Patlıcan Reçeli (Antalya)

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
9e1a528a8915.jpg

MALZEMELER:

30 tane patlıcan (mevsimlik, 5-6 santimlik küçük olanlardan seçilmeli)
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı içme suyu
1 adet limonun suyu

YAPILIŞI:

Patlıcan reçeli yapımına 30 tane küçük patlıcanın yeşil saplarını koparıp siyah kabuklarını jiletleyip soyularak başlanır. Temizlenip ayıklanan küçük patlıcanlar, geniş bir tencerenin içine alınır. Tencerenin içine, patlıcanları aşacak miktarda sıcak su eklenir. Sıcak su ile birlikte patlıcanlar 20 dakika kadar haşlanır. Bu patlıcaların acılığının gitmesini sağlayacaktır.

Kaynayan ve yumuşak hale gelen patlıcanlar süzülür. Acılığını tamamen atması için birkaç kez art arda soğuk sudan geçirilir. 20 dakika soğuk suda bekletilir.

Bekletme süreci dolarken 4 su bardağı toz şeker ile 4 su bardağı içme suyu bir tencereye alınıp kaynatılır. İki malzeme reçelin şerbetidir. Şekerlerin erimesi ve suyun koyulaşması için karışım kaynatılır.

Kaynayan şerbetin içerisine soğuk suda dinlenmiş, suyu iyice süzülmüş küçük patlıcanlar ilave edilir. Bu sefer reçel malzemeleri orta ateşten kısık ateşe alınır. Ağır bir şekilde kaynaması beklenir. Kaynamaya yakın reçelin kıvamını daha iyi alması için tencereye 1 limonun suyu eklenir.

5-10 dakika kadar daha kaynatılan ve hazır hale gelen reçel ocaktan alınır. Bir süre ılınması beklenir ve kavanozlara boşaltılır. Hava almaması için ağızları sıkıca kapatılır.

ilk kez duydum. her bulduğumuz meyveyi, sebzeyi reçel yapalım o zaman. nasılsa şeker atıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: f5
hamsi reçelinden daha mantıklı bir reçeldir ama gerek yoktur. reçel dediğin çilekli ve vişneli olmalı.

Patlıcanın reçelini yapmak patlıcana ayıp.

incir reçelini de ekle o listeye melo.

Ama çilek reçeline göre kesin daha güzeldir.

lidar'ın şöyle bi sözü var:" türk kadınlarıyla yeteri kadar ilgilenmiyorsunuz beyler. yoksa bir insan durduk yere, patlıcandan reçel, kabaktan tatlı yapmaz."

haklı gibi... ama reçel güzel, kabak tatlısı da öyle...

İlk halinde şekerli bir tat alınmayan her meyve sebze bence reçel olmayı hak etmiyor

incir reçelini de ekliyorum listeye. filminde de çok ağlamıştım zaten vvvauuuvv va vav vav vav.(kızın öldüğü sahne müziği)

Larien hnm cok iyi bir sözle yetkisi olmadan konuyu kitledi...

patlıcanı severim de
reçelinden haberim yok

Antalyanın bana kattığı datlı etkileşimlerden biri. Badılcan bir çivit mavili incir reçeli ikii.

Geri