Peki sözcüğünün derin anlamı

Konu sahibi son olarak 3068 gün önce görüldü

Sosyal medya da bayanların "peki" sözcüğünü kullanmasına çok çok başka manalar yüklemenin sonucu :p

Tamam , olur , evet anlamlarının yanısıra , trip atmanın lugattaki halinden biridir :p

Yeterki sussun diye söylenen söz.

* Sık sık kullandığım fakat trip ile alakası olmayan sözcük. Kulağa hoş geliyor diye kullanıyor olamaz mıyız :p

- çoğu hatun kişinin trip sinyalidir istisnalar müstesnadır tabiki :cici:

- ilkokul dönemlerimizde bizi en mutlu eden notun kısaltması :p

genelde kızların trip atarken en çok kullandığı kelime. peki derler hiç bişey diyemezsin. tıkanırsın. demeyin nolur şu kelimeyi. :zuha:

içinde çok anlamlar olan kelimedir. Sadece sus, Sus ki bozulmasın büyü, Bitmesin bu rüya... Sessizce çık git demek gibi birşey bile olabilir. Anlayan anladı.

Bazen peki dersin. Sırf yorulduğun için ya da yormamak için..

Koca'nın el kitabı adlı kullanım kılavuzunun hayati önem taşıyan kelimesidir ..

söylemekten pek hoşlandığım umursamazlık abidesi kelime olur kendisi...

Pekının aLLah Belasını Versın Ayar oLuyorum Bu Duruma ya

Karşı tarafa laf anlatmak istemediğim zaman susma sözcüğü olarak kullanırım genellikle..

Bütün acı sözlerimi ona sığdırdım.

Kullanılmasından en çok zevk aldığım sözcüktür. hani bir bok bildiğini sanan kendini bir şey zanneden kişilerin karşınızda dil döktüğünde hani muhattap olmaya nefesini harcamaya değmeyecek biridir hah işte böyle tiplere verilecek en güzel yanıttır. "peki". sadece dört harftir ama yeri geldi mi küfürden daha ağırdır benim gözümde. ya da ben o anlamda kullanıyorum.

Bazen karşındaki laftan anlamazsa "peki" dersin; ağır sözler sarf etmektense. Bazen de gerçek anlamıyla kullanırız onaylama manasında.

Tüm flörtözlerime pekili triplerimi bu abiyle atıyorum.

3173505_of855.jpg

Geri