Penguenler Hakkında Bilinmeyenler

Konu sahibi son olarak 1320 gün önce görüldü
Penguenler soğuk iklimin sıcakkanlı kuşlarındandır. Özellikle yıl boyu kar olan bölgelerde yaşarlar ve denizdeki canlılar ile beslenirler. Gelin smokinli bu kuş hakkında bildiklerimizi tazeleyelim. Penguenler hakkında bilinmeyen bilgileri listeledik.

1) Penguenler ömürlerinin sonuna dek tek eşli olarak yaşarlar.

CEYhEc.jpg

2) Saatte 35 km’lik yüzme hızı ile dünyanın en hızlı penguen türü küçük Getto penguenleridir.

zhXms4.jpg

3) 120 cm’lik boyları ile dünyanın en iri penguen türü olan İmparator penguenleri büyük sürüler halinde yaşarlar.

sI8YM6.jpg

4) Dünyanın en kısa penguen türü olan küçük mavi penguenlerin ortalama boyu 33 cm’dir.

NdpKwd.jpg

5) Penguenlerin gözlerinin etrafında bir organ vardır ve bu organ tuzlu suyu filtre ederek temizler bu sayede penguenler deniz suyu içere susuzluklarını giderirler.

FbdCuw.jpg

6) Penguenler kuzey kutbu yerine Güney kutbunda yaşarlar ve kuzey kutbunda pek bir canlı yoktur.

msF449.jpg

7) Bilmeyenler için penguenler uçamayan kuş türüne mensuptur.

UFuARL.jpg

8) Karada yetişkin bir penguenin düşmanı yoktur. Tek düşmanı insanlardır. Denizde ise Katil balinalar ( Orkalar ) ve Deniz Aslanları en büyük düşmanlarıdır.

GsrWyu.jpg

9) Penguen eti yemek ABD’de yasaklanmıştır.

bo0KWZ.jpg

10) 2008 yılında üstün başarılarından ötürü bir penguene şövalyelik rütbesi verilmiştir.

RAPYqP.jpg

alıntı.

Şövalye Penguen..Masal gibi bir şey :D
Çok tatlılar. Animasyonları da bayağ tatlı oluyor.
Belgesellerde izliyorum, eşleri yemek bulmaya gittiğinde günlerce-aylarca soğuk fırtınalarda bekliyorlar. Küme halinda duruyorlar soğuğa dayanabilmek için. Çok çile çeken canlılardan.

No1 benden öyle bişey bekliyo musun yavru ceylan. Ben tek eşlilikten yanayım zaten de ama bizim Ahmet'ten herbişey beklenir biliyosun.

Dün AntepLi özelden bana yazarak penguenler falan paytak paytak, ben onlara ayak uyduramam abi deyip İspanyol bi hatunla konuşmaya başlamış.
Dedim yengem pompalıyla kovalar valla, Bahtiyar duymasın hemen yetiştirir dedim de tirsti biraz. Tamam abi bişey deme engelleyecem dedi ama beni mi kandırdı yoksa cidden engelledi mi bilemiyorum.

Düşünsenize tam ciddi bir konu anlatıyorsunuz ve daha sonra yine paytak paytak yürüyorsunuz. Adam pert yani.

Abi Ispanyol hatun AntepLi'ye bakmaz ki. Antepten adam mı çıkmış hem.:D Hatay desen anlarım. Bir de paytak paytak yürüdüğünü düşün yani yüzüne tükürmezsin.:D

Abi Ispanyol hatun AntepLi'ye bakmaz ki. Antepten adam mı çıkmış hem.:D Hatay desen anlarım. Bir de paytak paytak yürüdüğünü düşün yani yüzüne tükürmezsin.:D

Çok korkunç bir tipin var.
Absent Abisi var ken buna noluyor yav :DD:DD No1 seni yirim erkek off erkeğe bak saçına kurban :DD

Bilmiyorum valla bana öyle dedi Bahtiyar
Zaten kesin ya kördür ya da engelli :D yoksa o tipe balık gelmez [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Valla abi gözüm başkasını görmüyor o da öyle. Kör falan değil çok şükür. Ayrıca özgüven tavan hani.:cool: Benim tipimde bir şey yok. Sizin takıntınız var ve yanlış yoldasınız.:D

Valla abi gözüm başkasını görmüyor o da öyle. Kör falan değil çok şükür. Ayrıca özgüven tavan hani.:cool: Benim tipimde bir şey yok. Sizin takıntınız var ve yanlış yoldasınız.:D
La sana noluyo bebeim hemen üzerine alındın puhahahahaha :D ben o kelimeleri AntepLi'nin İspanyol'u için demiştim. Alışkanlık oldu sanırım bu sende vkalaogşsslgkskkfldl haykırıyorum :)

Kendi sanki brad pitt. Yüzüne tükürsem boğulur hani. AntepLi hem sen izin kağıdı almadan ne dolanıyorsun buralarda. Pompalı mevzusunu biliyon hani.:D Cesarete bak hele ya.

Sovalye olan ilgimi çekti

Bir yırtıcı kuşun saldırısından ekibi minik kanadını gererek koruyan penguen vardı o çok şekerdi

Geri