Parliament Pazar Gecesi Sineması

Konu sahibi son olarak 725 gün önce görüldü
Bir doneme damga vuran sinema kusagi.

Pazar aksami annem kavga/gurultu sokaktan abimle beni toplar,daha sonra zoraki banyoda dunyanin kirlerinden arindirilincaya kadar yikardi.Kekremsi bir tad,bolca sabun kopugu ve ozgur/serbest bir grilik o gunlerden aklimda kalan.

Bu muzigi eklemesem olmaz. : )

Ne zevkliydi. Bir şey için beklemek onu değerli kılıyordu. Şimdi ne, aç izle aklına geleni. Elinin altında olan degersizlesiyor.

90'lardaki kolajina bakinca bayagi film vermis hocam.Siz muhtemelen Mad Max,Batman ve Polis Akademisi serisini pazar gecesi izlemis sansli kisilerdensiniz.Ne ala...

Ben hiç bilmiyorum duymadım da sinema geceleri mi vardı eskiden TV de?

Kaliteli filmler olurdu ve izlemek de keyifliydi ancak şu an sinema sektörü de bambaşka bir yöne gitti.

Bizim evin yanında cd ci vardı. Vcd player da almıştı babam. Ordan cd kiralardık, vcd den izlerdik.

Sonra korsan cd ciler çıktı tren raylarının orda cd başı 2 tl den almaya başladım ben de kiralamak yerine.

O yüzden hiç çağrışım yapmadı bana.

Bizim evin yanında cd ci vardı. Vcd player da almıştı babam. Ordan cd kiralardık, vcd den izlerdik.

Sonra korsan cd ciler çıktı tren raylarının orda cd başı 2 tl den almaya başladım ben de kiralamak yerine.

O yüzden hiç çağrışım yapmadı bana.

1 liraya da takas vardı korsan cd lerde. 480p de film izliyorduk. Sonra dvd ler çıktı. Filmler 720p. Oha diyorduk kaliteye bak.

Star 1'in pazar gecesi klasiğiydi. Heyecanla beklerdik. Annemin hazırladığı çay ve çerezleri yiyip içerek filmi izlerdik. Film izlemekle kalmazdım. Çoğu kez kalktığımda sabah olmuştu. Sabah uyandığımda filmi hayal meyal hatırlardım ve abimlerden ya da ablamdan ne olmuş diye sorardım. Abi oradaki huzur şu an yok ya. Geçmiş çok güzeldi be.

aşkım, şeftali nektarı yazıyo ya......... sen biraz ara mı versen foruma?ldjfdf
kanka annem ev yapımı domates sosu yaptı Beypazarı soda şişesine koydu jsskskdkdsk yemeklerde tek kullanımlık koyarsın diye… kızın yemek yapmasını bilmiyor diyemedim tabi :((

Geri