Penis kıskançlığı

Konu sahibi son olarak 3832 gün önce görüldü
Sigmund Freud tarafından ortaya atılmış psikanaliz kuramına göre kadınların penise sahip olmadıklarını fark ettiklerinde hissettikleri eksikliktir.

Kurama göre psikoseksüel gelişimin fallik evresinde kız çocuğu penise sahip olmadığı gerçeğini öğrenir ve bu yüzden annesini suçlar, aynı zamanda babasına sahip olmak ister. Bu karmaşa, anneyle özdeşleşme ve cinsiyet rolünün kazanımıyla sonlanır. Penis kıskançlığı kavramı feminist yazarlarca kadını eksik bir varlık olarak nitelediği yönünde eleştirilmiştir.

Freud bu kuramı geliştirirken çocukluğunda yaşadığı kastrasyon korkusundan da etkilenmiş ayrıca.

Bu durumun bütün kız çocuklarında vuku bulduğunu düşünmüyorum. Daha çok ataerkil düzenin tüm şiddetiyle kendini hissettirdiği, kızların bastırılmaya çalışıldığı aile düzeninde büyüyen kızlar hissederler böyle bir eksiklik bana göre.

Yani asla genellenemeyecek, eksik bir kuramdır.

Bu kavramı ilk kez duydum. :o Bahsi geçen şey Freud'un psikoseksüel kuramında Elektre karmaşası olarak geçer de bu isimle duymamıştım. :o

Bu kavramı ilk kez duydum. :o Bahsi geçen şey Freud'un psikoseksüel kuramında Elektre karmaşası olarak geçer de bu isimle duymamıştım. :o

Elektra kompleksi kız çocuğunun ebeveyne karşı tutumunu incelemiştir aslında.

Tanımda verelim; "3-6 yaş arası kız çocuklarının babaya aşırı düşkün olmaları ve anneyi rakip olarak görmeleri olarak tanımlanmaktadır. Bu karmaşa, yaş ilerleyince anneyle özdeşleşme yoluyla çözümlenir. "

Elektra kompleksi kız çocuğunun ebeveyne karşı tutumunu incelemiştir aslında.

Tanımda verelim; "3-6 yaş arası kız çocuklarının babaya aşırı düşkün olmaları ve anneyi rakip olarak görmeleri olarak tanımlanmaktadır. Bu karmaşa, yaş ilerleyince anneyle özdeşleşme yoluyla çözümlenir. "

mahandogrusoz.com/denemeler-essays/freudcu-kuramdaki-penis-kiskancligi-olgusu-ve-psikanalitik-feminist-perspektiften-elestirisi/

Burda konuyla alakalı makale var. Bu durumun evrensel düzeyde olmadığını ispatlar nitelikte araştırmalar yapılmış.

images

ben de küçük olanın büyük olanı kıskanması gibi bi durum sandım

Kazara penisiniz olsa nereye dürteceğinizi şaşıracaksınız. Lan neymiş bu çük merakı :)

Ben de şans olsa erkek dogardım gibi gibi gibi :D

Hahahhahahahahhahahaha :D layn olum :D

K I S K A N M A Y I N

Ç E K E M E Y E N A M E L İ Y A T O L S U N

Bamyagiller size seksleniyorum; şükredin, ya mercimek kadar yaratsaydı?​

Geri