Parfümlerde En Sevilen 5 Nota

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Parfüm dünyası, çeşitli notaların birleşimiyle zenginleşir ve her nota, parfümün karakterini belirler. İşte parfümlerde en çok tercih edilen beş nota ve bunların özellikleri:

1. Gül

Gül, parfüm endüstrisinde en ikonik çiçek notalarından biridir. Hem kadın hem de unisex parfümlerde sıkça kullanılır. Romantik ve zarif bir aroma sunar. Genellikle tatlı ve ferah bir etki yaratır. Gül notası, parfümlerin kalp notasında yer alarak, parfüme derinlik ve karmaşıklık katar. Gül özü veya gül yağı, parfümün hem çiçeksi hem de lüks bir his vermesine yardımcı olur.

2. Sandal ağacı

Sandal ağacı, odunsu notaların en popülerlerinden biridir. Hem erkek hem de kadın parfümlerinde yaygın olarak bulunur. Sıcak, zengin ve kremamsı bir kokuya sahiptir. Kalıcı bir etki yaratır ve genellikle diğer notalarla mükemmel bir uyum sağlar. Sandal ağacı, parfümlerin baz notasında yer alır. Özellikle yoğun ve derin parfümlerde kullanıldığında, kararlılığı artırır ve ferahlatıcı notalarla dengelenir.

3. Vanilya

Vanilya, tatlı ve sıcak bir aroma sunarak, parfümlerde sıkça tercih edilen bir notadır. Rahatlatıcı ve çekici bir his yaratır. İnsanları anında etkileyebilir ve nostaljik bir his uyandırabilir. Vanilya, parfümlerin baz notasında yer alır ve genellikle tatlı, meyveli veya çiçeksi notalarla harmanlanarak zengin bir kompozisyon oluşturur. Kış aylarında daha çok tercih edilir.

4. Narenciye (Portakal, Limon, Bergamot)

Narenciye notaları, ferah ve canlandırıcı bir etki sunan, çeşitli turunçgillerin birleşiminden oluşur. Taze, parlak ve neşeli bir aroma sağlar. Özellikle yaz aylarında tercih edilir. Narenciye notaları, parfümlerin üst notasında bulunur ve başlangıçta hissedilen canlılık ve enerjiyi artırır. Genellikle çiçeksi veya odunsu notalarla dengelenir.

5. Yasemin

Yasemin, tatlı ve egzotik bir çiçek kokusudur ve özellikle kadın parfümlerinde sıkça kullanılır. Romantik ve lüks bir his verir. Başka çiçek notalarıyla mükemmel bir uyum sağlar. Yasemin, parfümlerin kalp notasında bulunur. Diğer çiçekler ve baharatlarla birleştirildiğinde, derin ve büyüleyici bir aroma oluşturur.

kaynak

parfümden anlarım ama parfüm notalarından aşırı anlamam, tek bildiğim gülü sadece parfüm notalarında seven o kadın benim. gözüme kestirdiğim yeni parfümün notalarında da yine aynıları var, hoş chloe'nin varlığı gül varlığına adanmış gibi zaten şaşırmıyorum. 90 yuroya alanları kınayarak siparişimizi geçtik, kurların allah belasını versin... benim çarpmam bu kadar gelişmek zorunda değildi...

2 sandal ağacı ölüyorummmm

parfümden anlarım ama parfüm notalarından aşırı anlamam, tek bildiğim gülü sadece parfüm notalarında seven o kadın benim. gözüme kestirdiğim yeni parfümün notalarında da yine aynıları var, hoş chloe'nin varlığı gül varlığına adanmış gibi zaten şaşırmıyorum. 90 yuroya alanları kınayarak siparişimizi geçtik, kurların allah belasını versin... benim çarpmam bu kadar gelişmek zorunda değildi...

chloe love kullandım, onda gül yoktu hatırladığım kadarıyla -chloe deyince aklıma geldi- bana hiç yakışmadı ya kfjf ilk kez bir parfümde bunu yaşadım, hatta bir arkadaşıma sordum, kabul edince ona hediye ettim.

Başlığa cevabım -> Gül yakışıyor bence benim kimyama ama benim vazgeçilmezim vanilya galiba.

yasemin ve sandal ağacından emindim; kullandığım parfümde beş notanın beşi de varmış..... parfüm deyince de sen be stock.dkfjf

Benim kullandıklarımda da genelde yasemin, vanilya, sandal ağacı oluyor:dd

chloe love kullandım, onda gül yoktu hatırladığım kadarıyla -chloe deyince aklıma geldi- bana hiç yakışmadı ya kfjf ilk kez bir parfümde bunu yaşadım, hatta bir arkadaşıma sordum, kabul edince ona hediye ettim.

Başlığa cevabım -> Gül yakışıyor bence benim kimyama ama benim vazgeçilmezim vanilya galiba.
ay en sevdiğim kokusuydu, bana da en yakışan kokulardan biriydi sanırım ve chloe resmen bana çok yakışıyor diye üretimini bitirdi... elin chloesi bile benimle uğraşıyor, olacak iş değil... vanilyayı da hem seviyorum hem sevmiyorum ben mesela, cidden parfüm işi çok şey ya, şey işte... tenle kavuşması gerekiyor, öteki türlü anlayamıyorsun güzelliğini.

benim kokum kaldı ne kalacak hepsine 10 basar:D

şarkı söylüyorum bozmasana... bugün bütün konulara bambaşka şeyler yazarak ilerliyorum... affola yönetici ceo developer teknik meknik adminim.
sanaa gülüm demiştim yaaa
o gül solduu
hani bu son demiştim yaaaa
o gün sonduuuuu.

açın da dinleyelim kızlar, ilhan şeşen'i en son aliye'de görmüştüm herhalde, bi garip oldum...

şarkı söylüyorum bozmasana... bugün bütün konulara bambaşka şeyler yazarak ilerliyorum... affola yönetici ceo developer teknik meknik adminim.
sanaa gülüm demiştim yaaa
o gül solduu
hani bu son demiştim yaaaa
o gün sonduuuuu.

açın da dinleyelim kızlar, ilhan şeşen'i en son aliye'de görmüştüm herhalde, bi garip oldum...

EŞLİK EDİYORUMMMMMM....

sandal ağacı ve vanilyadan bıktık be kardeşim. çiçeksi kokulara nasıl grandma kokusu deniyorsa bunlar da artık orta yaş kokusu. koy oraya sedir, vetiver, paçuli; al sana muhteşem kalp ve baz notası. üst notalarda da bergamot ve ananas harika olur.

Geri