Partnerinizin narsist olduğunu gösteren davranışlar

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Herşeyi klasifiye etmeye, kalıplara sokmaya ve tanımlamaya çalışıyoruz. Bu nesnel kavramlarda bile sorunluyken elle tutulmayan seylerde hiç işe yaramaz. Her karakter herkesin içinde var. Kıyafet gibi. Sadece bazı giysilerinizi daha çok seviyor ve giyiyosunuz
Bu konuda değil ama ben de herşeyin bilimsel aciklamasini sevmiyorum ama bu tür teşhislerde tedavi yöntemleri gelistirilmis ve işe yarıyor çünkü narsizm bir hastalık hocam

Narsizm bi hastalık değil. (Tüm kişilik bozuklukları değil)
Climax hocam olaya,kendi perspektifi ile neurofizyopatolojik açıdan yaklaşmış sanırım.
Bu açıdan kişilik bozuklukları komple bir tartışma konusu zaten.

Herşeyi klasifiye etmeye, kalıplara sokmaya ve tanımlamaya çalışıyoruz. Bu nesnel kavramlarda bile sorunluyken elle tutulmayan seylerde hiç işe yaramaz. Her karakter herkesin içinde var. Kıyafet gibi. Sadece bazı giysilerinizi daha çok seviyor ve giyiyosunuz
Hekimlik diploması olmadan insanlara teşhis koyma çabası elbette doğru değil kaldı ki her hekim kendi alanı dışında bile kolay kolay görüş bildirmez ancak yazıdaki profesör de sonuçta alanında uzman ve o doğrultuda bazı tavsiyelerde bulunmuş.

Bu tip insanlar çok yorucu oluyor ve sağlıklı ruh haline sahip kişiyi bile hasta etmeye çalışıyorlar. O nedenle olumsuzluklar fark edildiği takdirde uzaklaşmak en doğrusu olacaktır.

Hekimlik diploması olmadan insanlara teşhis koyma çabası elbette doğru değil kaldı ki her hekim kendi alanı dışında bile kolay kolay görüş bildirmez ancak yazıdaki profesör de sonuçta alanında uzman ve o doğrultuda bazı tavsiyelerde bulunmuş.

Bu tip insanlar çok yorucu oluyor ve sağlıklı ruh haline sahip kişiyi bile hasta etmeye çalışıyorlar. O nedenle olumsuzluklar fark edildiği takdirde uzaklaşmak en doğrusu olacaktır.
Yahu ne diplomasi. Ne doktoru. Ne tanısı. Bakın kişilikleri hastalık olarak göremezsiniz. İçinden çıkamazsınız. DSM'de geçen ikinci eksen bozuklukları değil bu iş. Ulan adam asker arkadaşımla yatmak istiyorum diyor, lgbt baskısı yüzünden onu tıbbi bir tanı ile yaftalamiyorsunuz. Kendi kararı tercih diyorsunuz. Öteki adam niye kendine hayran diye tanı konulması gereken adam oluyor. Sen sevmiyo musun kendini

Bipolar hastalık değil mi yani ?

Yahu ne diplomasi. Ne doktoru. Ne tanısı. Bakın kişilikleri hastalık olarak göremezsiniz. İçinden çıkamazsınız. DSM'de geçen ikinci eksen bozuklukları değil bu iş. Ulan adam asker arkadaşımla yatmak istiyorum diyor, lgbt baskısı yüzünden onu tıbbi bir tanı ile yaftalamiyorsunuz. Kendi kararı tercih diyorsunuz. Öteki adam niye kendine hayran diye tanı konulması gereken adam oluyor. Sen sevmiyo musun kendini
Konu bu kadar basit değil ve kavram karmaşası var. Ruh hastalıkları denildiğinde aslında bir sembol yani 'ruh' ayrı bir oluşum değil ve tabii ki beyinden kaynaklı her şey ancak psikiyatri de bu alanda ayrım yapmadan 'saldırgan, kötü eylemleri' önleyici tedavi yöntemleri geliştiremez.

Öfke patlaması yaşayan kişi niye katil oluyor, o aşamaya getiren nedir? Tüm bunların cevabını psikiyatri bulmak zorunda ve çoğunun temelinde de senin hastalık değil dediğin 'kişilik bozuklukları' yer alıyor. Bu sebeple hepsini kategorilere ayırmak zorundalar.

Narsizmle ne alakası var?
Hastalığın tanımını öğren.
Kritik konularda da bilgi sahibi olmadan insanları yanlış yönlendirme.
.
Bipolar da kişilik bozukluğu narsizmde .
Kimi yönlendirmisim bi anlatir misin ? Ayrica hangi sıfatla yanlış yönlendirme diyorsun ? Belgeli psikologsun da benmi kaçırdım ?

Narsist , marsist seviyoruz kardeşim
Benim için çok önemli değil açıkçası
Hastalık olarak da görmüyorum
Karakter bence yada kişilik özelliği de diye bilirsiniz

narsistleri çevremizden ayıklamaya kalkarsak hayatımızda insan kalmaz o derece yaygın o yüzden boşverin

Son düzenleme:
Narsistlik, kişinin kendine duyduğu hayranlığı ve aşırı güveni ifade eden psikiyatrik bir rahatsızlıktır. Narsist kişilik bozukluğu, birçok kişilik bozukluğu çeşitlerinden biridir ve insanların kendi kendilerine duyduğu abartılı duyguları içerir

Bipolar bozukluk, kişinin hemen her alanda işlevselliğini bozan, oldukça ciddi ek sağlık sorunlarına yol açabilen ve intihar riskini büyük oranda artıran, kronik bir ruh sağlığı hastalığıdır

İkiside tedavi isteyen tani koyulan bir hastalık neyini evirip çevirip yanlış yönlendirme diyor acaba

Bipolar da kişilik bozukluğu narsizmde .
Kimi yönlendirmisim bi anlatir misin ? Ayrica hangi sıfatla yanlış yönlendirme diyorsun ? Belgeli psikologsun da benmi kaçırdım ?

İnsanlara yanlış bilgi veriyorsun.
Kolundan tutup bir yere çekmen gerekmiyor.
Psikiyatri hastaları başta olmak üzere İnternette buna çare arayan insanlar var,okuduklarindan etkilenen insanlar var.
Psikolog değilim ama hekimim "hastalık " kavramının tanımına vakfım. Kişilik bozukluklarının bir patolojisi yok. İlacı yok. Terapi ile degisebildikleri "öngörülüyor" sadece. Bipolar kişilik bozukluğu değil.
Kimle neyi tartışıyorsam.

İnsanlara yanlış bilgi veriyorsun.
Kolundan tutup bir yere çekmen gerekmiyor.
Psikiyatri hastaları başta olmak üzere İnternette buna çare arayan insanlar var,okuduklarindan etkilenen insanlar var.
Psikolog değilim ama hekimim "hastalık " kavramının tanımına vakfım. Kişilik bozukluklarının bir patolojisi yok. İlacı yok. Terapi ile degisebildikleri "öngörülüyor" sadece. Bipolar kişilik bozukluğu değil.
Kimle neyi tartışıyorsam.
Pskologla terapileserek tedavi oluyor ise bu aşılması gereken bir hastalıktır. İnsanların üzerinde etki eden ve bir dönemini karanlık geçiren narsizm kurbanlari var kimisi dibe vurup intihar etti kimisi tedavi olup kurtuldu bipolarda görünce asla anlaşılmayan ve ancak belirtiler ve analizlerle ortaya çıkan bir hastalık evet o da ruhsal bozukluğun diğer insanlara zarar etkisi olan ve kendini toplumdan soyutlayan ayristiran bir rahatsızlık. Ben bir yönlendirme yapmıyorum ben herkes gibi FİKRİMİ VE DÜŞÜNCELERİMi yazıyorum sen hiç bir vasifla yazarken Okey ama ben yazarken yönlendirme oluyor öyle mi ? Birak bu ikilemleri

Ayrica seni tablamadim ki ? Kendince tabliyor kendince şikayet ediyorsun sende onaylanma ve dikkat çekme hastalığı var arkadaşım Allah sifa versin )

Pskologla terapileserek tedavi oluyor ise bu aşılması gereken bir hastalıktır. İnsanların üzerinde etki eden ve bir dönemini karanlık geçiren narsizm kurbanlari var kimisi dibe vurup intihar etti kimisi tedavi olup kurtuldu bipolarda görünce asla anlaşılmayan ve ancak belirtiler ve analizlerle ortaya çıkan bir hastalık evet o da ruhsal bozukluğun diğer insanlara zarar etkisi olan ve kendini toplumdan soyutlayan ayristiran bir rahatsızlık. Ben bir yönlendirme yapmıyorum ben herkes gibi FİKRİMİ VE DÜŞÜNCELERİMi yazıyorum sen hiç bir vasifla yazarken Okey ama ben yazarken yönlendirme oluyor öyle mi ? Birak bu ikilemleri

Ayrica seni tablamadim ki ? Kendince tabliyor kendince şikayet ediyorsun sende onaylanma ve dikkat çekme hastalığı var arkadaşım Allah sifa versin )

Halk sağlığı üzerine doktorami yapıyorum vasfımi merak ediyorsan. Doğru olmayan tıbbi bir bilgiyi paylaşmak halk sağlığını riske atmaktır ve bunun şakası yok; Psikiyatrik toplum sağlığında hastalar- danışanlar internette araştırmalar yaparak radikal kararlar verebiliyor.
Bunu fikir özgürlüğü kapsamına sokamazsın. Psikiyatri kürsüsünün bizzat kendisi kişilik bozukluklarını hastalık diye klasifiye etmiyor sen hala hastalık diyorsun.
Cahilsin ve boş konusuyorsun ısrarla.

Son düzenleme:
Halk sağlığı üzerine doktorami yapıyorum vasfımi merak ediyorsan. Doğru olmayan tıbbi bir bilgiyi paylaşmak halk sağlığını riske atmaktır ve bunun şakası yok; Psikiyatrik toplum sağlığında hastalar- danışanlar İnternet'e araştırmalar yaparak radikal kararlar verebiliyor.
Bunu fikir özgürlüğü kapsamına sokamazsın. Psikiyatri kürsüsünün bizzat kendisi kişilik bozukluklarını hastalık diye klasifiye etmiyor sen hala hastalık diyorsun.
Cahilsin ve boş konusuyorsun ısrarla.
Halk sağlığı üzerinde doktorami yapıyorsun ? Ya sen henüz eleştiri ve hakaretin ayrımıni yapamamis yapamayan biriyken sahiden bunu mu söylüyorsun ? Bundan komik başka bişey olamaz sahiden. Diyelim ki bir Bilgi birikimin var yada merakin var bunlari kişilik bozukluğunu olduğunu ve tedavi gerektiren bir kavram olduğunu nasil inkar ediyor ve israrla hala benim fikrimi sorguluyorsun merak ediyorum.
Bak sen kendini yetiştirmek isteyen ve kendine çok şey katmis olan birisindir buna saygı duyuyorum fakat senin objektif bakış açın katil gibi saldırgan bir analiz dilin var ve senden tek ricam ilgilendigin dal içlerisinde kendi hastaligini bul ve benimle paylaş söz daha uyumlu olacağım senin için )

anlaşılan, alphonse karr da sizinle aynı fikirdeymiş, hocam: 'herkesin üç kişiliği vardır: ortaya çıkardığı, sahip olduğu, sahip olduğunu sandığı.' okuduğum kitapta ben de altını çizmiştim.

Nictofil sanırım narsist :D

Yok değilim hocam. (Şüphe artıyor ahah)
Psikiyatriye özel ilgi duyuyorum sadece.
Sağlık ile ilgili konularda sınırlarımı biliyorum fakat alenen yanlış bilgi asabımı bozuyor.
Neye sinirlendiğimi anlamanız Kafi

Yok değilim hocam. (Şüphe artıyor ahah)
Psikiyatriye özel ilgi duyuyorum sadece.
Sağlık ile ilgili konularda sınırlarımı biliyorum fakat alenen yanlış bilgi asabımı bozuyor.
Neye sinirlendiğimi anlamanız Kafi
Olay basit aslında.
Ütüyü prizde unuttum mu (gittim baktım) obsesif kompulsif kişilik (sorun yok. Kimse bişe diyemez)

Ütüyü prizde unuttum mu (gittim baktım). Sonra yine aklıma geldi. Gittim baktım, ütüyü başka bir odaya götürdüm ve bu durumu fotoğrafladım ve üzerine tarih saat yazdım. (OKB, Hastalık)

Burada ölçü günlük yaşam aktivitelerine olan etki.

Ben ağır narsistimdir.
Nar ekşisine bayılırım. Her şeye hakiki nar ekşisi dökerim. Bir gün sizi bile nar ekşileyip yiyebilirim. Dikkatli olun, nar ekşili Mastor ortamında bulunmayın.

Nar suyu, az votka veya cin. Alllaahhhh. Gel de içme.

Rahmetli babannem derdi ki, oğlum derdi narı dökmeden yiyen cennetlik" ben narı yarınca deneleri hep ortalığa saçılır, demek ki cehennemde yanacağım, babaanneler yalan söylemez.

Mersin'de de Narlıkuyu'yu severim.
Kafayı bulunca da, Kara Köprü Narlıktır açmadan duramam.

Narsistim. Narlı her şeye bayılırım.
Mesela Nar çiçeği renginde elbiseli ve edali bir hanımefendi gördüm, aman yalepbim, hanımefendi merhaba.

1-0 önde işte. Attı golü tribünlere koşuyor.

Geri