe götlü hümanist değilim. Umarım yaşamazsın, ama bir gün işkence mağduru olursan yahut annen, baban, kardeşin bir gün işkence mağduru olursa pembe götü o zaman görmek isterim azizim. Uzaktan davulun sesi hoş geliyor.

Gelelim işkence meselesine ; İşkencenin karşısında durmak, yaşanan vahşeti, yapılan zulmü mazur görmek anlamına gelmiyor. İkisini kıyaslamak, ad hominem.

Her ne olursa olsun, suçlu ne yapmış olursa olsun, yasalarda o suça karşılık gelen bir ceza vardır kişiye o cezayı verirsin konu kapanır.

Hele ki sen devletsen. Devlet, meşru bir organizmadır, illegal bir örgüt/yapılanma değildir. Bizzat seçimle gelmiş parlementerleri vasıtası ile kuralları koyan da bakanları ile kuralları yürüten de yargı vasıtası ile vatandaşlara cezayı müeyyide uygulayan da devlettir. Devlet bir terör örgütü gibi hareket etmez, işkence yapmaz, kafa kesmez, elektrik vermez. Bunları yaptığı anda meşruiyetini yitirir ya da İsrail gibi bir terör devleti halini alır.

İlkenin istisnası olmaz, işkence insanlığa karşı suçtur.

azizim elbette ben de aynı şeyi düşünüyorum işkenceye de karşıyım hukuk devletinde aksi iddia edilmemeli bile bence, ancak dediğim gibi; başına geldiği zaman aynı şeyi düşünemez insan. yani konser seyretmeye gitmiş annemin, ablamın boğazını keserek öldüren bu adama bakıp da aman sakın işkence etmeyin diyebileceğimi düşünmüyorum şahsen, senin diyebileceğini de düşünmüyorum. devlet böyle yapsın diye demiyorum, bireysel olarak düşünceden bahsediyorum.

azizim elbette ben de aynı şeyi düşünüyorum işkenceye de karşıyım hukuk devletinde aksi iddia edilmemeli bile bence, ancak dediğim gibi; başına geldiği zaman aynı şeyi düşünemez insan. yani konser seyretmeye gitmiş annemin, ablamın boğazını keserek öldüren bu adama bakıp da aman sakın işkence etmeyin diyebileceğimi düşünmüyorum şahsen, senin diyebileceğini de düşünmüyorum. devlet böyle yapsın diye demiyorum, bireysel olarak düşünceden bahsediyorum.
Başka bir mesele o.

Sen sokakta yakalarsan bunu yapan adamı, alacağın cezayı göze alıp istediğini yapabilirsin. O senin vicdanı muhaseben.

Ama kamu personeli yapmaz/yapmamalı.

o kadarla kurturullarsa iyi

Ben işkenceyi destekliyorum, çünkü insani duygularla bakıyorum olaya. Ve bu aşağılık yaratıkların yasalardan faydalanmasıni, yargılanmasıni veya insanca muamele görmesini de asla istemiyorum.
Çünkü yasalar insanlar için var, bu yaratıklar yararlanmamali.

Neyi ögrenmisler peki?
Terörist Türkiyeden gitmis..bu cok önemli bir detay..bunu niye vurguluyor Rusya?
Telegramda kimlerle konusmus?
Daes ne alaka?

İnsanın içi soğumuyor belki evet ama eğer bir hukuk devletiysen, teröristlerden farkın olmak zorunda. İşkence insanlık suçudur. Mesela sivil olarak sen yakaladın, ağzına burnuna verdin küsküyü içim hiç acımaz. Ama devletin polisi askeriysen, o teröristlerden bir farkın olması gerekiyor. Sen devleti temsil ediyorsun

İyi olmuş içim soğudu

Helal olsun. İyi yapmışlar, teröristlere sorgu boyle olur.

Geri