Pedofili (Çocuk gelinler)

Konu sahibi son olarak 2993 gün önce görüldü
"Kederliyim; Anadolu’nun herhangi bir yerindeki Ünzileler, Gülfidanlar, Ayşeler, Kaderler için…Kederliyim; hiçbirimizin masum olmadığını bildiğim için, bakarken gözlerine on iki yaşında evlendirilen bir kız çocuğunun…”

Nazım Hikmet Ran

Sene 2015 ve bu topraklarda hala küçük yaşta evlendirilen çocuklar var. Bizim “Çocuk Gelin” dediğimiz şeye dünya “pedofili” diyor.

Dünya sağlık örgütüne göre 18 yaşından küçük her kız “çocuktur.” Dilekçe yazamaz, oy kullanamaz, ehliyet alamaz, ama ülkemizde evlenebilir! Bu nasıl bir düzendir?

Yasadaki çelişkiler bu insanlık suçunu cezasız bırakıyor. Halbuki bu hukuk yasalarında insan ticaretine girer. Yasalar ve mahkemeler bunu “evlilik” kavramıyla hafife alarak insanlık suçu işlemektedir.

Çocuk evliliğinde Gürcistan Avrupa’da 1. sıradayken, hemen ardından Türkiye geliyor.

ürkiye’de 18 yaşın altında evlendirilen kız çocuğu sayısı toplamda 5.5 milyon iken, 12 yaş altındaki çocukların sayısı 181 bindir. Ülkemiz genelinde (Niğde, Afyon, Nevşehir, Van gibi şehirlerde) yapılan her üç evlilikten biri çoçuk yaşta oluyor ve geleneksel toplum yapısı bu durumu normal olarak görüyor.Yani bu ülkenin 181 bin çocuğu anne-baba rızalarıyla bir takım batıl ve çağ dışı düşüncelerle para ya da başka şeyler karşılığında başka ailelere resmen satılıyor; çünkü ataerkil toplumda kız çocuğu “yük” olarak görülüyor. “Bir boğaz eksilsin de, nasıl olursa olsun” mantığıyla hareket ediliyor.

Doğru ya…Kız güçsüzdür, maldır. Konuşamaz, düşünemez, fikir beyan edemez, okuyamaz, kendi ayakları üzerinde duramaz. Neden yapamaz? Çünkü namus denen kavram kız çocuğunun özgürlüğünü kısıtlar. Oysa sübyancı zihniyetler “açılmamış paket” isterler. Aynı şekilde kız çocuklarını pazarlayan babalar sevgili müşterilerine bakire bir mal satmak ister; çünkü onların küçücük beyinlerinde namus budur. Yeterki alınlarının akıyla ve kaç yaşında olduğu mühim olmayan bu pis heriflere temiz ve “el değmemiş” bir mal sunsunlar. Artık kız o adamın malıdır. İster tecavüz eder, ister öldürür ve aile asla karışamaz.

uhsal ve bedensel gelişimini henüz tamamlamamış, kendi yaşamının iplerini eline henüz alamamış, haklarını bilmeyen yüzlerce kız çocuğu zorla evlendirilirken hükümet büyükleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı nerede diye soruyorum kendi kendime?

Bu, Türkiye’nin gündemini daha çok meşgul etmesi gereken memleketin kanayan yarasıdır; vicdanlarımızın kara lekesidir; ve insanlığımızın utanılası, yerin yedi kat dibine giresi yarasıdır. Buna ses çıkarmayan sistemin aşağılık, adi, çürümüş halinin dışa vurumudur; çocuğa yönelik şiddetin en acımasız biçimidir; modern köleliktir; kadını çaresiz bırakmanın, ezmenin ve aşağılamanın en acı türüdür!

Ama medya üç maynunu oynayınca, toplum sübyancı ve hukuk rızacı olunca, ülkemizde yaşanan bu insanlık suçu hala ve hala kök salmaktadır!

“Baba beni okula gönder”, “çocuk gelinler” gibi büyük projeler bu kanayan yarayı durdurumamıştır, çünkü oturmuş örf, adet, gelenek, görenekler, kör cehaleti değiştirmek o kadar kolay değil bu ülkede; çünkü evvela zihniyet değişmelidir! “Kan davası, töre, berdel, namus davası” adı altında yapılan bu evlilikler birer insanlık suçudur!

Bu ülkede o kadar çok zemin bozukluğu var ki, bunların bilincine varmamız lazım toplum olarak. Bunu yapmadığımız sürece cehaleti önlememiz mümkün olmayacak. Bu ülkenin eğitimli bireylere ihtiyacı var; çünkü bu zihniyetin ancak eğitimle önünü kesebiliriz!

Kaynak : dünyalilar.

sahipsiz kalmasın diye evleniolardı genelde çooook eskilerde evlat edinmek yerine...

Henüz 16 yaşında ve evli birini gördüm.

ama şöylede birşey var kızını evlendiren annenin şunu dediğini bende işitmiştim

- ben babanla evlendiğimde 17 yaşındaydım

kızı küçüklükten evlendirip bir kocanın ona kadınlığı öğretice ve olgunlaşıca teorisi varmış

bir akrabımızda var anne tarafından

kadın 15 yaşında evlenmiş anlatıodu

- evcilik oynuoz sanıodum heralde bi adam geldi dediler bunla evlencen dediler bende gittim ilk gün sabah bi uyandım kahvaltı masası hazır 2. günde aynı 3. günde harika bişimiş ya oh be kurtuldum anne evinden

Demiş, 4.gün odlunda bakmış ne kahvaltı sofrası var ne bişi kocasına sormuş ne oldu die oda demişki

hayat en fazla bundan ibarettir evlilik böle bişidir cicim ayları erken biter

ve evlendiği kişi 27 yaşındaymış

kadın şu anda 51 yaşında ama hayatı çok zor geçti hatırlıorum çocukken çok anlatırlardı yoksulluk çektiğini şu anki aklı olsa evlenmeyip okurmuş ve kadın aşırı zeki ve öğrenmeye yönelik biri şu anda 2 çocuğu var çalışıp annelerine bakıyorlar baba ise ömrü boyunca hiç çalışmamış babadan kalma 2 daireden parayı alıp kendisi yiyormuş

ayrıca erken evlenmek isteyen kızlarda var anlayamıyorum kendi isteğiyle bunu yapanlarda var okumayı saçma bulup yada ne biliyim kendi hayatını kurup iyi bir gelecek hazırlayıp evlenseler olmuyomu gençlerinde bilinlenmesi lazım eski kulaktan dolma adetlerle kafalarını zehirliyorlar

Sonuçta bu bireysel bi durum ve kişiyi ilgilendiren karara ailenin karışması cok saçma .bizim ülkemizde eşşek kadar adamların bu kararına bile karisiyorlar hala. Kafalar değişmiyor ne yazık.
Sadece sebepler değişiyor hepsi bu.

Sonuçta bu bireysel bi durum ve kişiyi ilgilendiren karara ailenin karışması cok saçma .bizim ülkemizde eşşek kadar adamların bu kararına bile karisiyorlar hala. Kafalar değişmiyor ne yazık.
Sadece sebepler değişiyor hepsi bu.

bayan bir arkadaşım vardı ailesi evlendirdi oysa kız müzisyen olmak istiyordu ve öyle bir yetenekli elleri vardıki dünyanın en hızlıları arasında olan solo gitarist yangwie malmstein ile birebir solo atıyordu ama ailesi istemedi sevgiliside ve evlendiler şu anda evde kısır yapıp komşuları çaya çağırması üzücü bir durum zannımca

bayan bir arkadaşım vardı ailesi evlendirdi oysa kız müzisyen olmak istiyordu ve öyle bir yetenekli elleri vardıki dünyanın en hızlıları arasında olan solo gitarist yangwie malmstein ile birebir solo atıyordu ama ailesi istemedi sevgiliside ve evlendiler şu anda evde kısır yapıp komşuları çaya çağırması üzücü bir durum zannımca

Benim de tanidigim tum yetenekli ve bir vakitler mutlu olan kadınlar su an Mutfak salon ve yatak odası arasında sıkışmış durumdalar. Ne yazık!

Bir de bunu bir çocuğun yaşadığını düşününce bu kafa yapısının içimize yerlesip Peşimizi bırakmayacağını düşünüyorum artık ne yazık ki.

Geri