Paris'te Kadınların Pantolon Giymesi Yasak

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
Paris'te kadınların pantolon giymesini yasaklayan hükümün, teknik olarak hâlâ yürürlükte olduğu ortaya çıktı. Yani liberal demokrasinin uygulandığı Fransız başkenti, teorik olarak moda anlamında Sudan'dan bile daha katı. Kadınları erkekler gibi giyinmekten men eden karar, ilk olarak 1800'de Paris'in polis şefleri tarafından sunuldu ve tüm feshetme teşebbüslerine rağmen ortadan kaldırılamadı. 1892'de karar, 'kadınlar bir atın dizginlerini tuttuğu sürece pantolon giyebilir' şeklinde bir ek yapılarak biraz esnetildi. 1909 senesindeyse bu durum 'bisiklet üzerindeyse ya da bisikleti direksiyonundan tutuyorsa' olarak yeniden değiştirildi. Son olarak 2003'te böyle bir değişim teşebbüsünde bulunuldu. 'Kadın Hakları' isimli kitabında tuhaf yasaları işleyen hukuk profesörü Evelyne Pisier, Parisli polis kadınlar için pantolon zorunluysa hepsinin yasaları çiğnediğini ifade ediyor.

Bildigim kadariyla bu duzenleme tum Fransa icin gecerliydi.
Yalniz 31 ocak 2013 tarihinden beri gecersizdir :p

En ilginci bu duzenlemenin ismi :p
"Kadinlarin travestilesme duzenlemesi" :honk:

Teyzemin 90 senesinde kesfedip anneme soylemesiyle her sene annemin ozellikle Paris'te birbirinden renkli pantolonlar giymesiyle sonuclanan cok eglendigim bir yasaydi. Annem artik sanirim renkleri pantolonlari giymeyecek. Bu sene giymedi. :/ Oysa ben cok eglenirdim her tatil donusude "bak yine tutuklanmadim" diye dalga gecerdi. Artik annemin yegane eglenceside gitti. Artik o bir sonraki sacma yasayi kesfedene kadar.

Geri