Peki sen kime dost dersin ?

• Kullanıcı Ecren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1809 gün önce görüldü
Sana iyi adam görünenlere mi, yoksa görünmeseler de gerçekten iyi olanlara mı?
Devlet, Platon

• Beğen
Tepkiler: f5
24 yıldır hayatımda olan, kan kardeşim. Çocukluğum,canımın diğer yarısı Öze'me diyorum bir tek. 10 11 senedir farklı şehirlerdeyiz buna rağmen hala devam eden bir dostluğumuz var iyi ki de var.

Hayatıma bir anlam katmalarına, bana yarar sağlamalarına, benim çıkarlarımı gözetmesne bakmam...
Hayatıma kattığı anlam o kidince anlamını yitirir...
İşim bitince yarar sağlamasıda unutulur...
Çıkarlarım bittiğinde oda biter...

Oysa özünde iyi olanlara dost dersek, karakteri oturmuş, kişiliği mükemmel insanlara dost dersek iyilik baki olur...

Bazı insanlar var uzaktan izler izler yeri geldiğin de nokta atışı yapar. Dostdan daha ötedir. Adil insan bir dosttan daha değerli benim için.

Kendimle konuşur gibi onunla konuşuyorsam.Beni,ben olduğum için kabullenip, seviyorsa ve onu sıradan insanlardan ayırabiliyorsam o benim için değerlidir.
Dostum,benim aynam olmalıdır.Beni,benle yüzlestirmeli.Beni uyandırmalı, farkında olan biri haline getirmelidir.Benim öğretmenim,bana fikir ürettiren,derin bir Umman gibi olmalıdır.
Ardımı döndüğümda "Acaba?"dedirtmemeli.Samimi olmalı.Samimiyetle anlattığım sırrımı,boş muhabbetlere meze etmemeli.Benimle vakit öldüren değil, vakitler üreten kardeşten öte can gibi olmalı.
Dost,her gün sohpet etmek değildir.Dost, kaliteli sohpetlerdir.Aylar geçse bile bir telefonunuzla içten seslenendir.Gözlerinize öyle içten bakar ki, tüm kaygılarınızı alır götürür.
Dost,28 yıllık dostumun bana hep dediği gibi."Sen başımın taçı, kalbimin samimiyeti,sen bin çamura belensen de benim arı sevgim,sen iyikim, sen benim ebedi kardeşimsin.

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Özellikle bana karşı iyi görünmesine gerek yok
Aklı selim bir insansa fikirleri ile kendini belli eder zaten ondan da güzel dost olur

Zamanın ve bir başkasının hiç bir surette onu değiştirmeyeceğine emin olduğum, herhangi bir konuda gıyabında acaba mı diye tereddüt duymayacağım ölçüde kendisini tanıyıp tanımlayabildiğim, uzun zaman iletişim kurmasak dahi diyoluğumuzun sımsıcak kalabildiği ve sonsuz güven duyabildiğim insana dostum derim ben..

@yeLda bir kaç gün önce Gülşen’i tutuklayıp götürdüler.o günden beri sanki seni yakalayıp içeri atmışlar gibi bir görüntü oluştu kafamda..bu kabustan bi türlü kurtulamadım Sarışın sendromuna mı maruz kaldık ne.

@yeLda bir kaç gün önce Gülşen’i tutuklayıp götürdüler.o günden beri sanki seni yakalayıp içeri atmışlar gibi bir görüntü oluştu kafamda..bu kabustan bi türlü kurtulamadım Sarışın sendromuna mı maruz kaldık ne.

Nasıl bir ilintileme bu Yabani derin acı duydum şimdi. :) Şayet sarışın sendromuysa yaşadığın kumral halime döneyim de kabusun dinsin. Değil yelda sendromuysa nasıl üstesinden geliriz bilemedim..

Nasıl bir ilintileme bu Yabani derin acı duydum şimdi. :) Şayet sarışın sendromuysa yaşadığın kumral halime döneyim de kabusun dinsin. Değil yelda sendromuysa nasıl üstesinden geliriz bilemedim..
Valla öyle niye Gülşeni görünce seni tutuklamışlar gibi bir izlenim geldi.ortalıkta yoktunda dahada şüpheye düştük.Yelda sendromuda mı varmış

Dostluğun uzun bir geçmişi olur. Yıllarca bir yığın olay yaşanır, tartılır, elekten geçer , hayatına kıyafetinden çıkmayan leke gibi yapışıp kalır. Onunlayken cümlelerini tartmazsın, kelimelerini cımbızlayıp sana saplamaz. Üzmek için fırsat kollamaz. Çelme takmaz.
Sadece kötü günde değil, kötü günde insan olan herkes yanındadır, dost olmaya gerek yok, yabancı bile kötü günde yardımcı olmaya çalışır.Dost, İyi gününde mutlu anında da yanında olur. Bence dostluğun eleğinden geçen şey de bu, mutluluğundan mutluluk duymak. Ve çok azdır bunlardan.

Şu an yok. Çok derin bir kavram. %100 güvenemiyorum kimseye.

Geri